Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πέμπτη απόγευμα: Πορεία με Ποδήλατα – Απαιτούν δίκτυο ποδηλατοδρόμων

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέμπτη απόγευμα: Πορεία με Ποδήλατα – Απαιτούν δίκτυο ποδηλατοδρόμων

Mobility

Πέμπτη απόγευμα: Πορεία με Ποδήλατα – Απαιτούν δίκτυο ποδηλατοδρόμων

Mobility

Ο σύλλογος των ιδιοκτητών μη ρυπογόνων δίκυκλων θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Αθήνας και θα απαιτήσει άμεσα υποδομές…

Advertisement
Advertisement

Οργανώνονται οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ή συμβατικών ποδηλάτων καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός τους και ήδη έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλές κοινότητες στα social media οι οποίες ετοιμάζονται για πορείες και διαμαρτυρίες καθώς δεν υπάρχει ένα επαρκές και ασφαλές δίκτυο ποδηλατοδρόμων ώστε να μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια και βέβαια χωρίς να ρυπαίνουν!

Η ομάδα «Ηλεκτρικό Ποδήλατο» μάλιστα η οποία απαριθμεί πάνω από 4.200 μέλη αναδημοσίευσε το κάλεσμα για συνάντηση έξω από το δημαρχείο της Αθήνας. Ωστόσο τη συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη προκαλέσουν οι ομάδες «ΠοδηλΑττική Κοινότητα, Ποδηλάτ-ισσ-ες και Φίλοι του Ποδηλάτου» ώστε να τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 18:30, χιλιάδες ποδηλάτες και ποδηλάτισσες αναμένεται να βρίσκονται κάτω από το Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά.

Όπως επισημαίνουν στην σελίδα που διατηρούν στο Facebook: «Οι τελευταίες ανακοινώσεις σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο και την οδό Πανεπιστημίου, μόνο ευχάριστες δεν ήταν. Με αφορμή τα σχέδια που παρουσιάστηκαν, τα οποία επί της ουσίας καταργούν, αντί να βελτιώσουν, να μονιμοποιούν και να επεκτείνουν τον προσωρινό ποδηλατόδρομο, ζητήσαμε συνάντηση με το επιτελείο του Δήμου Αθηναίων.

Η συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη στις 18:30 στο Δημαρχείο, στην Πλατεία Κοτζιά και από την πλευρά του Δήμου θα παρίστανται ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης καθώς και οι επικεφαλείς μελετητές – σύμβουλοι, Θάνος Βλαστός και Γιώργος Γιαννής.

Advertisement

Στη συζήτηση θα θέσουμε, όπως πάντα, την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός Δικτύου, στο οποίο να μπορούμε να κινηθούμε με ασφάλεια. Τμήμα αυτού του Δικτύου οφείλει να είναι η Πανεπιστημίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ποδηλάτες και ποδηλάτισσες θα βρίσκονται κάτω από το δημαρχείο, ενώ μετά την συνάντηση θα ακολουθήσει ενημέρωση από τους εκπροσώπους μας.

Advertisement

ΠοδηλΑττική Κοινότητα

Ποδηλάτ-ισσ-ες

Φίλοι του Ποδηλάτου»

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hλεκτρικά scooters πωλούνται παράνομα ως… ποδήλατα με αυξημένη επιδότηση!
Ελλάδα, που είναι οι ποδηλατόδρομοι σου;
Αλλάζουν όλα στην Αθήνα – Που είναι οι ποδηλατόδρομοι;