Live Κίνηση
Περισσότερα
CUPRA-2022-1

CUPRA Born: Πρότυπο ασφάλειας και στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 9:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CUPRA Born: Πρότυπο ασφάλειας και στα ηλεκτρικά

CUPRA-2022-1

CUPRA Born: Πρότυπο ασφάλειας και στα ηλεκτρικά

CUPRA-2022-1

Η ηλεκτροκίνηση αλλάζει όλα τα δεδομένα στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Για την CUPRA και το Born αυτό που δεν αλλάζει είναι η επιμονή στα υψηλά στάνταρ ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Μπαίνοντας δυναμικά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με το ξεχωριστό από κάθε άποψη Born, η CUPRA θέλει να διατηρήσει το ακέραιο όλα τα κεκτημένα της ισπανικής καταγωγής της.

Κεκτημένα που δεν σχετίζονται μόνο με τον σπορ χαρακτήρα και την οδηγική απόλαυση, αλλά αφορούν και άλλους τομείς όπως η δυναμική σχεδίαση, η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, ο πολύ πλούσιος εξοπλισμός.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι και αυτός της ασφάλειας που παρέχει στους επιβάτες του. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι αλλαγές που φέρνει η ηλεκτροκίνηση δημιουργούν νέα δεδομένα στην σχεδίαση των αυτοκινήτων και στους παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια όσων μετακινούνται μέσα στα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Έτσι μετά τις κορυφαίες επιδόσεις των CUPRA Formentor και CUPRA Leon στα τεστ πρόσκρουσης του EuroNCAP, έρχεται και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας, το CUPRA Born να κατακτήσει την υψηλότερη βαθμολογία στις δοκιμές ασφάλειας που διενεργεί το EuroNCAP.

To CUPRΑ Born πήρε την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων. Ενώ παράλληλα κατάφερε να ξεχωρίσει σε όλες τις επιμέρους βαθμολογίες στις οποίες αξιολογούνται τα αυτοκίνητα στις δοκιμές του EuroNCAP.

Advertisement

Συγκεκριμένα η βαθμολογία τους για την προστασία των ενήλικων επιβατών ήταν στο 93%, για την προστασία των παιδιών ήταν στο 89%, για τους πεζούς στο 73% και για τα συστήματα υποβοήθησης στο 80%.

Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα δημιουργούν ένα κορυφαίας παθητικής ασφάλειας αυτοκίνητο για τους επιβάτες του. Και επιβεβαιώνει την δέσμευση της εταιρίας να συνδυάζει κορυφαία τεχνολογία και την μέγιστη δυνατή ασφάλεια στα αυτοκίνητά της.

Advertisement

Ένα επιπλέον στοιχείο που χαρακτηρίζει το CUPRA Born είναι η τεράστια έμφαση που δόθηκε στην εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας των ηλεκτρικών μερών σε ενδεχόμενο ατυχήματος.

Η μπαταρία για παράδειγμα βρίσκεται ενσωματωμένη σε ειδικό τμήμα του πλαισίου και είναι καλυμμένη από ισχυρό περίβλημα το οποίο την προστατεύει από κάθε είδους σύγκρουση.

Advertisement

Επιπλέον, υπάρχουν οι κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε όταν υπάρξει κάποιο ατύχημα να γίνει άμεσα η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν οι επιβάτες και να είναι πιο εύκολη η επέμβαση των σωστικών συνεργείων.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί μία πλούσια παλέτα από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας των επιβατών. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν τα Autonomous Emergency Braking, Traffic Sign Recognition, Travel Assist, Light Assist και Pre-Crash Assist, Front Assist με ανίχνευση οχήματος, πεζού και ποδηλάτη, Emergency Steering Assist, Junction Assist, Lane Assist κ.ά.

Παράλληλα το CUPRA Born διατίθεται στάνταρ με επτά αερόσακους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ένας ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα για προστασία οδηγού και συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Τέλος διατίθεται και σύστημα Emergency e-Call για αυτόματη ειδοποίηση των σωστικών συνεργείων σε περίπτωση ατυχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα μοιάζει και πότε θα κατασκευαστεί το Cupra Tavascan;
Cupra Leon: Νέες εκδόσεις από 150 ίππους
Δοκιμή: CUPRA Formentor e-Hybrid 245 PS