Live Κίνηση
Περισσότερα
Defender 2023

Defender PHEV: Κορυφαία εξηλεκτρισμένη τεχνολογία και off road δυνατότητες

Ελλάδα 16:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Defender PHEV: Κορυφαία εξηλεκτρισμένη τεχνολογία και off road δυνατότητες

Defender 2023

Defender PHEV: Κορυφαία εξηλεκτρισμένη τεχνολογία και off road δυνατότητες

Defender 2023

Το νέο Defender, σύμβολο επινοητικότητας και ελευθερίας. αποκτά πλέον την αίγλη ενός πολιτισμικού συμβάντος. Η κορυφαία έκδοση PHEV αυξάνει σίγουρα και δίκαια κατακόρυφα τον ήδη ψηλό πήχη των προσδοκιών.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που ήταν το ίδιο το Google Earth, πριν καν εμφανιστούν οι δορυφόροι, αυτό που άνοιξε μονοπάτια εκεί που κανένα άλλο όχημα δεν έφθασε στον πλανήτη Γη και το αυτοκίνητο που για πολλούς ήταν το πρώτο -και ίσως το μοναδικό– που είδαν ποτέ στην ζωή τους.

Το ολοκαίνουργιο Defender άφησε τους πάντες άφωνους με την μοναδική ικανότητα του να είναι ταυτόχρονα σύγχρονο, αλλά και άμεσα αναγνωρίσιμο ως ο συνεχιστής ενός συμβόλου. Ένα αυτοκίνητο που είναι άρτιo σχεδιαστικά, μοντέρνο και νεωτεριστικό σε βάθος. Και μάλιστα με ξεκάθαρη την βεβαιότητα από την πρώτη ματιά που θα του ρίξεις ότι είναι το πιο ικανό όχημα παντός εδάφους στον πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

H επιτυχία της σχεδιαστικής ομάδας είναι ότι κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύγχρονο off-road όχημα, το οποίο διαθέτει εντυπωσιακές αναλογίες και μοντέρνες γραμμές, που σέβεται το παρελθόν χωρίς να δεσμεύεται από αυτό. Ένα new age Defender, με στοιχεία πολυτέλειας και πρωτοφανείς ανέσεις, το οποίο όμως συνεχίζει να διατρέχει το πνεύμα της περιπέτειας που ήταν πάντα στο DNA του θρυλικού αυτοκινήτου παντός εδάφους και συνθηκών.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα του μοντέλου είναι η plug-in υβριδική έκδοση. Με επίκεντρο τον δίλιτρο κινητήρα που αποδίδει 300 ίππους και σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 104 ίππων, η συνδυαστική ισχύς φθάνει τους 404 ίππους, εξασφαλίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις στο επιβλητικό Defender. Το σύστημα υποστηρίζεται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου με ενεργειακή χωρητικότητα 19,2 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία καθαρής ηλεκτρικής κίνησης έως και 53 χιλιόμετρα. Η πλήρης φόρτιση της σε φορτιστή AC 7,4 kW διαρκεί μόλις 2,3 ώρες ενώ σε ταχυφορτιστή DC 50 kW η πλήρωση 0-80% ολοκληρώνεται σε μόλις 30 λεπτά.

Advertisement

Σημαντική είναι η συμβολή του συστήματος στην διατήρηση της κατανάλωσης στα μόλις 2,8 lt/100 km (WLTP) και του περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα 64 gr/km. Χάρη στο πολύ εξελιγμένο plug-in υβριδικό σύστημα και το εξαιρετικό σύστημα ανάκτησης της ενέργειας, το Defender PHEV είναι αρκετά οικονομικό, με δεδομένο πάντα τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και την τεράστια ισχύ που αποδίδει ο κινητήρας. Το πλεονέκτημα σε σχέση με ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα είναι ότι υπάρχει πάντα ο θερμικός κινητήρας όταν χρειαστεί να γίνει ένα μεγαλύτερο ταξίδι, χωρίς το άγχος της φόρτισης.

Το νέο Defender δεν θα μπορούσε παρά να εξοπλίζεται με ό,τι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό υπάρχει για την παντός εδάφους κίνηση. Το off road μηχανολογικό του υπόβαθρο είναι κορυφαίο σε σύλληψη και εκτέλεση, συνδυάζοντας σύγχρονα χαρακτηριστικά με μερικές από τις πιο κλασικές αξίες για την εκτός δρόμου κίνηση.

Advertisement

Ανακάλυψε εδώ το πρωτοποραικό Defender PHEV

Η μόνιμη τετρακίνηση Intelligent AWD είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, διαθέτοντας εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας ενώ μπορεί να συνδυαστεί με κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού και μπλοκέ πίσω διαφορικό Electronic Active Differential. Το σύνολο υποστηρίζεται και από κιβώτιο με «κοντές» σχέσεις, έτσι ώστε τίποτα να μην μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο Defender.

Advertisement

Τεχνολογικό highlight είναι και η αερανάρτηση, η οποία μάλιστα μπορεί να μεταβάλλει το ύψος του, από 40 χιλιοστά κάτω από την νορμάλ θέση έως και 75 χιλιοστά στο ανώτερο σημείο. Στην τελευταία περίπτωση, η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος φθάνει στα 291 χιλιοστά, τιμή που καθιστά το νέο Defender ικανό να μπορεί να περάσει ακόμα και από εκεί που κάποιος θεωρεί φύσει αδύνατο.

Η κορυφαία τετρακίνηση του νέου Defender υποστηρίζεται από ένα εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης, το Terrain Response 2, το οποίο αναλαμβάνει να προσδώσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας ανάλογα με το έδαφος που θα επιλέξει να κινηθεί ο οδηγός του. To σύστημα αυτό διαθέτει έξι προγράμματα λειτουργίας. Τις μοναδικές εκτός δρόμου δυνατότητες του νέου Defender υποστηρίζουν επίσης τα συστήματα Hill Descent Control και Hill Launch Assist για εύκολες καταβάσεις ή εκκινήσεις σε πολύ απότομες κλίσεις.

Επικουρικά στις πιο ακραίες off road διαθέσεις σας υπάρχει επίσης και το All Terrain Progress Control (ATPC), το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να διατηρήσει μια σταθερή και ασφαλή ταχύτητα σε δύσκολα εδάφη, έτσι ώστε αυτός να επικεντρώνει την προσοχή του στην οδήγηση και τους ελιγμούς του κορυφαίου πολυτελούς τετρακίνητου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Land Rover Defender Bowler
Το Land Rover Defender και σε έκδοση pickup;
Το ρολόι που ταιριάζει ιδανικά στο Land Rover Defender