Live Κίνηση
Περισσότερα
DACIA-JOGGER

Dacia Jogger: Το οικογενειακό αυτοκίνητο από την… αρχή

Ελλάδα 17:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Jogger: Το οικογενειακό αυτοκίνητο από την… αρχή

DACIA-JOGGER

Dacia Jogger: Το οικογενειακό αυτοκίνητο από την… αρχή

DACIA-JOGGER

Με το Jogger η Dacia δίνει μία νέα έκφραση στην έννοια του οικογενειακού αυτοκινήτου, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους χώρους αλλά και στην πολύ εντυπωσιακή σχεδίασή του.

Advertisement
Advertisement

Σε μία εποχή που σπανίζουν οι νέες ιδέες και οι έξυπνες λύσεις με προσιτό κόστος, η Dacia έρχεται με το Jogger να δείξει ότι μπορεί να υπάρξει ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με κορυφαίους χώρους και πρακτικότητα που όμως παραμένει ελκυστικό στο μάτι και ιδιαίτερα μοντέρνο σε σχεδίαση.

Για τη νέα αυτή πρόταση, η Dacia προσπάθησε και πέτυχε να συνδυάσει ιδανικά στοιχεία από διάφορες κατηγορίες σε ένα και μόνο όχημα. Με δάνεια από station wagon και πολυμορφικό σε ότι αφορά τις βασικές γραμμές του αμαξώματος προσθέτει και στοιχεία SUV παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα μοδάτο και όμορφο όχημα πολλαπλών ρόλων.

Όλα ξεκινούν από το όνομά του, ιδιαίτερα ευφάνταστο και ελκυστικό, που παραπέμπει σε σπορ αναφορές και δυναμικό lifestyle. Κάτι που γίνεται άμεσα εμφανές στην σχεδίαση του αμαξώματος, όπου η Dacia έχει καταφέρει να ταιριάξει ιδανικά τις αναλογίες ενός πρακτικού οικογενειακού οχήματος με τον δυναμισμό ενός αυτοκινήτου έτοιμου για περιπετειώδεις αποδράσεις.

Advertisement
Advertisement

Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του αυτοκινήτου είναι η μάσκα με την μεγάλη γρίλια, τα φαρδιά φτερά και την τοποθέτηση των τροχών στις τέσσερις γωνίες του αμαξώματος έτσι ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των 2,9 μέτρων του μεταξονίου.

Το οριζόντιο γεμάτο σχεδιαστική ένταση καπό, οι μεγάλοι τροχοί και το πίσω σπόιλερ προσθέτουν έξτρα δυναμισμό στο σχέδιο. Στο πίσω μέρος τις εντυπώσεις κερδίζουν τα κάθετα φωτιστικά σώματα που τονίζουν ακόμα περισσότερο την αίσθηση του πλάτους του αυτοκινήτου.

Advertisement

Στον εκδρομικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου συμβάλλουν οι μπάρες οροφής, τα φαρδιά φτερά των τροχών αλλά και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος η οποία φθάνει τα 200 χιλιοστά και εξασφαλίζει ότι το Jogger θα είναι ικανό να κινηθεί με άνεση και εκτός ασφάλτου.

Advertisement

Χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου Dacia Jogger είναι τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία ενσωματώνουν το σχήμα “Υ” που είναι πλέον γνώρισμα όλων των αυτοκινήτων της Dacia.

Τόσο τα εμπρός φώτα ημέρας, όσο και τα φώτα πορείας χρησιμοποιούν τεχνολογία LED. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία εξοικονομείται ενέργεια και εξασφαλίζεται πολύ καλύτερη ορατότητα, τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα.

Advertisement

Οι μπάρες οροφής είναι αρθρωτές και μπορούν να αλλάξουν θέση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και με ελάχιστες κινήσεις. Οι μπάρες αυτές είναι βασίζονται σε έναν αποκλειστικό για την Dacia μηχανισμό, και μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε σχάρα μεταφοράς φορτίων που φθάνουν έως και τα 80 κιλά.

Χάρη στην ιδιαίτερα εντυπωσιακή και μοντέρνα σχεδίαση, το νέο Dacia Jogger καταφέρνει κάτι μοναδικό: να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να εξασφαλίζει τους απαραίτητους χώρους για επτά επιβάτες και από την άλλη να “κρύβει” με έξυπνο τρόπο τα 4,55 μέτρα του αμαξώματός του, δείχνοντας πιο compact και εύκολο στην οδήγηση.

Τέλος, η Dacia έδωσε τεράστια έμφαση στην αεροδυναμική σχεδίαση του Jogger έτσι ώστε να μειωθούν οι θόρυβοι στο σαλόνι αλλά και η κατανάλωση καυσίμου και οι ρύποι.

Είναι ενδεικτικό ότι το νέο Dacia Jogger διαθέτει αεροφράκτες στο κάτω μέρος του αμαξώματος και ενεργά πτερύγια τα οποία επιτρέπουν την ομαλή ροή του αέρα, ανάλογα με τα σημεία που παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ψύξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Dacia Duster είναι… γεννημένο για ακραίες περιπέτειες (video)
Στην Ελλάδα το νέο Dacia Jogger (+τιμές)
Η Dacia έφτασε τα 10 εκατομμύρια (αυτοκίνητα)