Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Καινούργιο Tesla Model Y κάτω από 20.000 ευρω

Ελλάδα 17:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καινούργιο Tesla Model Y κάτω από 20.000 ευρω

Mobility

Καινούργιο Tesla Model Y κάτω από 20.000 ευρω

Mobility

Τελικά έχει και πολλά καλά το συγκεκριμένο επάγγελμα στην Ελλάδα, με τα πρώτα Model Y να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερα ευχάριστη (αλλά και περίεργη με ότι έχουμε συνηθίσει) είναι η εικόνα να βλέπεις καινούργια οχήματα ταξί στους δρόμους, μετά από αρκετά χρόνια.

Μάλιστα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να βλέπεις ηλεκτρικά. Δηλαδή αυτοκίνητα που δεν εκπέμπουν καθόλου ρύπους.
Ηδη στην Αθήνα έχουν εμφανιστεί τα πρώτα «κίτρινα» Tesla και συγκεκριμένα Model Y, το οποίο αναμφίβολα είναι ότι πρέπει για αυτή τη δουλειά, αφού είναι ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο αυτοκίνητο. Η αυτονομία της long range έκδοσης είναι στα 533 χιλιόμετρα, το οποίο σε ταχυφορτιστή, γεμίζει το 90% σε περίπου 30 λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Σημειώστε, πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με την επιδότηση – μαμούθ που έχει ξεκινήσει ήδη, το αγοράζει ένας επαγγελματίας, από τα περίπου 55.000 ευρώ της λιανικής, τελικά, στα περίπου 17.000 ευρώ. Σημειώστε πως ο αγοραστής θα πληρώσει όλο το ποσό και θα πάρει την επιδότηση, ενώ στο βάθος της 4ετίας αποσβένει και όλο το ΦΠΑ.

Παράλληλα  το κόστος του αυτοκινήτου, με τα σημερινά δεδομένα, αποσβένεται σε μόλις πέντε χρόνια, με μία μέση κυκλοφορία του αυτοκινήτου στα 45.000 χιλιόμετρα το χρόνο, που είναι ο μέσος χιλιομετρικός όρος που κάνει ένας οδηγός ταξί στην Αττική.

Εκτός από τα Tesla, ήδη έχουμε δει τους δρόμους ηλεκτρικά ταξί, Skoda Enyaq και KIA EV6. Και έπεται συνέχεια με την επιδότηση που τρέχει…

Advertisement

Τα ταξί Tesla έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, εδώ και καιρό, καθώς οι εταιρείες ταξί και οι κυβερνήσεις αναζητούν πιο βιώσιμες επιλογές μεταφοράς.

Advertisement

Για παράδειγμα στο Ντουμπάϊ, η Arabia Taxi Transportation προσθέτει 269 νέα οχήματα Tesla στο στόλο της στο πλαίσιο του σχεδίου της για τη μετατροπή σε ηλεκτρικά και χωρίς εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2027. Ήδη, το 83% του στόλου της εταιρείας λειτουργεί με υβριδική τεχνολογία.

Στην Ολλανδία, η Taxi Electric πρόσθεσε το Model S στον υπάρχοντα στόλο των ηλεκτρικών ταξί Nissan Leaf, προσφέροντας στους επιβάτες μια πιο πολυτελή επιλογή. Το Tesla Model S έχει γίνει δημοφιλές για χρήση ως ταξί στην Ολλανδία και στη Νορβηγία.

Στη Νέα Υόρκη, η εταιρεία Revel λανσάρει μια σειρά ταξί Tesla, παρά την αντίθεση της Επιτροπής Ταξί και Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης. Η Revel έχει σχέδια για τη λειτουργία 50 ταξί Model Y Tesla στο Μανχάταν, με την υπηρεσία να αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα. Η ζήτηση για την υπηρεσία της Revel έχει αυξηθεί σημαντικά, με 50,000 Νεοϋορκέζους να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπηρεσία.

Advertisement

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι εταιρείες ταξί που επιλέγουν μόνο Tesla για τις ανάγκες τους. Η Blue Bird, η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στην Ινδονησία, έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει οχήματα από την κινεζική BYD για το 80% του ηλεκτρικού της στόλου, αναθεωρώντας τις παραγγελίες της για Tesla λόγω του χαμηλότερου κόστους των μοντέλων BYD.

Ακομα:
Το καλύτερο ταξί της Ευρώπης είναι ελληνικό! (+video)
Σε ισχύ η μεγαλύτερη επιδότηση που έχει δοθεί στην Ελλάδα
Ταξί: Εδώ θα μπείτε για να λάβετε την επιδότηση-μαμούθ!