Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H (πολύ) έξυπνη ιδέα της Renault για την προώθηση των ηλεκτρικών

Ελλάδα 3:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H (πολύ) έξυπνη ιδέα της Renault για την προώθηση των ηλεκτρικών

Mobility

H (πολύ) έξυπνη ιδέα της Renault για την προώθηση των ηλεκτρικών

Mobility

Οι περισσότεροι καταναλωτές διστάζουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό ως το μοναδικό τους αυτοκίνητο καθώς φοβούνται την μικρή του αυτονομία. Όμως η Renault έχει μία πολύ έξυπνη ιδέα για να το ξεπεράσει.

Advertisement
Advertisement

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης και της νέας κινητικότητας έχει αρκετές “παιδικές ασθένειες” αλλά αφήνει και χώρο για πολλές νέες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το μεγαλύτερο θέμα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η αυτονομία τους και η γενικότερη δυσκολία που υπάρχει στην φόρτιση της μπαταρίας. Κάτι που προβληματίζει μεγάλο μέρος των καταναλωτών, που θέλουν να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό, όμως δεν νιώθουν σίγουροι ότι θα μπορούσε να τους εξυπηρετήσει ως το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας.

Κάπου εδώ έρχεται η Renault να δώσει μία ιδιαίτερα έξυπνη και αποτελεσματική λύση, παρέχοντας την υπηρεσία με το όνομα Switch Car, η οποία γίνεται αποκτά πλέον μεγαλύτερη δυναμική μετά την παρουσίαση του Megane E-Tech Electric.

Advertisement
Advertisement

H υπηρεσία αυτή παρέχεται μέσω της εταιρίας Mobilize, η οποία ανήκει στο Renault Group και εξειδικεύεται σε λύσεις για την σύγχρονη κινητικότητα.

Μέσω του Switch Car, η Renault επιτρέπει στον κάθε αγοραστή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρίας να “κλείσει” και ένα συμβατικό μοντέλο της εταιρίας για δική του χρήση όποτε αυτός το επιθυμήσει.

Advertisement

Με απλά λόγια, ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού Renault αν θέλει να κάνει ένα Σαββατοκύριακο με μακρινό ταξίδι ή τις καλοκαιρινές του διακοπές και θέλει να μην έχει το άγχος ότι θα μείνει στη μέση του δρόμου, μπορεί να χρησιμοποιήσει το συμβατικό αυτοκίνητο για το οποίο έχει συμφωνήσει με την Switch Car.

Το συμβόλαιο αυτό προβλέπει την χρήση του συμβατικού μοντέλου για 30 ημέρες μέσα στον χρόνο, ενώ το κόστος είναι 30 ευρώ το μήνα. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία πολύ έξυπνη ιδέα για προώθηση της ηλεκτροκίνησης, και ένας πολύ ευφάνταστος τρόπος για να μειωθεί το άγχος της αυτονομίας και της δυσκολίας στην φόρτιση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Renault Megane E-Tech Electric στην Ισπανία
Στο Renault Megane E-Tech η τεχνολογία αλλάζει επίπεδο (+video)
Δοκιμή: Renault Megane E-Tech Electric