Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen Ë-C4 C-Cross: Ηλεκτροκίνηση για όλους με καινοτόμες τεχνολογίες

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen Ë-C4 C-Cross: Ηλεκτροκίνηση για όλους με καινοτόμες τεχνολογίες

CITROEN 2021-1

Citroen Ë-C4 C-Cross: Ηλεκτροκίνηση για όλους με καινοτόμες τεχνολογίες

CITROEN 2021-1

Η ηλεκτρική έκδοση του νέου C4 C-Cross χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, την αθόρυβη λειτουργία και την απουσία κραδασμών, τονίζει στο έπακρο την μοναδική άνεση που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της Citroen. Και παράλληλα συνεισφέρει και στην προστασία του περιβάλλοντος με μηδενικούς ρύπους και μία νέα αντίληψη για την κινητικότητα.

Advertisement
Advertisement

Η επαφή της με την πρωτοπορία και τις νέες ιδέες σε κάθε επαφή υπήρξε ανέκαθεν το βασικό στοιχείο στο DNA της Citroen, εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Και όπως ήταν φυσικό, η γαλλική εταιρία δεν θα μπορούσε να λείπει και από την πρώτη γραμμή των εξελίξεων και στην ηλεκτροκίνηση. Μία νέα εποχή ανοίγεται μπροστά μας και ήδη η Citroen έχει δώσει τα πρώτα σημαντικά δείγματα γραφής, τόσο στα επιβατικά της όσο και στα βραβευμένα ελαφρά επαγγελματικά της. Στην πορεία της μετεξέλιξης της μάρκας σε αμιγώς ηλεκτρική, τον δικό του ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο θα παίξει και το νέο Ë-C4 C-Cross 100% ηλεκτρικό. Πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου πρωτοποριακού σε σχεδίαση αυτοκινήτου της εταιρίας, το οποίο έρχεται να δώσει την ευκαιρία σε ένα ευρύτερο κοινό να απολαύσει τη νέα αντίληψη για την αυτοκίνηση.

Με μια μοναδική και τολμηρή ταυτότητα, το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric και το νέο C4 C-Cross αποτελούν μια καινοτόμα ιδέα που τοποθετείται στην καρδιά της κατηγορίας C. Συνδυάζει μοναδικά τα ισχυρά χαρακτηριστικά 3 διαφορετικών κόσμων. Με την υπερυψωμένη και δυναμική στάση του, υιοθετεί διακριτικά στοιχεία από SUV για επιπλέον δυναμισμό και χαρακτήρα. Η Coupe αεροδυναμική και η ρευστή σιλουέτα του νέου μοντέλου, αντανακλά την εταιρική σχεδιαστική ταυτότητα της Citroën, ιδίως με τη νέα υπογραφή από το φωτισμό LED εμπρός και πίσω, με μια νέα έκφραση στυλ που είναι πιο μυώδης και δυναμική.

Advertisement
Advertisement

Το σαλόνι είναι μοντέρνο σε σχεδίαση και μίνιμαλ σε γραμμές, δημιουργώντας μία ζεστή ατμόσφαιρα άνεσης και χαλαρής διάθεσης. Εκφράζει την ευεξία και την μοντέρνα διάθεση της Citroen την ίδια στιγμή που είναι ιδιαίτερα πρακτικό χάρη στους τεράστιους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Υπάρχουν πάνω από 31 δυνατότητες εξατομίκευσης του σαλονιού με επιλογές του κάθε πελάτη, ενώ στις παροχές συμπεριλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης καθώς και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις ψηφιακές υπηρεσίες διασύνδεσης του αυτοκινήτου με φορητές συσκευές.

