Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Άλλη μια ενδιαφέρουσα πρόταση από την Alpha

Ελλάδα 12:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλη μια ενδιαφέρουσα πρόταση από την Alpha

Mobility

Άλλη μια ενδιαφέρουσα πρόταση από την Alpha

Mobility

Το Saga Estate της Alpha, κάνει ντεμπούτο με διπλό ηλεκτροκινητήρα, κίνηση σε όλους τους τροχούς και τουλάχιστον 483 χιλιόμετρα αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Η Alpha Motor Corporation συνεχίζει να παράγει ψηφιακές προτάσεις ηλεκτρικών μοντέλων και το νεότερο από αυτά, έχει πραγματικά περιπετειώδη χαρακτήρα.

Η ίδια η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως «crossover που αναζητά την περιπέτεια», ενώ το μοντέλο βασίζεται στο σεντάν Saga με ένα στυλ αμαξώματος που υπόσχεται να αυξήσει σημαντικά την πρακτικότητα. Όπως και οι προηγούμενες προτάσεις, έτσι και αυτή, δεν συνοδεύονται από πολλές πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, μια και τα αυτοκίνητα απλά δεν υπάρχουν.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι που έχει «κουράσει» κάπως όλους όσοι παρακολουθούν την παγκόσμια αυτοκίνηση, μια και η Alpha Motor Corporation που παρουσιάστηκε ως πολλά υποσχόμενη start up το 2020, δεν φαίνεται να έχει κάνει και πολλά βήματα προόδου από τότε που ξεκίνησε να μας απασχολεί με τα ενδιαφέροντα –είναι η αλήθεια- ψηφιακά της σκίτσα. Στην καμπίνα, μπορούμε να δούμε ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων και ένα ανεξάρτητο σύστημα ψυχαγωγίας.

Το μοντέλο έχει επίσης εξοπλιστεί με ξύλινη επένδυση και ρετρό εμφάνιση του ηχοσυστήματος, ενώ και τα καθίσματά του εμφανίζονται με πολύ ενισχυμένο αφρώδες. Η εταιρεία σημειώνει πως το Saga Estate αναμένεται να έχει χωρητικότητα σε αποσκευές, που θα φτάνει τα 991 λίτρα. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το μοντέλο θα έχει τετρακίνηση με διπλό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία 85 kWh, από την οποία θα προκύπτει αυτονομία άνω των 483 χιλιομέτρων.

Advertisement

Η AMC υποστηρίζει πως το Saga Estate θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 6,3 δευτερόλεπτα και να φτάνει στο 80% της φόρτισής του, σε περίπου μία ώρα. Για ένα αυτοκίνητο που δεν ξέρουμε καν αν θα παρουσιαστεί ποτέ (αν σας θυμίζει κάτι αυτό…) οι ανακοινώσεις της εταιρείας είναι πολύ μετριοπαθείς. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η «τιμολογιακή τοποθέτησή του» που για την εταιρεία θα είναι καλό να ξεκινά από τα 40.000 ευρώ περίπου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κλασικό αγροτικό με μονή καμπίνα το πρώτο pick up της Alpha (+video)
Πρόταση για camping με το Alpha Wolf+
Η Alpha Motors παρουσίασε και crossover ρετρό πρόταση (VIDEO)

 

Advertisement