Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ένας χρόνος Kineo

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένας χρόνος Kineo

Mobility

Ένας χρόνος Kineo

Mobility

Η Kineo έγινε ενός έτους. Ξεκίνησε την προσπάθεια να δώσει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στις πόλεις και τους συμπολίτες μας, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε «Πόλεις για Ανθρώπους».

Advertisement
Advertisement

Στην μόλις πρώτη χρονιά λειτουργίας της τα ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, της εταιρίας ταξίδεψαν σε παραπάνω από 15 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και πέρασαν πάνω από 65,000 μέρες στο δρόμο.

Στο 70% αυτών των ημερών, χρησιμοποιήθηκαν για βασικές ανάγκες μετακίνησης: Για τη δουλειά, το πανεπιστήμιο, ή στο φαρμακείο. Αυτές, οι  μετακινήσεις – στην πλειοψηφία τους – αντικατέστησαν μετακινήσεις που θα γίνονταν με αυτοκίνητο.

Αν αντί για πατίνια και ποδήλατα είχε χρησιμοποιηθεί το αυτοκίνητο για τις παραπάνω διαδρομές η Ελληνική οικονομία, θα είχε χάσει 335.000 ευρώ από τη φθορά και τη συντήρηση υποδομών, την αυξημένη κίνηση και χρήση δημοσίου χώρου, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος στην υγεία μας.

Advertisement
Advertisement

Αντ’ αυτού, χάρη στη χρήση ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων, η οικονομία μας κέρδισε 100.000 ευρώ. Επιλέγοντας αυτόν τον τύπο οχημάτων, συρρικνώνεται το φυσικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών ατόμων και αγαθών, και απολαμβάνουμε πολλαπλά οφέλη.

Ενδεικτικά, αφήνοντας πίσω το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα, οι χρήστες της Kineo κατάφεραν να εξοικονομήσουν 103.5 τόνους CO2, μέγεθος που αντιστοιχεί σε ένα χρόνο ζωής 5.175 δέντρων.

Advertisement

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην πορεία της εταιρίας μέχρι σήμερα έπαιξαν και οι συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις όπως: Ο Κωτσόβολος, που έχει πραγματοποιήσει αυθημερόν παραδόσεις με ηλεκτρικά ποδήλατα σε 7 πόλεις και 2 χώρες (Ελλάδα και Κύπρο), η Anytime, που δημιούργησε το πρώτο ασφαλιστικό προϊόν για τη μικροκινητικότητα στην Ελλάδα, η Cityzen που βοηθά να δοθεί λύση στην ασφαλή στάθμευση, και η Reborrn, η οποία προσφέρει ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια στους εργαζομένους της ως benefit.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΕ: Το 90% των χωρών επιδοτούν την αγορά e-Bike
Αντικατάσταση αυτοκινήτων με ηλεκτρικά ποδήλατα θα επιχορηγήσει η Γαλλία
Ηλεκτρικά πατίνια: Είναι η λύση για τη μείωση των εκπομπών CO2;