Advertisement

Το νέο Ë-C4 C-Cross – 100% Electric ενσωματώνει την υψηλή τεχνολογία και τη σύγχρονη ηλεκτρική, βιώσιμη κινητικότητα, ενισχύοντας την άνεση και την ευελιξία στη χρήση. Στην ηλεκτρική λειτουργία οι επιβάτες βρίσκονται μέσα σε μία “κάψουλα” ηρεμίας και απόλαυσης, ιδίως στο αστικό περιβάλλον. Η αθόρυβη λειτουργία, η ομαλή ροή στην κίνηση του αυτοκινήτου, η άμεση απόκριση από το γκάζι, η άνεση της ανάρτησης και τα μαλακά καθίσματα Advanced Comfort, η κορυφαία ηχομόνωση της καμπίνας, οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και το φωτεινό σαλόνι δημιουργούν ένα μοναδικό περιβάλλον που τονίζει ακόμα περισσότερο την ήδη εξαιρετική συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην άνεση και την χαλάρωση των επιβατών.

Η οδήγηση του νέου e-C4 100% Electric, έχει ως αποτέλεσμα:

  • Μηδενικές εκπομπές CO2 για προστασία του περιβάλλοντος και ενίσχυση της περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης των επιβατών του αυτοκινήτου.
  • Μηδενικός θόρυβος κατά την διάρκεια της κίνησης.
  • Μηδενικές δονήσεις και κραδασμοί
  • Μηδενικές αλλαγές ταχυτήτων που κάνουν την οδήγηση πιο ομαλή και την ζωή του οδηγού ακόμα πιο εύκολη.
  • Άμεσα διαθέσιμη ροπή με το πάτημα του γκαζιού, κάτι που εξασφαλίζει αστραπιαίες επιδόσεις από κάθε ταχύτητα.
  • Προγραμματιζόμενες υπηρεσίες από απόσταση (π.χ για την φόρτιση) έτσι ώστε να μειωθεί το άγχος της καθημερινότητας για τον οδηγό.
  • Μειωμένο κόστος χρήσης και συντήρησης, καθώς οι ηλεκτροκινητήρες έχουν λιγότερα μηχανικά μέρη και σημαντικά μικρότερες απαιτήσεις σε σέρβις.
Advertisement

Ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι ιδιαίτερα δυνατός, με ισχύ 136 ίππων, άμεσα διαθέσιμη ροπή 260 Nm για καθαρή, γραμμική επιτάχυνση. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h γίνεται σε 9,7 δευτερόλεπτα στο πρόγραμμα Sport και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ/ώρα. Η μπαταρία είναι 400 V Li-Ion με χωρητικότητα 50 kWh. Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, η μπαταρία είναι εγγυημένη για 8 χρόνια ή 160.000 χλμ για το 70% της χωρητικότητά της στη φόρτιση.

Οι χρόνοι φόρτισης ποικίλουν ανάλογα με την παροχή ρεύματος. Στo Mode 4, σε ταχυφορτιστή 100 kW, η μπαταρία επαναφορτίζεται με ρυθμό 10 km/min, πράγμα που σημαίνει πως σε 30 λεπτά της ώρας, έχει φορτίσει στο 80%. Στο Mode 3, με wall box οικιακό 32 A η επαναφόρτιση της μπαταρίας επιταχύνεται και διαρκεί 7,5 ώρες σε μονοφασικό ρεύμα ή ακόμη και 5 ώρες σε τριφασικό, με τη χρήση του standard εσωτερικού φορτιστή 11 kW.

Advertisement

Για να κάνει τη ζωή ευκολότερη για τους πελάτες και να τους επιτρέψει να απολαμβάνουν το ηλεκτρικό τους όχημα με ταχύτερους χρόνους φόρτισης σε καθημερινή βάση, η Citroën φροντίζει τα πάντα και προσφέρει μια λύση «one-stop shop» για την εγκατάσταση ενός Wall Box στο σπίτι. Με τον τρόπο αυτό και την παράλληλη χρήση της εφαρμογής MyCitroën οι πελάτες προγραμματίζουν τη φόρτιση του οχήματος για να ωφελούνται από τα ωράρια οικονομικού ρεύματος όπου κι αν βρίσκονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen e-C4 C-Cross: Μηδενικοί ρύποι, μέγιστη απόλαυση
Δοκιμή: Citroen e-C4 C-Cross
Citroen Ë-C4 C-Cross: Ένα ηλεκτρικό crossover για κάθε ανάγκη