Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2022: Honda e

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mobility 2022: Honda e

Mobility

Mobility 2022: Honda e

Mobility

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα σχεδιαστικά ηλεκτρικά μοντέλα γεφυρώνει το χθες με το αύριο της Honda σε ένα high-end retro πακέτο.

Advertisement
Advertisement

Είναι εκπληκτικό πόσα συναισθήματα προκαλεί το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Honda. Ερωτεύεσαι τις αναλογίες, την εσκεμμένη σχεδιαστική αφέλεια, τον ρομαντισμό, την έμφυτη εκκεντρικότητα. Το Honda e ισορροπεί ανάμεσα σε δύο φαινομενικά ασυμβίβαστους κόσμους. Από τη μια σε υπηρετεί με συνέπεια στη hi-tech εποχή του, με φουλ της ψηφιακής οθόνης και της συνδεσιμότητας στη minimal καμπίνα και από την άλλη έχει σχεδιαστικές -και όχι μόνο- αναφορές στο Civic πρώτης γενιάς με το ανάλαφρο πάτημα, το μαζεμένο χωροταξικά εσωτερικό, τη μεγάλη στεφάνη τιμονιού και την ευχάριστη διάθεση να αλλάξει σβέλτα κατεύθυνση.

Στο Honda e σχεδόν τίποτα δεν διαταράσσει τις κάθετες επιφάνειές του. Δεν υπάρχουν ορατές χειρολαβές, ούτε εξωτερικοί καθρέφτες. Πρόκειται για ένα αντικειμενικά απλό αυτοκίνητο, παρότι σφύζει από τεχνολογικές εφαρμογές. Οι τεράστιες οθόνες των 12,3’ και 8,8” είναι ευκρινείς με γρήγορη απόκριση στις εντολές. Το σύστημα πολυμέσων όχι μόνο είναι συμβατό με Android Auto και Apple Car Play αλλά ακόμη και με παιχνιδομηχανές και επιτρέπουν την προβολή ταινιών μέσω TV Stick. Άλλες δύο οθόνες έξι ιντσών προβάλλουν εικόνες από τις εξωτερικές κάμερες οι οποίες αντικαθιστούν τους συμβατικούς καθρέφτες.

Advertisement
Advertisement

Μετά από ενδελεχή σπουδή οι τεχνικοί της Honda κατέληξαν στη συνταγή της μικρής μπαταρίας 35,5 kWh που δεν προσθέτει υπερβολικό βάρος στο μικρό αμάξωμα. Η αυτονομία ανέρχεται στα 210-220 km. Η αξιομνημόνευτη ευελιξία και ο εξαιρετικά μικρός κύκλος στροφής των 8,6 m του Honda e το κάνουν ιδανικό για την κίνηση μέσα στον αστικό ιστό. Η ώθηση που προσφέρει άμεσα η πυκνή ροπή του ηλεκτροκινητήρα των 154 PS του χαρίζει εξαιρετική σβελτάδα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ
ΑΠΟΔΟΣΗ: 154 PS – 315 Nm
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 210 Km
0-100 km/h: 8,3’’

Advertisement

Στο χώρο της Volvo στην Mobility 2022 μπορείτε να κάνετε test drive στο ολοκαίνουργιο Honda Civic e:HEV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda και LG δημιουργούν νέο εργοστάσιο μπαταριών
Το ρολόι των αγωνιστικών της Honda
Red Bull: Απομακρύνεται από Porsche και Honda;

Advertisement