Live Κίνηση
Περισσότερα
Dacia-Renault

Renault Captur: Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων

Ελλάδα 1:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Captur: Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων

Dacia-Renault

Renault Captur: Κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων

Dacia-Renault

Στα πιο πρόσφατα και πιο σκληρά τεστ αξιολόγησης ασφαλείας νέων μοντέλων, από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, το νέο Renault Captur κατάφερε να αποσπάσει την κορυφαία διάκριση 5 αστέρων.

Advertisement
Advertisement

Έτσι απέδειξε την κορυφαία ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει σε ενήλικες επιβάτες, παιδιά αλλά και στους πεζούς, καθώς και την πλήρη και αποτελεσματική γκάμα τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης που διαθέτει ως βασικό εξοπλισμό σε όλες του τις εκδόσεις, όπως αναλύσαμε παραπάνω.

Βασισμένο στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα CMF-B,  στην οποία βασίζεται και το νέο Clio (Best in Class 2019 Euro NCAP), το Captur μπαίνει στο πάνθεον με τα ασφαλέστερα σύγχρονα μοντέλα, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Η εξελιγμένη δομή του, τα ανασχεδιασμένα καθίσματά του και οι νέες ζώνες ασφαλείας που εξασφαλίζουν κορυφαία υποστήριξη του σώματος των επιβατών με πυροτεχνικούς προ-εντατήρες και περιοριστές δύναμης, συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, η τεχνολογία καθισμάτων Fix4sure εμποδίζει το φαινόμενο του «υποβρυχίου» κατά το οποίο το σώμα γλιστράει κάτω από τη ζώνη σε περίπτωση σύγκρουσης, ενώ τα παιδικά καθίσματα τοποθετούνται εύκολα και με ασφάλεια στις βάσεις isofix.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, το νέο Captur επωφελείται από μία πλούσια γκάμα εξοπλισμού ασφαλείας: 6 αερόσακοι, ABS με σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος ανάγκης, κάμερα και ραντάρ (για την ακριβή και αποτελεσματική λειτουργία όλων των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, όπως, μεταξύ άλλων, το Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης που αναγνωρίζει πεζούς και ποδηλάτες ακόμα και το βράδυ), ρυθμιστής & περιοριστής ταχύτητας, προειδοποίηση μη χρήσης για όλες τις ζώνες ασφαλείας, λειτουργία e-call, φώτα LED Pure Vision στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, αυτόματα φώτα και ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέπτης.

Τέλος, η εξελιγμένη πλατφόρμα του, του δίνει τη δυνατότητα να κάνει χρήση τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 (Highway & Traffic Jam Companion).