Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Oι Ουκρανοί χάκαραν τους φορτιστές της Ρωσίας (+video)

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Oι Ουκρανοί χάκαραν τους φορτιστές της Ρωσίας (+video)

Mobility

Oι Ουκρανοί χάκαραν τους φορτιστές της Ρωσίας (+video)

Mobility

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να έχει πολλές μορφές, με τους Ουκρανούς να έχουν βρει έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο τρόπο να τρολάρουν τους Ρώσους.

Advertisement
Advertisement

Η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο και έχει αναδείξει κάποιες νέες μορφές “αντίστασης” που αντανακλούν και το πνεύμα της εποχής.

Μία από αυτές είναι και εκείνη που εμφανίστηκε σε δημόσιους φορτιστές της Ρωσίας, τους οποίους χάκαραν άγνωστοι έτσι ώστε να δείχνουν μηνύματα που υποστηρίζουν την Ουκρανία και καταγγέλλουν τον πρόεδρο Πούτιν.

Όπως φαίνεται στο video, η οθόνη στον σταθμό φόρτισης γράφει το μήνυμα “Slava Ukraini” το οποίο μεταφράζεται “Δόξα στην Ουκρανία”. Επίσης στις ίδιες οθόνες εμφανίστηκαν υβριστικά μηνύματα εναντίον του Πούτιν.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνοδεύουν το video, οι σταθμοί φόρτισης εμφάνισαν και μηνύματα υποστήριξης του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι. Όπως φαίνεται, το video έχει τραβηχτεί σε φορτιστή κάποιας ρωσικής πόλης, πιθανότατα στην Μόσχα ή στην Αγία Πετρούπολη.

Το κείμενο που εμφανίζεται στις οθόνες είναι γραμμένο στα ρωσικά ενώ έχει επέμβει και στην λειτουργία του σταθμού φόρτισης, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα βύσματα.

Το περιστατικό δείχνει να είναι μεμονωμένο, αν και φέρνει στο προσκήνιο το γεγονός ότι η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει κομμάτι ενός σύγχρονου πολέμου. Μάλιστα, έχουν προηγηθεί αναφορές από την Ουκρανία, όπου οι αρχές ζητούσαν να υπάρξουν αλλαγές στην ηλεκτρονική οδική σήμανση για να μπερδευτούν τα ρωσικά στρατεύματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έλλειψη καλωδίων λόγω Ουκρανίας – Διακοπές στην παραγωγή
Η κρίση στην Ουκρανία «μείωσε» ήδη κατά 400.000 τις ετήσιες πωλήσεις!
Ο πόλεμος στην Ουκρανία βόμβα για την αυτοκινητοβιομηχανία