Live Κίνηση
Περισσότερα
Citroen C5 Aircross 2022

Citroen C5 Aircross: H γαλλική κομψότητα στα SUV

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C5 Aircross: H γαλλική κομψότητα στα SUV

Citroen C5 Aircross 2022

Citroen C5 Aircross: H γαλλική κομψότητα στα SUV

Citroen C5 Aircross 2022

H Citroen συνηθίζει να κάνει τα πράγματα διαφορετικά και με τον δικό της τρόπο. Και με το νέο C5 Aircross αποδεικνύει ότι έχει την μαγική συνταγή της επιτυχίας.

Advertisement
Advertisement

Από το 2018 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των μεσαίων SUV, το C5 Aircross ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά και την φιλοσοφία της Citroen.

To όμορφο SUV της γαλλικής εταιρίας αγαπήθηκε από το κοινό, έχοντας πλησιάσει αυτό το διάστημα τις 300.000 μονάδες, όντας ένα αυτοκίνητο που συνδύασε ιδανικά την πρακτικότητα, την ευρυχωρία, την μεγάλη γκάμα εκδόσεων αλλά πάνω από όλα την κορυφαία άνεση που κανένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του δεν μπορεί να πλησιάσει.

Έχοντας ως βάση αυτή την επιτυχία της πρώτης γενιάς, η Citroen προχώρησε πρόσφατα σε ένα αισθητικό και σχεδιαστικό φρεσκάρισμα, με στόχο να αναδείξει ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και να το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό στο κοινό της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Ενδεικτικό είναι ότι το νέο C5 Aircross διαθέτει το νέο λογότυπο της εταιρίας, ένα πολύ μοντέρνο σχεδιαστικά νέο σήμα της εταιρίας,, το οποίο εμφανίζεται πλέον σε μαύρη λάκα και σε χρώμιο.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της Citroen όπως εκφράζεται από το νέο C5 Aircross είναι τα φώτα LED ημέρας, τα οποία σχηματίζουν πλέον ένα V, προσδίδοντας ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα και ένα τρισδιάστατο εφέ στα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Η πολύ πιο μοντέρνα μάσκα τονίζεται ακόμα περισσότερο από το νέο προφυλακτήρα ο οποίος διαθέτει διαφορετική εισαγωγή αέρα, δημιουργώντας μία οπτική εντύπωση ενός πιο φαρδιού εμπρός μέρους και κάνοντας το αυτοκίνητο να δείχνει περισσότερο επιβλητικό στον δρόμο.

Advertisement

Εξίσου επιβλητική είναι η παρουσία του και από το πλάι, χάρη στις γενναιόδωρες αναλογίες και το τυπικό SUV χαρακτήρα, ο οποίος όμως διανθίζεται από πινελιές γαλλικού στιλ, όπως οι νέες ζάντες Pulsar 18 ιντσών με διαμαντέ φινίρισμα και διχρωμία.

Υπάρχουν επίσης νέα καλύμματα για τους καθρέπτες σε Glossy Black χρώμα, τα οποία αποτελούν βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου και τονίζουν ακόμα περισσότερο την κομψότητα του νέου C5 Aircross.

Εξίσου εντυπωσιακό με το εμπρός μέρος είναι και το πίσω, όπου υπάρχει μία νέα σχεδίαση, με τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα LED. Το κρύσταλλο που καλύπτει τα φώτα είναι σε σκούρα απόχρωση, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τα τρία LED που δημιουργούν μία ξεχωριστή φωτιστική “υπογραφή”.

Advertisement

Πέρα από την μοντέρνα και πολύ ιδιαίτερη εξωτερική σχεδίαση, η Citroen προχώρησε σε αναβάθμιση και του σαλονιού, θέλοντας να τονίσει τις παραδοσιακές αξίες του μοντέλου, όπως η ευρυχωρία και η πρακτικότητα, οι οποίες συνδυάζονται πλέον με premium υλικά και κορυφαίο ψηφιακό περιβάλλον.

Παραμένει και πάλι κυρίαρχος στόχος η άνεση, μέσο του προγράμματος Citroën Advanced Comfort, προσφέροντας κορυφαία ευρυχωρία και ευελιξία, καθώς και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, όπως το Highway Driver Assist, που διασφαλίζουν ότι κάθε διαδρομή, από την καθημερινή μετακίνηση, έως και τα μεγάλα ταξίδια, γίνεται μια γαλήνια και απόλυτα ξεχωριστή εμπειρία.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι στις 12,3 ίντσες και είναι πλήρως προσαρμόσιμος ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Από εκεί και πέρα, η Citroen παίρνει άριστα στην αναβάθμιση της γενικότερης αίσθησης ποιότητας που προσλαμβάνει ο οδηγός και οι επιβάτες, έχοντας ανασχεδιάσει βασικά κομμάτια, όπως η κεντρική κονσόλα και παράλληλα έχοντας φροντίσει να επιλέξει πολύ ποιοτικά υλικά για την κατασκευή του ταμπλό.

Εξίσου μεγάλη προσοχή δόθηκε στην εργονομία των διακοπτών και των χειριστηρίων, με νέο και πιο κομψό επιλογέα e-Toggle για την επιλογή των προγραμμάτων οδήγησης του συστήματος Grip Control.

Σε κάθε περίπτωση, με το νέο C5 Aircross η Citroen καταφέρνει κάτι πολύ σημαντικό: να αναβαθμίσει την ποιότητα και την premium αίσθηση του μεσαίου SUV της χωρίς να χαθούν τα βασικά χαρακτηριστικά του που το έκαναν τόσο αγαπητό στο κοινό της κατηγορίας.

Η συνταγή της επιτυχίας έχει όνομα και το C5 Aircross παραμένει ο βασιλιάς της άνεσης και της πρακτικότητας όχι μόνο στα στενά πλαίσια της κατηγορίας του αλλά και απέναντι σε μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi 130 EAT8
Citroen My Ami Tonic: Με πιο πλούσιο εξοπλισμό
Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid: Άνεση και δυναμικές επιδόσεις με μόλις 1,4 λτ/100 χλμ