Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2022

Citroen C3: Παίζει το ρόλο του μοναδικού αυτοκινήτου στην οικογένεια

Ελλάδα 0:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C3: Παίζει το ρόλο του μοναδικού αυτοκινήτου στην οικογένεια

CITROEN 2022

Citroen C3: Παίζει το ρόλο του μοναδικού αυτοκινήτου στην οικογένεια

CITROEN 2022

Το ανανεωμένο Citroen C3 υιοθετεί μια άλλη οπτική με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό. Αυτό είναι που του χαρίζει μια ανεξίτηλη προσωπικότητα…

Advertisement
Advertisement

Τα airbumps εννοείται πως είναι must, εάν δεν το αποκτήσεις με αυτά προφανώς κάτι λάθος έχεις κάνει. Οι άπειροι διαφορετικοί συνδυασμοί χρωμάτων αμαξώματος και οροφής, μαζί με τέσσερα διαφορετικά εσωτερικά, σίγουρα σε κάνουν να νιώσεις ήσυχος, ότι αυτό που θα επιλέξεις θα είναι, αν μη τι άλλο, ξεχωριστό.

Συνολικά, η σχεδίαση (εντός και εκτός) του C3, συγκαταλέγεται στα εκ προοιμίου ατού. Κάτι παρόμοιο ισχύει τόσο στα χωροταξικά όσο και σε επίπεδο ξεχωριστής προσωπικότητας. Επιπλέον, εκείνοι που επιλέγουν αυτοκίνητο από μέσα προς τα έξω θα ικανοποιηθούν, η καμπίνα είναι πρακτική ευρύχωρη αλλά και εργονομική σε κάθε σπιθαμή της.

Advertisement
Advertisement

Ο δοκιμασμένος 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.2 PureTech του Citroën C3 αποδίδει 110 PS και δεν αργεί να δείξει στην πράξη τα δόντια του. Η ροπή των 205 Nm είναι υπεραρκετή προκειμένου να κινήσει αρκετά σβέλτα το γαλλικό υπερμίνι, ενώ το ψυχωμένο σύνολο χαρίζει κορυφαίες επιδόσεις όπως επίσης και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Ακόμη και σε χαμηλό εύρος λειτουργίας του υπερτροφοδοτούμενου συνόλου, ένα ευχάριστο σπρώξιμο σε ξεκολλά από κάθε περιττό «μεταλλικό πολτό» μπροστά, είτε κινείσαι σε ανηφόρα, είτε είσαι φορτωμένος, μάλιστα με οποιαδήποτε σχέση στο εξαιρετικό σε κούμπωμα αλλά και κλιμάκωση κιβώτιο. Η μεσαία περιοχή περιστροφής είναι η αγαπημένη του, γεγονός που γίνεται ξεκάθαρο από την αρχή.

Advertisement

Το αναβαθμισμένο και ανανεωμένο C3 διακρίνεται τόσο για την ποιότητα κύλισης όσο και για την άνεση, η οποία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της κατηγορίας. Η ρύθμιση της ανάρτησης κλείνει το μάτι και στη ραστώνη, γεγονός που μεταφράζεται σε πολύ άνετες μετακινήσεις εντός και εκτός των τειχών.

Εκείνο το στοιχείο που κολακεύει αφάνταστα το ανανεωμένο C3 είναι η ομοιογένειά του. Παρότι ο κινητήρας διαθέτει ψυχή και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, η αγχολυτική γαλλική φιλοσοφία του C3 δεν διαταράσσεται σε καμία των περιπτώσεων.

Advertisement

Το εκκεντρικό αισθητικά C3 έχει το δικό του πιστό κοινό και στα δύο φύλα. Αυτό είναι που θα εκτιμήσει τη γαλλική απόσβεση της ανάρτησης, τους χώρους στην καμπίνα, όπως επίσης και το χάρισμα να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως το μοναδικό αυτοκίνητο σε μια οικογένεια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C3: Έσπασε τα κοντέρ στην Ελλάδα το 2021
Συγκριτική δοκιμή: Citroen C3 1.2 vs Hyundai i20 1.0T vs Skoda Fabia 1.0 TSI
Η Citroen προχωρά σε μια νέα απόσυρση!