Live Κίνηση
Περισσότερα
Cupra 2022

CUPRA Formentor: Καθαρόαιμο και αντισυμβατικό

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CUPRA Formentor: Καθαρόαιμο και αντισυμβατικό

Cupra 2022

CUPRA Formentor: Καθαρόαιμο και αντισυμβατικό

Cupra 2022

To πρώτο καθαρόαιμο CUPRA, το Formentor, φέρνει το ανήσυχο πνεύμα της εταιρίας στην κατηγορία των SUV, προσφέροντας σπορ χαρακτήρα και μοναδικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η ανεξάρτητη παρουσία της CUPRA ως αυτόνομη πλέον μάρκα μέσα στο γκρουπ VW ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η εταιρία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να εδραιωθεί στις ευρωπαϊκές αγορές, σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία και σημαντική κερδοφορία.

Αιχμή του δόρατος της αυτόνομης παρουσίας της CUPRA είναι το νέο Formentor. Ένα σύγχρονο και καινοτόμο SUV το οποίο καταφέρνει να συνδυάζει ιδανικά την πρακτικότητα ενός τέτοιου οχήματος με τις επιδόσεις και τον σπορ χαρακτήρα που πάντα χαρακτήριζε τα αυτοκίνητα της CUPRA.

Η αποδοχή του από την πρώτη στιγμή ήταν θερμή τόσο από το κοινό όσο και από τους ειδικούς. Κέρδισε μάλιστα και αρκετά βραβεία για την σχεδίασή του, μεταξύ των οποίων και το Red Dot Product Design 2021. To συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται στο καλύτερο προϊόν της χρονιάς το οποίο διακρίθηκε σε τομείς όπως η σχεδίαση, η καινοτομία και η λειτουργικότητα.

Advertisement
Advertisement

Το βραβείο Red Dot Product Design 2021 αντανακλά την αντισυμβατική προσέγγιση της CUPRA, η οποία κατάφερε με το Formentor να δημιουργήσει το ιδανικό σύνολο για ένα σύγχρονο SUV, συνδυάζοντας την σπορ διάσταση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός hatchback με την πρακτικότητα και την άνεση ενός SUV.

H επιτυχία και η γενικότερη αναγνώριση του Formentor προκύπτει από τον τρόπο που μπορεί να εξυπηρετεί τις καθημερινές μετακινήσεις και ανάγκες ενός σύγχρονου καταναλωτή με το πάθος και την οδηγική ευχαρίστηση που προκύπτει από ένα όχημα υψηλών επιδόσεων.

Advertisement

Εκτός από το εντυπωσιακό αμάξωμα με το μοναδικό σχεδιασμό και τις τολμηρές γραμμές, το Formentor εφοδιάζεται με ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο μηχανολογικό υπόβαθρο, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η μεγάλη και εκτενής γκάμα κινητήρων, με βενζίνη, πετρέλαιο, plug-in υβριδικά και μία κορυφαία σπορ έκδοση VZ5.

Advertisement

Στην γκάμα του Formentor υπάρχουν επτά διαφορετικές επιλογές σε κινητήρες, με απόδοση από τους 150 έως και τους 390 ίππους. Η τελευταία εκδοχή είναι και η πιο χαρακτηριστική του αυτοκινήτου, καθώς εφοδιάζεται με ένα από τα πιο κλασικά μοτέρ στην ιστορία της αυτοκίνησης, τον πεντακύλινδρο της Audi.

Advertisement

Mε τον συγκεκριμένο κινητήρα το CUPRA Formentor δικαιώνει στον μέγιστο βαθμό τον μοναδικό του χαρακτήρα στα σύγχρονα SUV, με τις επιδόσεις του να ανταγωνίζονται άνετα εκείνες καθαρόαιμων σπορ αυτοκινήτων πολλαπλάσιας αξίας. Είναι ενδεικτικό ότι κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Η κορυφαία έκδοση του Formentor διαθέτει ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο, βελτιωμένες αναρτήσεις και αγωνιστικά φρένα, ενώ εφοδιάζεται και με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης που επιτρέπει την μεταφορά της κίνησης μόνο στον πίσω άξονα και ανεξάρτητα στον κάθε τροχό έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να το απολαύσει ακόμα και ως πισωκίνητο.

Πολυτάλαντο και χαρισματικό, το CUPRA Formentor χαρακτηρίζεται και από το υψηλή σχέση αξίας προς την τιμή του, με την βασική αλλά πληθωρικά εξοπλισμένη έκδοσή του να ξεκινά από τα 30.490 ευρώ.

Μία ιδιαίτερα ελκυστική τιμή για ένα αυτοκίνητο που πέρα από τα τυπικά χαρίσματα ενός SUV, όπως οι χώροι και η πρακτικότητα, προσφέρει και μία έξτρα διάσταση, την απόλυτη ικανοποίηση του οδηγού και την απόλαυση της διαδρομής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Cupra Formentor PHEV στη Γροιλανδία (video)
Οδηγούμε στη Βαρκελώνη το κορυφαίο Cupra Formentor VZ5
Δοκιμή: Cupra Formentor VZ vs Ford Puma ST