Live Κίνηση
Περισσότερα
Citroen C5 Aircross 2022

Citroen C5 Aircross: Η απόλυτη έκφραση της άνεσης

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroen C5 Aircross: Η απόλυτη έκφραση της άνεσης

Citroen C5 Aircross 2022

Citroen C5 Aircross: Η απόλυτη έκφραση της άνεσης

Citroen C5 Aircross 2022

Ανανεωμένο και πιο μοντέρνο στο αμάξωμα, το νέο Citroen C5 Aircross διατηρεί ως το πιο ξεχωριστό του στοιχείο την μοναδική άνεση που παρέχει στους επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πίσω της μία παράδοση πρωτοπορίας και καινοτομιών που αντανακλά το πνεύμα του ιδρυτή της, η Citroen δε θα μπορούσε παρά να έχει μία αντίστοιχη παρουσία και στις μέρες μας.

Ιδίως στην κατηγορία των μεσαίων SUV, την πιο δημοφιλή και ανταγωνιστική σε όλη την Ευρώπη, όπου ο κάθε κατασκευαστής αναζητά τα στοιχεία που θα τον διαφοροποιήσουν και θα του προσδώσουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Η Citroen δε χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ. Και φέρνοντας μαζί της την φήμη της γαλλικής άνεσης και των μοναδικών αυτοκινήτων που αποτελούν την ιστορική της παρακαταθήκη, δίνει με το C5 Aircross τη δική της απάντηση για το πως μπορεί να φτιαχτεί ένα απίστευτης άνεσης και ευρυχωρίας σύγχρονο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Και σε αυτή την ανανεωμένη γενιά του το C5 Aircross αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του για την άνεση που προσφέρει, θυμίζοντας στον δρόμο αυτοκίνητα πολύ ακριβότερων κατηγοριών.

Η λειτουργία της ανάρτησης έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, απομονώνοντας πλήρως την καμπίνα των επιβατών και απορροφώντας ιδανικά τις ανωμαλίες των δρόμων, δημιουργώντας συνθήκες “μαγικού χαλιού” για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Advertisement

Κάτω από το πακέτο τεχνολογιών Citroen Advanced Comfort, η γαλλική εταιρία έχει δημιουργήσει ένα κορυφαίο σύνολο άνεσης. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούνται τα αμορτισέρ Progressive Hydraulic Cushions με υδραυλικά stops για ομαλή απόσβεση.

Ενώ ακόμα πιο άνετα και πλούσια σε επένδυση είναι τα καθίσματα, τα οποία θυμίζουν έντονα το σαλόνι του σπιτιού, δημιουργώντας ένα κορυφαίο χώρο ευχάριστης και πολυτελούς διαβίωσης για τους επιβάτες.

Advertisement

Σε αυτή την πρωτοφανή αίσθηση άνεσης έρχεται να προστεθεί ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας: η κορυφαία ευρυχωρία που απολαμβάνουν οι επιβάτες, τόσο οι εμπρός όσο και οι πίσω.

Οι τελευταίοι έχουν στη διάθεσή τους τρία ανεξάρτητα καθίσματα, τα οποία μπορούν να μετακινηθούν κατά 15 εκατοστά εμπρός-πίσω, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα για ανάκλιση της πλάτης τους, για ακόμα πιο άνετα ταξίδια.

Advertisement

Οι χώροι για τα γόνατα και πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία των μεσαίων SUV, με bonus το γεγονός ότι κάθονται αρκετά ψηλά και έτσι έχουν άπλετη ορατότητα προς τα έξω.

Την συνολική αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης ολοκληρώνει το τεράστιο πορτμπαγκάζ των 580 λίτρων, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 720 λίτρα, αν τραβηχτούν εντελώς εμπρός τα πίσω καθίσματα. Ο χώρος αυτός μάλιστα είναι ιδιαίτερα πρακτικός, με αρκετά κανονικό σχήμα και χαμηλό κατώφλι.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο C5 Aircross συνεχίζει την μεγάλη παράδοση της Citroen στην δημιουργία των πιο άνετων αυτοκινήτων στην κατηγορία τους, συνδυάζοντας αυτό το χαρακτηριστικό με μία μοντέρνα εμφάνιση, μεγάλη πρακτικότητα και ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σε τεχνολογίες υποβοήθησης και ψηφιακής διασύνδεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέες εκδόσεις για το plug-in υβριδικό Citroen C5 Aircross|
Δοκιμή: Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi 130 EAT8
Δοκιμή: Citroen C5 Aircross 1.2 Puretech