Live Κίνηση
Περισσότερα
CUPRA-2022-1

Ο πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας του CUPRA Formentor

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας του CUPRA Formentor

CUPRA-2022-1

Ο πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας του CUPRA Formentor

CUPRA-2022-1

Η CUPRA μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εδραιώθηκε ως καταξιωμένη στις ευρωπαϊκές αγορές, σημειώνοντας πολύ μεγάλη επιτυχία και μάλιστα με σημαντική κερδοφορία. Ένα από τα υπέροχα τέκνα της είναι και το Formentor…

Advertisement
Advertisement

Αιχμή του δόρατος της αυτόνομης παρουσίας της CUPRA είναι το νέο Formentor. Ένα σύγχρονο και καινοτόμο SUV το οποίο καταφέρνει να συνδυάζει ιδανικά την πρακτικότητα ενός τέτοιου οχήματος με τις επιδόσεις και τον σπορ χαρακτήρα που πάντα χαρακτήριζε τα αυτοκίνητα της CUPRA.

Η αποδοχή του από την πρώτη στιγμή ήταν θερμή τόσο από το κοινό όσο και από τους ειδικούς. Κέρδισε μάλιστα και αρκετά βραβεία για την σχεδίασή του, μεταξύ των οποίων και το Red Dot Product Design. To συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται στο καλύτερο προϊόν της χρονιάς το οποίο διακρίθηκε σε τομείς όπως η σχεδίαση, η καινοτομία και η λειτουργικότητα.

Advertisement
Advertisement

Το βραβείο Red Dot Product Design αντανακλά την αντισυμβατική προσέγγιση της CUPRA, η οποία κατάφερε με το Formentor να δημιουργήσει το ιδανικό σύνολο για ένα σύγχρονο SUV, συνδυάζοντας την σπορ διάσταση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός hatchback με την πρακτικότητα και την άνεση ενός SUV.

H επιτυχία και η γενικότερη αναγνώριση του Formentor προκύπτει από τον τρόπο που μπορεί να εξυπηρετεί τις καθημερινές μετακινήσεις και ανάγκες ενός σύγχρονου καταναλωτή με το πάθος και την οδηγική ευχαρίστηση που προκύπτει από ένα όχημα υψηλών επιδόσεων.

Advertisement

Το Formentor εφοδιάζεται με ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο μηχανολογικό υπόβαθρο, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η μεγάλη και εκτενής γκάμα κινητήρων, με βενζίνη, πετρέλαιο, plug-in υβριδικά όπως επίσης και μία κορυφαία σπορ έκδοση VZ5 που σου κόβει την ανάσα…

Υπάρχουν επτά διαφορετικές επιλογές σε κινητήρες, με απόδοση από τους 150 έως και τους 390 ίππους. Η τελευταία εκδοχή είναι και η πιο χαρακτηριστική του αυτοκινήτου, καθώς εφοδιάζεται με ένα από τα πιο κλασικά μοτέρ στην ιστορία της αυτοκίνησης, τον καταξιωμένο και εξαιρετικό 5κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα της Audi.

Advertisement

Είναι ενδεικτικό ότι κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η κορυφαία έκδοση του Formentor διαθέτει ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο, βελτιωμένες αναρτήσεις και αγωνιστικά φρένα, ενώ εφοδιάζεται και με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης που επιτρέπει την μεταφορά της κίνησης μόνο στον πίσω άξονα και ανεξάρτητα στον κάθε τροχό έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να το απολαύσει ακόμα και ως πισωκίνητο παρακαλώ.

Ποιο άλλο μπορεί να σου προσφέρει αλήθεια τόσα πολλά; Έλα στη Cupra να βρεις ότι ακριβώς ζητάς. Μεγάλη ποικιλία εκδόσεων, έντονος χαρακτήρας, ανόθευτος σπορ χαρακτήρας, από την βασική έκδοση μέχρι την ισχυρότερη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το όραμα της CUPRA
Cupra Formentor VZ5: Σοκ και δέος από 390 άλογα!
Η συνταγή της επιτυχίας του CUPRA Formentor