Live Κίνηση
Περισσότερα
Cupra 2022

CUPRA Formentor: Με σχεδίαση που συναρπάζει

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CUPRA Formentor: Με σχεδίαση που συναρπάζει

Cupra 2022

CUPRA Formentor: Με σχεδίαση που συναρπάζει

Cupra 2022

Η CUPRA με το Formentor συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός καθαρόαιμου σπορ μοντέλου με την πρακτικότητα ενός SUV σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό αμάξωμα που καθηλώνει.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πλέον χαράξει την δική της αυτόνομη και ιδιαίτερα δυναμική πορεία, η CUPRA έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να σημειώνει σημαντικές εμπορικές επιτυχίες και την αναγνώριση που της αξίζει σε ένα κοινό που αναζητά το μοντέρνο και το διαφορετικό.

Το Formentor είναι το πρώτο καθαρόαιμο CUPRA, το μοντέλο δηλαδή που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε αποκλειστικά από την CUPRA και τους ανθρώπους της. Και βεβαίως το μοντέλο που αναδεικνύει όσο πιο ολοκληρωμένα γίνεται το σπορ DNA που χαρακτηρίζει την μάρκα και τα αυτοκίνητά της.

Το CUPRA Formentor είναι ένα καθαρόαιμο μοντέλο της CUPRA, εστιασμένο στην απόλαυση της οδήγησης και τα δυναμικά χαρακτηριστικά, διατηρώντας παράλληλα την πρακτικότητα και την άνεση που περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο SUV της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Ως το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από την ίδια την CUPRA, είναι ένα μοντέλο που καλείται να συστήσει τις βασικές αξίες της φιλοσοφίας της μάρκας και αυτό που θα προσελκύσει πελάτες που ζητούν ξεχωριστή σχεδίαση, τεχνολογικές καινοτομίες και δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από την σχεδίαση του αμαξώματος, το οποίο συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο τα χαρακτηριστικά ενός ικανού SUV με τον σπορ χαρακτήρα ενός hatchback. Και όλα αυτά με την προσθήκη μίας αίσθησης από κουπέ αμάξωμα, που προσδίδει το όμορφο τελείωμα της οροφής στο πίσω μέρος.

Advertisement

Πρόκειται για ένα σχέδιο γεμάτο χαρακτήρα και συναίσθημα, που αναδύει μία διαρκή εντύπωση καθαρόαιμου σπορ μοντέλου, όντας πιο συμπαγές από τα αντίστοιχα SUV αλλά και ιδιαίτερα δυναμικό, με μεγάλο σε μήκος καπό και ιδανικές αναλογίες.

Advertisement

Το όνομα Formentor προέκυψε από το πιο όμορφο αλλά και άγριο ακρωτήριο στο νησί της Μαγιόρκα. Στόχος των σχεδιαστών ήταν να περάσουν και στο αυτοκίνητο τα χαρακτηριστικά αυτού του τόπου, συνδυάζοντας την καλαισθησία και τις όμορφες γραμμές με την αγριάδα ενός σπορ μοντέλου.

Για να το επιτύχει αυτό η CUPRA σχεδίασε το Formentor κρατώντας την βασική λογική ενός οχήματος crossover με μία πολύ δυναμική προσέγγιση στις γραμμές και ένα ιδιαίτερα κομψό αμάξωμα. Κάτι που γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στην δυναμική αλλά και εκλεπτυσμένη μάσκα, πάνω στην οποία υπάρχει το σήμα της Cupra στο χρώμα του χαλκού και οι πολύ μοντέρνοι full LED προβολείς που κρατούν την σχεδιαστική υπογραφή της μάρκας.

Advertisement

Η μάσκα τονίζεται ακόμα περισσότερο από τις δύο μεγάλες εισαγωγές αέρα κάτω από τους προβολείς, που πέρα από την συμβολή τους στην σχεδιαστική υπεροχή του Formentor έχουν και πρακτικό αντίκρισμα, καθώς οδηγούν τον αέρα σε συγκεκριμένα σημεία, με στόχο την καλύτερη ψύξη των φρένων ιδίως όταν το αυτοκίνητο οδηγείται σε γρήγορους ρυθμούς.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το πίσω μέρος, με τα μοναδικά φωτιστικά σώματα και την ενιαία φωτιστική μπάρα που διατρέχει την πίσω πόρτα, η οποία δημιουργεί την αίσθηση μεγαλύτερου φάρδους και πιο δυναμικού σχήματος. Τις σπορ εντυπώσεις ενισχύουν ακόμα περισσότερο οι εξατμίσεις με τις 4 απολήξεις, τον ειδικό προφυλακτήρα, το πίσω σπόιλερ, τον διαχύτη στο κάτω μέρος αλλά και τους αποκλειστικούς για το μοντέλο τροχούς των 19 ιντσών.

Οι διαστάσεις του είναι αυτές ακριβώς που πρέπει ώστε το CUPRA Formentor να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της κατηγορίας του. Το μήκος του φθάνει στα 4,450 μέτρα, το πλάτος στα 1,839 μέτρα και το ύψος στα 1,511 μέτρα. Το τελευταίο σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 2,68 μέτρων εξασφαλίζουν κορυφαία άνεση για τους πίσω επιβάτες, τόσο για τα πόδια τους όσο και πάνω από το κεφάλι τους.

Ο χώρος των αποσκευών είναι και αυτός σε κορυφαία επίπεδα ξεκινώντας από τα 450 λίτρα (420 λίτρα για την έκδοση 4Drive και 345 λίτρα για τις plug-in υβριδικές εκδόσεις). Ο χώρος των αποσκευών είναι ιδιαίτερα πρακτικός σε σχήμα και εύκολος στην φόρτωση, ενώ μπορούν να αναδιπλωθούν και τα πίσω καθίσματα δημιουργώντας έναν τεράστιο ενιαίο χώρο φόρτωσης μεγάλων αντικειμένων.

Η όμορφη και πολύ ξεχωριστή σχεδίαση του Formentor τονίζεται ακόμα περισσότερο από τα διαθέσιμα χρώματα, τέσσερα απλά και μεταλλικά ((Urban Silver, Midnight Black, Magnetic Tech ή Candy White) και τρία ειδικά (Graphene Grey, Dark Camouflage και Desire Red).

Ο αγοραστής μπορεί επίσης να επιλέξει και ανάμεσα σε δύο εκπληκτικές ματ αποχρώσεις αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, τις Petrol Blue Matt και Magnetic Tech Matt, οι οποίες αναδεικνύουν στον μέγιστο βαθμό την μοναδική σπορ προσωπικότητα του CUPRA Formentor.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Cupra Formentor PHEV στη Γροιλανδία (video)
Δοκιμή: Cupra Formentor 1.5 TSI
Νέες αφίξεις για το Cupra Formentor στην Ελλάδα (+τιμές)