Live Κίνηση
Περισσότερα
CUPRA 2023

CUPRA: Κάτι περισσότερο από μια μάρκα αυτοκινήτων

Ελλάδα 19:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CUPRA: Κάτι περισσότερο από μια μάρκα αυτοκινήτων

CUPRA 2023

CUPRA: Κάτι περισσότερο από μια μάρκα αυτοκινήτων

CUPRA 2023

Συνδυάζοντας το πάθος για την οδήγηση με τεχνολογίες αιχμής και σούπερ μοντέρνο design, η CUPRA εκφράζει το νεανικό πνεύμα και την αντισυμβατικότητα.

Advertisement
Advertisement

Για όσους αναζητούν το απόλυτο success story της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, η CUPRA είναι αναμφίβολα η εταιρία που κερδίζει επάξια αυτόν τον τίτλο. Μία εμπνευσμένη κίνηση της SEAT που ξεκίνησε δειλά το 2018, και μέσα σε μόλις πέντε χρόνια έχει καταφέρει να εξελιχθεί στο πιο δυναμικό κατασκευαστή οχημάτων στην Ευρώπη.

Η εξέλιξή της ήταν θεαματική. Από το σπορ παρακλάδι της ισπανικής εταιρίας, εξελίχθηκε με ταχείς ρυθμούς σε μία αντισυμβατική μάρκα, που συνδυάζει σε ένα εξαιρετικό σύνολο το συναίσθημα με τις σύγχρονες τεχνολογικές κατακτήσεις, είτε αυτές αφορούν την ηλεκτροκίνηση είτε τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Με έδρα και έμπνευση από την Βαρκελώνη, η CUPRA διατηρεί το μεσογειακό της ταμπεραμέντο, και μιλά κατευθείαν στην καρδιά του καταναλωτή. Και μάλιστα έχει καταφέρει κάτι πραγματικά μοναδικό: Να έχει την πιο νεανική βάση αγοραστών από όλες τις παραδοσιακές εταιρίες της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Μία νέα γενιά που ψάχνει εκτός από το σχεδιαστικά trendy και την χαρά που μπορεί να προσφέρει ένα σπορ αυτοκίνητο, είτε είναι ηλεκτρικό είτε με συμβατικό κινητήρα.

Η CUPRA αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο και με αυτοκίνητα όπως το Born, ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι κάτι άψυχο και χωρίς πάθος. Αλλά μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις και να διεγείρει τις αισθήσεις, προκαλώντας έναν μοναδικό σύνδεσμο μεταξύ του οδηγού και του αυτοκινήτου του.

Advertisement

Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, τα νούμερα της CUPRA ευδοκιμούν, με τις πωλήσεις να διπλασιάζονται από χρονιά σε χρονιά. Το 2022 κατάφερε να πουλήσει 150.000 μονάδες και να συμπληρώσει τις 500.000 μονάδες πριν καν κλείσει τα πέντε χρόνια από την ίδρυσή της.

Η γκάμα των μοντέλων της είναι υπερπλήρης και απευθύνεται σε όλους τους μοντέρνους αγοραστές που εκτός από ένα όχημα για τις μεταφορές τους αναζητούν και μία αισθητική υπέρβαση αλλά και ένα αυτοκίνητο που θα τους θυμίζει διαρκώς την χαρά και την ικανοποίηση που προσφέρει η οδήγηση.

Advertisement

Η πρωτότυπη και πολλές προκλητική σχεδίαση είναι το βασικό χαρακτηριστικό της προσέγγισης της CUPRA. Και για αυτό τον λόγο έχει ενσωματώσει στις ομάδες του σχεδιασμού της πολλούς νέους ανθρώπους, από διάφορους τομείς της κουλτούρας της Gen Z, με στόχο να πιάσει τα μηνύματα των καιρών και να μιλήσει μία πιο ελκυστική γλώσσα από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές.

Στην γκάμα της εταιρίας θα βρείτε τα πάντα. Το CUPRA Ateca, μία μοναδική επιλογή στα μεσαία-μεγάλα SUV, το CUPRA Leon, ένα από τα πιο ιστορικά και χαρακτηριστικά σπορ αυτοκίνητα της αγοράς και το πρώτο εξηλεκτρισμένο χάρη στην έκδοση plug-in υβριδικό, το CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά από την CUPRA και το best-seller της.

Advertisement

Και βέβαια το CUPRA Born, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, το οποίο έχει κερδίσει τους πάντες με την εκπληκτική του σχεδίαση αλλά και με την μοναδική του ικανότητα να αποδεικνύει ακόμα και στους πιο δύσπιστους ότι η χαρά της σπορ οδήγησης μπορεί να συμβαδίσει -και να ενισχυθεί- από την παρουσία της ηλεκτροκίνησης.

Όμως τα πλάνα της CUPRA είναι ακόμα μεγαλύτερα, καθώς στοχεύει να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες και σε ακόμα μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη, από την Αυστραλία έως τις ΗΠΑ.

Γι’ αυτό το λόγο ετοιμάζει μία σειρά νέων μοντέλων, κατά βάση ηλεκτρικών, τα οποία ακολουθούν το ίδιο DNA: έμφαση σε μία σχεδίαση με έντονο το συναισθηματικό φορτίο, ανάδειξη της ηλεκτροκίνησης με ότι πιο εξελιγμένο έχει να επιδείξει η τεχνολογία της εποχής, και διατήρηση του σπορ χαρακτήρα της που την κάνει να ξεχωρίζει απέναντι σε όλες τις μάρκες του κόσμου.

Μπορεί να έχει μόλις πέντε χρόνια στην αγορά ως αυτόνομη μάρκα, όμως η CUPRA έρχεται από πολύ μακριά. Με μεγάλη και σημαντική ιστορία στους αγώνες –που συνεχίζει ακόμα και σήμερα σε διάφορα πρωταθλήματα-, με ανήσυχα μυαλά και επίμονους τεχνίτες και με εκείνη την μεσογειακή σφραγίδα που θέλει τους Ισπανούς να ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, κόντρα στις συμβατικές λύσεις και την ομογενοποίηση των πάντων.

To πιο σημαντικό που έχει να επιδείξει το success story της CUPRA είναι ότι κατάφερε να δημιουργήσει μία αντισυμβατική εταιρία που αμφισβητεί το status quo της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, και κατασκευάζει αυτοκίνητα που μπορούν να είναι σέξι και δυναμικά, χωρίς ποτέ να γίνονται βαρετά.

Και έχει δημιουργήσει το δικό της πλέον φανατικό κοινό, μία νεανική «φυλή CUPRA» που μέσα στα επόμενα χρόνια, και με τα εκπληκτικά μοντέλα που έρχονται θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, ως δημιουργός εικόνων και τεχνολογικών επιτευγμάτων που εμπνέουν και ενθουσιάζουν τους οδηγούς τους.

Γι’ αυτό και η CUPRA δεν είναι ένας ακόμα κατασκευαστής αυτοκινήτων. Αλλά μία εταιρία που με νεανικό σφρίγος και αστείρευτη φαντασία, προσφέρει απλόχερα εμπειρίες οδήγησης και στιγμές αισθητικής απόλαυσης. Και αυτό είναι που την κάνει μοναδική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για το Cupra Dark Rebel Concept
Τι να περιμένουμε από το ανανεωμένο CUPRA Formentor
Το συναρπαστικό CUPRA Formentor VZ e-Hybrid (245 PS)