Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Newsauto Fleet: Audi Q4 e-tron 40

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Newsauto Fleet: Audi Q4 e-tron 40

Fleet Cars

Newsauto Fleet: Audi Q4 e-tron 40

Fleet Cars

Ένα από τα αυτοκίνητα που δεν φοβούνται να τα οδηγούμε στο NewsAuto/ CAR Magazine επί μήνες, ευπειθώς αναφέρει!

Advertisement
Advertisement

Ήρθε στις 13 Δεκεμβρίου με 5.545 km. Τώρα έχει 6.431 km. Κατανάλωση: 23,2 kWh/100 km.

Δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό της Audi, είναι όμως αυτό που ανοίγει την πόρτα της εμπορικότητας για την ηλεκτρική γκάμα της γερμανικής εταιρείας. Το Audi Q4 προστέθηκε στον στόλο των αυτοκινήτων που έχουμε κοντά μας για μεγάλο διάστημα βάζοντας την premium αύρα στην καθημερινότητά μας.

Η έκδοση 40 e-tron που δοκιμάζουμε είναι αυτή με τον μονό ηλεκτροκινητήρα (στο πίσω μέρος) των 204 PS και την μπαταρία των 77 kWh, ήτοι τον συνδυασμό που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των μοντέλων του ομίλου VW που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που ξεχωρίζει το Q4 από τους «συγγενείς» που έχουμε δει ως τώρα σε αυτή την πλατφόρμα δεν είναι μόνο η ποιοτικότερη προσέγγιση σε υλικά και διάκοσμο, αλλά και το γεγονός πως η Audi έχει διατηρήσει στο εσωτερικό του Q4 την σχεδιαστική φιλοσοφία των συμβατικών μοντέλων, προσφέροντας έτσι ιδιαίτερα οικεία αίσθηση από την πρώτη στιγμή.

Το πλεονέκτημα της γνωστής premium προσέγγισης ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τα ποιοτικά στοιχεία της ηλεκτροκίνησης, όπως το χαμηλό επίπεδο θορύβου, η γραμμικότητα της απόκρισης και η εν γένει ηρεμία που μεταφέρεται σε οδηγό και επιβάτες.

Advertisement

Δεν κρύβουμε πάντως πως από την πρώτη στιγμή το Q4 μάς κέρδισε και με την οδηγική του σπιρτάδα, κάτι που μας έκανε λιγότερο προσεκτικούς με το γκάζι, με αποτέλεσμα τη σχετικά τσιμπημένη κατανάλωση των 23,2 kWh/100 km.

Ακόμα κι έτσι, όμως, η αυτονομία ξεπερνά εύκολα τα 300 km, ενώ το στοίχημα που θέσαμε για τη συνέχεια είναι πριν από το τέλος της συμβίωσής μας να σταθεροποιήσουμε τη μέση κατανάλωση κάτω από τις 20 kWh/100 km.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron
Δοκιμή: Audi Q2 1.5 TFSI 150 PS S tronic
Δοκιμή: Audi S3 Sportback vs Audi RS Q3 Sportback