Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2022: Mercedes-Benz EQE

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mobility 2022: Mercedes-Benz EQE

Mobility

Mobility 2022: Mercedes-Benz EQE

Mobility

Η ηλεκτρική φουτουριστική και εκκεντρική Mercedes-Benz EQE συνεχίζει την παράδοση της Mercedes-Benz στα πολυτελή μεγάλα sedan.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz ανοίγει ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της μεταφέροντας την κουλτούρα και τη φιλοσοφία των μεγάλων πολυτελών sedan στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης. Η εντυπωσιακή αεροδυναμική (Cd:0,20), η απαράμιλλη πολυτέλεια στην avant guard καμπίνα και η προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης αλλά και διασύνδεσης οδηγού και αυτοκινήτου είναι μερικά από τα στοιχεία του χαρακτήρα που κάνουν την EQE να ξεχωρίζει.

Η σημασία στη λεπτομέρεια στο εσωτερικό της έχει περάσει κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο. Το εσωτερικό της ΕQE 350+ δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως «Electric Art». Υλικά υψηλής ποιότητας όπως δέρμα νάπα διατίθενται προαιρετικά για τις επενδύσεις των καθισμάτων. Η EQE είναι το δεύτερο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας – μετά την κορυφαία EQS- που βασίζεται αποκλειστικά στην ηλεκτρική πλατφόρμα EVA2, η οποία προσφέρει άριστη εκμετάλλευση της ηλεκτρικής τεχνολογίας αλλά και κορυφαία χωροταξική άνεση.

Advertisement
Advertisement

H EQE είναι η πρώτη Mercedes που βασίζεται σε πλαίσιο από ανακυκλωμένο χάλυβα. Η γκάμα ξεκινά με την EQE 350+ η οποία διαθέτει μονό ηλεκτροκινητήρα 292 PS και 565 Nm ροπής και κίνηση στον πίσω άξονα. Εκπρόσωπος του μέλλοντος των οδηγικών επιδόσεων και του δυναμισμού της γερμανικής μάρκας είναι η Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC. Εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και η συνδυαστική ισχύ ανέρχεται στους 476 PS και τα 858 Νm ροπής.

Τα πρώτα 100 km/h από στάση ολοκληρώνονται σε μόλις 4,2 δλτ και η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 210 km/h. Η μπαταρία της EQE έχει χωρητικότητα 90,6 kWh χαρίζοντας αυτονομία έως και 654 km. Σε ταχυφορτιστή DC είναι δυνατή η φόρτιση με έως και 170 kW, κάτι που σημαίνει πως η πλήρωση της μπαταρίας σε ποσοστό 10%-80% διαρκεί σχεδόν 40 min.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ:
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ
ΑΠΟΔΟΣΗ: 292PS-565Nm / 476PS-858Nm
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: Από 16,1 kWh/100 km
CO 2 : 0 g/km
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Eως 654 km
0-100 km/h: Από 4,2’’

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Η προσιτή ηλεκτρική πολυτέλεια
Σε ποια σημεία θα αλλάξει το Mercedes Vito;
Mercedes EQE: Διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον στις ηλεκτρικές limo πολυτελείας

Advertisement