Live Κίνηση
Περισσότερα
EICMA 2022

EICMA 2022: Αποκάλυψη για το νέο Yamaha Tracer 9 GT+ (+video)

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

EICMA 2022: Αποκάλυψη για το νέο Yamaha Tracer 9 GT+ (+video)

EICMA 2022

EICMA 2022: Αποκάλυψη για το νέο Yamaha Tracer 9 GT+ (+video)

EICMA 2022

Η Yamaha έκανε την έκπληξη και έφερε στην EICMA την καινούρια Tracer 9 GT+ με σύστημα ραντάρ.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζαμε ότι η Yamaha θα είχε κάποια έκπληξη να μας προσφέρει στην EICMA 2022, ωστόσο δεν περιμέναμε αυτή να είναι η νέα Tracer 9. Το ιαπωνικό εργοστάσιο είχε ξεκινήσει τις δοκιμές πάνω στη νέα touring μοτοσικλέτα της από τις αρχές του χρόνου και μάλιστα οι φήμες ανάφεραν ότι θα είναι εξοπλισμένη με σύστημα ραντάρ, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο Μιλάνο.

Η νέα Yamaha Tracer 9 GT+ είναι η πρώτη μοτοσικλέτα της Yamaha με σύστημα ραντάρ και Adaptive Cruise Control. Το σύστημα βρίσκεται στο εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας, ανάμεσα στους προβολείς και αναλαμβάνει την αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας ταξιδιού με έλεγχο της απόστασης από το μπροστινό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα ελέγχεται από διακόπτες στο τιμόνι, ενώ ο αναβάτης μπορεί να το ρυθμίσει μέσω της έγχρωμης οθόνης TFT 7 ιντσών. Παράλληλα με το ACC, το σύστημα ραντάρ της Yamaha προσφέρει έλεγχο της ταχύτητας στις στροφές και υποβοήθηση της προσπέρασης όταν ανάβει το φλας για να αλλάξει λωρίδα η μοτοσικλέτα.

Στα φρένα επίσης έχουμε ηλεκτρονικό έλεγχο χάρη στη μονάδα IMU 6 αξόνων το οποίο συνεργάζεται με το ACC. Το σύστημα επεμβαίνει όταν αντιλαμβάνεται επικείμενη πρόσκρουση, προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα στις στροφές και αυτόματα διαμοιράζει την ισχύ της πέδησης μεταξύ του εμπρός και του πίσω τροχού.

Advertisement

Οι αναρτήσεις της νέας Tracer 9 GT+ είναι ημιενεργητικές της KYB και ρυθμίζονται ηλεκτρονικά, ενώ ο εξοπλισμός είναι κορυφαίος με όλα τα σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας και άνεσης του αναβάτη. Στο τεχνικό κομμάτι η Tracer παραμένει ίδια με τον τρικύλινδρο CP3 κινητήρα να αποδίδει 119 ίππους και το πλαίσιο να είναι αλουμινένιο περιμετρικό. Η μοτοσικλέτα θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι του 2023.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης της Yamaha Tracer 9 GT+.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EICMA 2022: Στο περίπτερο της Honda η νέα Transalp
EICMA 2022: Δικύλινδρη επίθεση από την Suzuki
EICMA 2022: Η παγκόσμια γιορτή των δύο τροχών

Advertisement