Live Κίνηση
Περισσότερα
CUPRA 2023

Πως η CUPRA σε στέλνει στον καρδιολόγο…

Ελλάδα 15:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η CUPRA σε στέλνει στον καρδιολόγο…

CUPRA 2023

Πως η CUPRA σε στέλνει στον καρδιολόγο…

CUPRA 2023

Οι πανίσχυρες εκδόσεις CUPRA Formentor VZ αποδεικνύουν πως η αυτοκίνηση διαθέτει ακόμη εκείνη την συναρπαστική αμιγώς σπορ πλευρά, που φέρνει εύκολα το χαμόγελο στα χείλη του πραγματικού οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Ναυαρχίδα στο κομμάτι των επιδόσεων είναι το CUPRA Formentor VZ5, το οποίο αποτελεί την απόλυτη έκφραση της CUPRA, με έναν κινητήρα που η καρδιά του χτυπά με πέντε κυλίνδρους και στέλνει τους δικούς σας σφυγμούς στα ύψη.

Το πιο ισχυρό μοντέλο της μάρκας υιοθετεί έναν 5κύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα υψηλών επιδόσεων 2.5 TSI που αποδίδει 390 ίππους. Τετρακίνητο με απίστευτη ροπή και μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, το Formentor VZ5 γράφει εκπληκτικά ταχείς χρόνους επιδόσεων, αφού από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h απαιτεί μόλις 4,2 δεύτερα.

Advertisement
Advertisement

Η CUPRA δεν φοβόταν ποτέ να επαναπροσδιορίσει κατηγορίες αυτοκινήτων, να εισαγάγει νέες ιδέες και να αμφισβητήσει το status quo. To CUPRA Formentor συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός παντός εδάφους SUV, με τη σπορ ουσία ενός hatchback, σε ένα coupé αμάξωμα.

Η σχεδίαση του ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σημερινών πελάτων, ενώ η γκάμα των χαρακτηριστικών του, το κάνουν να ξεχωρίζει. Το ξεχωριστό μοντέλο προορίζεται να οδηγήσει τη μάρκα CUPRA να ξεπεράσει τα όρια της, καθώς πλησιάζει και η τρίτη επέτειός της.

Advertisement

Από τη στιγμή που ανοίγει η πόρτα και προβάλλεται το μοναδικό welcome light, το τιμόνι CUPRA και τα δερμάτινα καθίσματα, οι επιβάτες του CUPRA Formentor VZ5 είναι προστατευμένοι σε ένα εσωτερικό υψηλού επιπέδου.

Advertisement

Το νέο CUPRA Formentor VZ5 αξιοποιεί για πρώτη φορά την ισχύ πέντε κυλίνδρων, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη απόδοση, ενισχύοντας μια ήδη συναρπαστική οδήγηση και προωθώντας τη μέγιστη έκφραση της απόδοσης κινητήρα εσωτερικής καύσης, για τους λάτρεις των αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα, η ισχυρότερη έκδοση αποτελεί την απόλυτη μεταφορά τεχνολογίας από τον κόσμο των αγωνιστικών αυτοκινήτων στο δρόμο.

Το αυθεντικό μοντέλο της CUPRA έχει εξαιρετικές επιδόσεις και εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά πόσοι θα προλάβουν να αναγνωρίσουν ποιο αυτοκίνητο είναι αυτό που μόλις τους προσπέρασε;

Advertisement

Η τετρακίνηση του Formentor, 4Drive, είναι ηλεκτροϋδραυλική, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και μπορεί να αποφασίζει μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου αν και πόση ροπή πρέπει να στείλει στον πίσω άξονα μέσα από την ενεργοποίηση ενός πολύδισκου συμπλέκτη, ο οποίος είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον στροφαλοφόρο άξονα και το πίσω διαφορικό.

Μπορεί επίσης να μοιράζει τη ροπή ανάμεσα στους τροχούς του ίδιου άξονα, φρενάροντας τον τροχό που σπινάρει και στέλνοντας τη ροπή στον απέναντι. Τώρα εκτός από την κορυφαία έκδοση Formentor VZ5 των 390 ίππων, υπάρχει και η Formentor VZ των 310 ίππων με δίλιτρο τούρμπο βενζινοκινητήρα και επίσης χαρισματικές επιδόσεις. 

Η επιλογή είναι δική σου, όποιο και από τα δυο διαλέξεις το σίγουρο είναι πως θα ευχαριστηθείς γρήγορη σπορ οδήγηση μαζί με απόλυτη ασφάλεια, χώρους και κυρίως, ξεχωριστό στιλ. Οι VZ εκδόσεις του νέου CUPRA Formentor κάνουν την καρδιά σου να χτυπά ταχύτερα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
CUPRA Formentor VZ5: Σοκ και δέος από 390 άλογα!
Δοκιμή: Cupra Formentor VZ5
Ειδική έκδοση 999 μονάδων για το Cupra Formentor VZ5