Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2022

Citroen C5 Aircross: Γιατί είναι η πιο πλήρης επιλογή στα μεσαία SUV;

Ελλάδα 23:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C5 Aircross: Γιατί είναι η πιο πλήρης επιλογή στα μεσαία SUV;

CITROEN 2022

Citroen C5 Aircross: Γιατί είναι η πιο πλήρης επιλογή στα μεσαία SUV;

CITROEN 2022

Στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς η Citroen καταφέρνει με το C5 Aircross να έχει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση για τα μεσαία SUV.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθώντας το νήμα των καινοτομιών και των μοναδικών στιγμών της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει προσφέρει απλόχερα η Citroen, φθάνουμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα με μία σειρά από μοντέλα τα οποία διατηρούν την γαλλική αύρα και την φιλοσοφία της εταιρίας, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα και την εικόνα της.

Σε αυτό το πλαίσιο, το C5 Aircross είναι ένα μοντέλο πρώτης γραμμής, το οποίο κατάφερε από την πρώτη κιόλας γενιά του να συνδυάσει όλες τις αξίες της εταιρίας με ότι πιο μοντέρνο και σύγχρονο απαιτεί ο σημερινός καταναλωτής.

Με πωλήσεις που ήδη αγγίζουν τις 300.000 μονάδες στα μόλις 4 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά, το C5 Aircross δέχθηκε πρόσφατα μία αισθητική και μηχανολογική ανανέωση, ώστε να παραμείνει επίκαιρο και ακόμα πιο ανταγωνιστικό στην δυσκολότερη κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Το νέο C5 Aircross εισάγει μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα στο εμπρός μέρος, με τις καμπύλες να δίνουν τη θέση τους σε περισσότερες ακμές και πιο καθαρές γραμμές που αποπνέουν περισσότερο δυναμισμό.

Υπάρχει επίσης το νέο λογότυπο της εταιρίας, καθώς και τα καινούργια φώτα LED ημέρας σε σχήμα V, τα οποία δημιουργούν μία ξεκάθαρη αισθητική “υπογραφή” στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Advertisement

Η κομψότητα των γραμμών στο πλάι αναδεικνύουν το σχήμα του αυτοκινήτου, το οποίο παραμένει εστιασμένο στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής πρακτικότητας και άνεσης για τους επιβάτες. Ενώ το σχέδιο ολοκληρώνεται στο πίσω μέρος με νέα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα LED και μία ιδιαίτερα ελκυστική σχεδιαστική προσέγγιση.

Στο εσωτερικό η έμφαση έχει δοθεί στην άνεση των επιβατών, χάρη και στο πρόγραμμα Citroen Andvanced Comfort, με τα απίστευτα καθίσματα και την κορυφαία αίσθηση ευρυχωρίας που παρέχει στους επιβάτες.

Advertisement

Στο σαλόνι του μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα πέντε ενήλικες, με μεγάλη ευχέρεια κινήσεων στα πίσω καθίσματα, και έναν εξίσου μεγάλο χώρο αποσκευών που ξεκινά από τα 580 και φθάνει και έως τα 1.630 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Το ψηφιακό πακέτο είναι αισθητά αναβαθμισμένο, με νέας σχεδίασης οθόνη αφής 10 ιντσών και έναν πολυλειτουργικό ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών, η οποία παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός.

Advertisement

Τα χρώματα και τα υλικά της καμπίνας, έχουν εκλεπτυνθεί με επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας για να τονίσουν την άνεση και την ακόμα υψηλότερη ποιότητα. Η κεντρική κονσόλα, υπερυψωμένη και με αυξημένες διαστάσεις, έχει εκσυγχρονιστεί με ένα μαύρο ύφασμα που κάνει εφέ δέρματος.

Πιο εργονομική είναι πλέον η διάταξη των χειριστηρίων, με το νέο, κομψό και υψηλής τεχνολογίας e-Toggle επιλογέα, ένα νέο κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και, στις plug-in-υβριδικές εκδόσεις, τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport).

Σε ό,τι αφορά τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας των επιβατών, το C5 Aircross διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σε αυτές τις τεχνολογίες, καθιστώντας το ένα από τα πιο καλά εξοπλισμένα αυτοκίνητα της κατηγορίας του και όχι μόνο.

Στην γκάμα των κινητήρων υπάρχουν πολλές επιλογές σε κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Επίσης, υπάρχει και η plug-in υβριδική έκδοση των 225 ίππων (με 1.600άρη PureTech 180) με την μπαταρία 13,2 kWh που προσφέρει περίπου 66 ηλεκτρική αυτονομία.

Η συγκεκριμένη έκδοση αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τα premium χαρακτηριστικά άνεσης του C5 Aircross, καθώς μπορεί να λειτουργεί ηλεκτρικά -και αθόρυβα- μέχρι και τα 135 χλμ/ώρα, με πλήρη απουσία κραδασμών από τον θερμικό κινητήρα και με άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού.

Παράλληλα παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και εξαιρετικά μειωμένες εκπομπές ρύπων, στοιχεία που του επιτρέπουν να κινείται ελεύθερα στον Δακτύλιο και να απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέες εκδόσεις για το plug-in υβριδικό Citroen C5 Aircross|
Δοκιμή: Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi 130 EAT8
Δοκιμή: Citroen C5 Aircross 1.2 Puretech