Live Κίνηση
Περισσότερα
Citroen C5 Aircross 2022

Η κομψή σιλουέτα του νέου Citroen C5 Aircross

Ελλάδα 18:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η κομψή σιλουέτα του νέου Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross 2022

Η κομψή σιλουέτα του νέου Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross 2022

Το νέο Citroen C5 Aircross αποτελεί το απαύγασμα της γαλλικής σχεδιαστικής κουλτούρας, η οποία συνδυάζει το τερπνόν δια του ωφελίμου. Την ουσία αλλά και το φαίνεσθαι…

Advertisement
Advertisement

Οι λέξεις “Citroen” και “ξεχωριστό” δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνουν μαζί. Το ιστορικό νήμα πηγαίνει δεκαετίες πίσω, όταν η γαλλική εταιρία πρωτοπορούσε και άφηνε ανεξίτηλο το στίγμα της στην εξέλιξη του αυτοκινήτου όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Σήμερα που η ίδια κινείται μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια ενός γενικότερου γαλλο-γερμανικού γκρουπ και που -παρ’ όλα αυτά- καταφέρνει να συντηρεί την δική της μοναδική ταυτότητα. Το C5 Aicross ήταν μέχρι στιγμής το πιο τρανταχτό παράδειγμα για την επιμονή αλλά και την δυνατότητα της Citroen να κάνει τα πράγματα διαφορετικά.

Advertisement
Advertisement

Ένα σούπερ άνετο και πρακτικό οικογενειακό SUV, το οποίο εκτιμήθηκε δεόντως από τους συνειδητοποιημένους αγοραστές αυτής της κατηγορίας, έχοντας ήδη πίσω του έναν σημαντικό κύκλο πωλήσεων τον χρόνο που βρίσκεται στην αγορά.

Το αναβαθμισμένο C5 Aircross έρχεται να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία του. Βελτιωμένο όπου χρειαζόταν και εκσυγχρονισμένο όπου η εταιρία -αλλά και η αγορά- έκριναν ότι ήταν απαραίτητο. Παρότι σχεδιαστικά δεν έχει αλλάξει η κεντρική ιδέα του σχήματος, υπάρχουν αρκετά επιμέρους στοιχεία που εκμοντερνίζουν σημαντικά την εικόνα του νέου C5 Aircross.

Advertisement

To μεγαλύτερο βάρος της ανανέωσης το σηκώνει το επανασχεδιασμένο εμπρός μέρος, με τη νέα μάσκα που πιάνει από άκρη σε άκρη το αμάξωμα (και ένα πολύ εντυπωσιακό οπτικό στοιχείο με δύο ρίγες από χρώμιο) και τα καινούργια φωτιστικά σώματα με τα LED ημέρας σε σχήμα V.

Την πιο μοντέρνα αισθητική του εμπρός μέρους ολοκληρώνει ο νέας σχεδίασης προφυλακτήρας με νέες εισαγωγές αέρα και περισσότερες ακμές από το παρελθόν. Στο πίσω μέρος υπάρχουν νέα φωτιστικά σώματα και ελαφρά διαφοροποιημένος προφυλακτήρας, ενώ το σύνολο των αλλαγών ολοκληρώνουν κάποια νέα χρώματα στην παλέτα του μοντέλου και νέας σχεδίασης ζάντες.

Advertisement

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περισσότερες και πιο αξιοπρόσεκτες. Το ταμπλό είναι σε μεγάλο βαθμό επανασχεδιασμένο, προσδίδοντας έναν αναβαθμισμένο αέρα ποιότητας και προσεγμένης κατασκευής. Η νέα κεντρική κονσόλα είναι σαφώς πιο πρακτική, διαθέτοντας περισσότερες θήκες για μικροαντικείνεμενα και ένα τεράστιο -ψυχόμενο- ντουλαπάκι στο κεντρικό υποβραχιόνιο.

Υπάρχει επίσης και θέση για επαγωγική φόρτιση των κινητών τηλεφώνων. Ενώ σε διαφορετική θέση ψηλότερα στο ταμπλό είναι τοποθετημένη και η κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment των 10 ιντσών. Όλα εννοείται στη σωστή θέση προς τέρψιν του τυχερού οδηγού…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Citroen C5 Aircross: Το καλό έγινε καλύτερο…
Citroen C5 Aircross: Η απόλυτη έκφραση της άνεσης
Το νέο Citroen C5 Aircross τα κάνει όλα περίφημα