Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Από το Microbus στο ID.Buzz σε μια εικοσαετία (video)

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από το Microbus στο ID.Buzz σε μια εικοσαετία (video)

Mobility

Από το Microbus στο ID.Buzz σε μια εικοσαετία (video)

Mobility

Πέρασαν 21 χρόνια από την παρουσίαση του Volkswagen Microbus έως την πραγματοποίηση του ID.Buzz. Άξιζε η αναμονή;

Advertisement
Advertisement

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες χρειάζονται τον χρόνο τους για να μετατρέψουν ένα μοντέλο από πρωτότυπη μορφή σε αυτοκίνητο παραγωγής. Ωστόσο, λίγες ήταν αυτές που ο χρόνος αυτός άγγιξε τις δύο δεκαετίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Volkswagen χρειάστηκε 21 χρόνια από τη στιγμή που αποκάλυψε το πρωτότυπο Microbus για πρώτη φορά. Το concept του 2001 εξοπλίζεται με xenon φώτα και έναν ατμοσφαιρικό V6 των 234 ίππων. Μπορεί αυτά να σας φαίνονται πλέον “απαρχαιωμένα”, αλλά η σχεδίαση κρατάει αυτόν τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα που συναντάμε και στα νέα πρωτότυπα μοντέλα. Ακόμα, στοιχεία όπως οι αναδυόμενες χειρολαβές και τα συστήματα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής μας φέρνουν πιο κοντά στο σήμερα.

Αργότερα, το 2011 η Volkswagen παρουσίασε το Bulli στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου το κοινό αντίκρυσε ένα πρωτότυπο van με ρετρό στοιχεία και μήκος σχεδόν 5 μέτρα. Παρόλο που το Microbus είχε 7 θέσεις, το Bulli μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 5 άτομα, ενώ η κίνηση προέρχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων συνδεδεμένος με μια μπαταρία 40 kWh.

Advertisement
Advertisement

Πέντε χρόνια αργότερα, η Volkswagen παρουσιάζει το Budd-e, ακόμα ένα πρωτότυπο 5 θέσεων με ηλεκτρική “καρδιά”. Έκανε ντεμπούτο στην Έκθεση Τεχνολογίας CES στο Las Vegas το 2016 και μεγάλο ενδιαφέρον είχε η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα που φτάνει τους 306 ίππους και η αυτονομία υπολογίζεται στα 375 χιλιόμετρα.

Advertisement

Το 2017, το I.D.Buzz κάνει την εμφάνισή του, το οποίο επαναφέρει την τρίτη σειρά καθισμάτων και ξεχωρίζει από την πρωτοποριακή του σχεδίαση στο εσωτερικό. Η Volkswagen υπόσχεται την ιπποδύναμη των 374 PS και την αυτονομία των 270 χιλιομέτρων. Σχεδόν 6 χρόνια αργότερα, επιστρέφει με μια λίγο πιο φρεσκαρισμένη εικόνα, το οποίο είναι και το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει επίσημα στους δημόσιους δρόμους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημα τo VW ID.Buzz στις 9 Μαρτίου
VW ID.Buzz: Ο θρύλος επιστρέφει (video)
Volkswagen: Νέο αιολικό πάρκο στη Σουηδία

 

Advertisement