Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen C4 C-Cross: Πολυτάλαντο

Ελλάδα 12:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroen C4 C-Cross: Πολυτάλαντο

CITROEN 2021-1

Citroen C4 C-Cross: Πολυτάλαντο

CITROEN 2021-1

Με μία ιδιαίτερα πρωτοποριακή αισθητική και μία καινοτόμα σχεδιαστική αντίληψη, το νέο Citroen C4 C-Cross έρχεται να ανατρέψει κατεστημένες αντιλήψεις προτείνοντας μία νέα φιλοσοφία για ένα σύγχρονο hatchback με στοιχεία από πολλές κατηγορίες και ιδιαίτερα σύγχρονο τεχνολογικό υπόβαθρο.

Advertisement
Advertisement

Αν κάποια εταιρία έχει στο DNA της το πνεύμα της πρωτοπορίας και της σχεδιαστικής ρήξης με τις κατεστημένες αντιλήψεις, αυτή δεν είναι άλλη από την Citroen. Η γαλλική εταιρία σε όλη την πορεία της ιστορίας της ακολούθησε τον δικό της δρόμο, έναν δρόμο που αρκετές φορές την έφερε μπροστά στην δημιουργία μερικών από των πιο εξαιρετικών στιγμών στην αυτοκίνηση. Κάτι τέτοιο επιχειρεί να κάνει για ακόμα μία φορά, με το νέο C4 C-Cross. Ένα αυτοκίνητο το οποίο συνδυάζει μία τολμηρή προσέγγιση στα σύγχρονα hatchbacks, προτείνοντας μία καινοτόμα ιδέα με πολλές προεκτάσεις και εντελώς καινοφανή στοιχεία.

Η σχεδίασή του συνδυάζει μοναδικά τα βασικά χαρακτηριστικά 3 διαφορετικών μεταξύ τους κατηγοριών. Το υπερυψωμένο αμάξωμα και τα δυναμικά του στοιχεία αντανακλούν αναφορές στην κατηγορία των SUV. Κάτι το οποίο ενισχύεται από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα ευδιάκριτα off road στοιχεία στο αμάξωμα, και την υψηλή θέση οδήγησης (7 έως 10 εκατοστά υψηλότερη σε σύγκριση με ένα τυπικό hatchback).

Advertisement
Advertisement

Την ίδια στιγμή, η σχεδίαση στο πίσω μέρος με την έντονη κλίση της οροφής θυμίζει αμάξωμα coupe, τονίζοντας την εξαιρετική του αεροδυναμική αλλά και τις σπορ δυνατότητές του. Η αεροτομή, ενισχύει τον δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου και συμβάλει στην αποδοτικότητα. Την ίδια στιγμή παραμένει ένα hatchback από άποψη διαστάσεων και γενικότερης φιλοσοφίας, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστο και πρακτικό για ένα ευρύ κοινό και για μία πληθώρα αναγκών μετακίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Η άνεση και η κορυφαία ευρυχωρία των πίσω επιβατών είναι επιπέδου Sedan, ενώ το ζεστό και υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό του εκφράζει άμεσα την ευεξία, τον εκσυγχρονισμό. Το νέο C4 C-Cross προσφέρει πραγματική ηρεμία στους επιβάτες του, χάρη στην ολιστική άνεση που παρέχεται από το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort. Ο ένας πυλώνας του προγράμματος αυτός είναι η ιδιαίτερα προηγμένη ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions η οποία χάρη στην χρήση ειδικών αμορτισέρ με υδραυλικά stop εξασφαλίζει κορυφαία άνεση κύλισης και πλήρη απομόνωση του δρόμου από το σαλόνι.

Το δεύτερο στοιχείο που οδηγεί σε αποκορύφωση της άνεσης μέσα σε ένα Citroen C4 C-Cross είναι τα Advanced Comfort καθίσματα, τα οποία είναι μεγάλα σε διαστάσεις ώστε να καλύπτουν κάθε επιβάτη και διαθέτουν και ειδική έξτρα επένδυση 15 χιλιοστών έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο μαλακά και άνετα στα μεγάλα ταξίδια. Ο σχεδιασμός των καθισμάτων συμβάλλει στη βέλτιστη άνεση οδήγησης, με μεγάλα καθίσματα και πλάτη πλάτης, ενισχυμένη στήριξη, οσφυϊκή ρύθμιση και ύψος των μπροστινών καθισμάτων, ηλεκτρική ρύθμιση μπροστινού καθίσματος, πλατιά και άνετα πλαϊνά και κεντρικά μπράτσα μπροστά και πίσω. Τα εμπρός καθίσματα μάλιστα μπορούν να είναι εξοπλισμένα με θέρμανση αλλά και μηχανισμό μασάζ.

Advertisement

Παρά τις συμπαγείς εξωτερικές του διαστάσεις, το νέο Citroen C4 C-Cross είναι ένα ιδιαίτερα άνετο αυτοκίνητο χάρη στο μεταξόνιο των 2,670 μέτρων. Ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι ο καλύτερος στην κατηγορία του ενώ και το πορτ-μπαγκάζ μπορεί να φθάσει από τα 380 έως τα 1.250 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Η πρακτικότητα εκφράζεται και στο σαλόνι, με 16 ειδικούς χώρους για την φύλαξη μικροαντικειμένων με συνολική χωρητικότητα που φθάνει στα 39 επιπλέον λίτρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Η σχεδίαση του ταμπλό είναι μινιμαλιστική αλλά ιδιαίτερα καλαίσθητη, με έμφαση στην εργονομία και τις έξυπνες λύσεις για τους επιβάτες, όπως το ενσωματωμένο στήριγμα για tablet εμπρός από τον συνεπιβάτη. Ο εξοπλισμός ακόμα και από την βασική έκδοση περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα στοιχεία ψηφιακής διασύνδεσης, με το σύστημα πολυμέσων να είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα της σημερινής αγοράς. Η κεντρική οθόνη των 10 ιντσών είναι ιδιαίτερα ευκρινής και υψηλής ανάλυσης ενώ προσφέρονται και διάφορες επιπλέον παροχές όπως για παράδειγμα η ασύρματη φόρτιση των κινητών.

Ο εξοπλισμός για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού περιλαμβάνει πάνω από 20 συστήματα τελευταίας γενιάς, μεταξύ των οποίων τα Active Safety Brake,, Collision Risk Alert, Post Collision Safety brake, Blind Spot Monitorin System, Active Lane Departure Warning System, Adaptive Cruise Control με Start/Stop, Ηighway Driver Assist το οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 και πολλά ακόμα. Υπάρχουν επίσης πολλά συστήματα που κάνουν άνετη την καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου, όπως το Keyless Entry, Head Up Display, Parking Sensors, Κάμερα οπισθοπορείας, πρόγραμμα για ορατότητα 360 μοιρών, Park Assist κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Το νέο C4 C-Cross εκτός από τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά και την άνεση που προσφέρει, διαθέτει μηχανικά σύνολα που πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6d. Η αεροδυναμική σε συνδυασμό με τους οικονομικούς και αποδοτικούς κινητήρες προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις. Υπάρχουν τέσσερις επιλογές με βενζινοκινητήρα προδιαγραφών Euro 6D, δύο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων: PureTech 100 S&S και PureTech 130 S&S, και δύο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, PureTech 130 S&S EAT8 και PureTech 155 S&S EAT8. Υπάρχουν επίσης και δύο επιλογές με κινητήρα diesel Euro 6d, η BlueHDi 110 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και η BlueHDi 130 S&S EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Οι παραπάνω εκδόσεις κινητήρων καταφέρνουν εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις, που στην κατηγορία του νέου C4 C-Cross είναι εφάμιλλες υβριδικών συνόλων. Αντίστοιχα ιδιαίτερα χαμηλές είναι οι εκπομπές ρύπων CO2 και αυτό δίνει το πλεονέκτημα απαλλαγής καταβολής Τελών Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα το κόστος χρήσης του οχήματος να είναι εξαιρετικά χαμηλό. Έτσι αποδεικνύεται η προηγμένη τεχνολογία που φέρει το νέο C4 C–Cross, η καινοτομία της Μάρκας, με το ιδιαίτερα χαμηλό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Πέρα από τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης υπάρχει από το λανσάρισμα του μοντέλου και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση το Ë-C4 C-Cross100% Electric με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χωρίς τέλη κυκλοφορίας και με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει απόδοση 136 ίππων και 260 Nm ροπής με την αυτονομία που εξασφαλίζει η μπαταρία των 50 kWh να επαρκεί για πάνω από 350 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP.

Το κορυφαίο ηλεκτρικό σύστημα της Citroen πέρα από την επιπλέον άνεση που εξασφαλίζει χάρη στην αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα προσφέρει και μοναδικές επιδόσεις, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε μόλις 9,7 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, η άμεση απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού προκαλεί μία νέα αντίληψη για την οδήγηση, κάτι που σε συνδυασμό με το καινοτόμο αμάξωμα του C4 C-Cross δημιουργεί ένα σύνολο που δείχνει και πάλι ζωντανό και ακμαίο το πρωτοποριακό πνεύμα που χαρακτηρίζει την Citroen.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C5 Aircross: Η κορύφωση της άνεσης στα σύγχρονα SUV
Citroen C5 Aircross PHEV: Τα βασικά χαρακτηριστικά του
Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid: Άνεση και δυναμικές επιδόσεις με μόλις 1,4 λτ/100 χλμ