Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen C4 C-Cross: Δείτε γιατί αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία του

Ελλάδα 2:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C4 C-Cross: Δείτε γιατί αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία του

CITROEN 2021-1

Citroen C4 C-Cross: Δείτε γιατί αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία του

CITROEN 2021-1

Κάθε Citroen οφείλει να είναι πρωτοποριακό σε σχεδίαση και με καινοτόμες τεχνολογικές επιλογές. Και το νέο Citroen C4 C-Cross ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στην φιλοσοφία της γαλλικής εταιρίας, αλλάζοντας όλα τα δεδομένα στην κατηγορία των σύγχρονων hatchbacks.

Advertisement
Advertisement

H Citroen συνεχίζει και στη νέα δεκαετία να είναι μία εταιρία που αρνείται να συμβιβαστεί με τις κατεστημένες αντιλήψεις, παρουσιάζοντας πάντα κάτι διαφορετικό και μακριά από τα δεδομένα της κάθε κατηγορίας. Έτσι και το νέο C4 C-Cross έρχεται να φέρει έναν φρέσκο αέρα στα σύγχρονα hatchbacks, δημιουργώντας μία νέα αντίληψη που θέλει το δικό της αυτοκίνητο να ξεχωρίζει όχι μόνο στην αισθητική του αλλά και στο μηχανολογικό του υπόβαθρο, το οποίο πρέπει και οφείλει να παραμείνει πιστό στην παράδοση της Citroen.

To νέο C-4 C-Cross είναι μία τολμηρή πρόταση σε μία κατηγορία που κυριαρχεί η ομοιομορφία, φέρνοντας καινούργιες ιδέες και καινοτόμες επιλογές στην σχεδίαση. Η επιλογή της Citroen ήταν να δώσει ένα πιο crossover χαρακτήρα στο δικό της μοντέλο, αυξάνοντας την απόσταση από το έδαφος, ενώ την ίδια στιγμή φροντίζει να διατηρεί τόσο τον σπορ χαρακτήρα μιας κουπέ διάστασης, όσο και την πρακτικότητα ενός συμπαγούς hatchback.

Advertisement
Advertisement

Η άνεση και η κορυφαία ευρυχωρία των πίσω επιβατών είναι επιπέδου Sedan, ενώ το ζεστό και υψηλής τεχνολογίας εσωτερικό του εκφράζει άμεσα την ευεξία, τον εκσυγχρονισμό. Το νέο C4 C-Cross προσφέρει πραγματική ηρεμία στους επιβάτες του, χάρη στην ολιστική άνεση που παρέχεται από το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort. Ο ένας πυλώνας του προγράμματος αυτός είναι η ιδιαίτερα προηγμένη ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions η οποία χάρη στην χρήση ειδικών αμορτισέρ με υδραυλικά stop εξασφαλίζει κορυφαία άνεση κύλισης και πλήρη απομόνωση του δρόμου από το σαλόνι.

Περισσότερες για πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Το δεύτερο στοιχείο που οδηγεί σε αποκορύφωση της άνεσης μέσα σε ένα Citroen C4 C-Cross είναι τα Advanced Comfort καθίσματα, τα οποία είναι μεγάλα σε διαστάσεις ώστε να καλύπτουν κάθε επιβάτη και διαθέτουν και ειδική έξτρα επένδυση 15 χιλιοστών έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο μαλακά και άνετα στα μεγάλα ταξίδια. Ο σχεδιασμός των καθισμάτων συμβάλλει στη βέλτιστη άνεση οδήγησης, με μεγάλα καθίσματα και πλάτη πλάτης, ενισχυμένη στήριξη, οσφυϊκή ρύθμιση και ύψος των μπροστινών καθισμάτων, ηλεκτρική ρύθμιση μπροστινού καθίσματος, πλατιά και άνετα πλαϊνά και κεντρικά μπράτσα μπροστά και πίσω. Τα εμπρός καθίσματα μάλιστα μπορούν να είναι εξοπλισμένα με θέρμανση αλλά και μηχανισμό μασάζ.

Advertisement

Παρά τις συμπαγείς εξωτερικές του διαστάσεις, το νέο Citroen C4 C-Cross είναι ένα ιδιαίτερα άνετο αυτοκίνητο χάρη στο μεταξόνιο των 2,670 μέτρων. Ο χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι ο καλύτερος στην κατηγορία του ενώ και το πορτ-μπαγκάζ μπορεί να φθάσει από τα 380 έως τα 1.250 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Η πρακτικότητα εκφράζεται και στο σαλόνι, με 16 ειδικούς χώρους για την φύλαξη μικροαντικειμένων με συνολική χωρητικότητα που φθάνει στα 39 επιπλέον λίτρα.

Advertisement

Η αισθητική του σαλονιού ακολουθεί την γαλλική σχολή όπως αυτή εκφράζεται από την μεγάλη παράδοση της Citroen, με απλές γραμμές, κορυφαίο στιλ και προσωπικότητα και ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο πρακτικότητας και άψογης εργονομίας (για παράδειγμα έχουν διατηρηθεί αρκετοί φυσικοί διακόπτες, κάτι που εξυπηρετεί αρκετά τους οδηγούς). Ο εξοπλισμός ακόμα και από την βασική έκδοση περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα στοιχεία ψηφιακής διασύνδεσης, ενώ τα συστήματα για την ασφάλεια και την υποβοήθηση είναι πολλά στον αριθμό και τελευταίας γενιάς σε ότι αφορά την εξέλιξή τους. Η Citroen υποστηρίζει ότι υπάρχουν πάνω από 20 τέτοια συστήματα, μεταξύ των οποίων τα Active Safety Brake,, Collision Risk Alert, Post Collision Safety brake, Blind Spot Monitorin System, Active Lane Departure Warning System, Adaptive Cruise Control με Start/Stop, Ηighway Driver Assist το οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 και πολλά ακόμα. Υπάρχουν επίσης πολλά συστήματα που κάνουν άνετη την καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου, όπως το Keyless Entry, Head Up Display, Parking Sensors, Κάμερα οπισθοπορείας, πρόγραμμα για ορατότητα 360 μοιρών, Park Assist κ.ά.

Περισσότερες για πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Στα μηχανικά μέρη, η Citroen εφοδιάζει το C4 C-Cross με ότι πιο εξελιγμένο διαθέτει στην γκάμα της με στόχο την κορυφαία απόδοση αλλά και την μεγαλύτερη δυνατή οικονομία και βέβαια τις χαμηλές εκπομπές ρύπων ώστε να αποκτούν και το πλεονέκτημα της απαλλαγής από την υποχρέωσης καταβολής Τελών Κυκλοφορίας. Υπάρχουν τέσσερις επιλογές με βενζινοκινητήρα προδιαγραφών Euro 6D, δύο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων: PureTech 100 S&S και PureTech 130 S&S, και δύο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8, PureTech 130 S&S EAT8 και PureTech 155 S&S EAT8. Υπάρχουν επίσης και δύο επιλογές με κινητήρα diesel Euro 6d, η BlueHDi 110 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και η BlueHDi 130 S&S EAT8 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον και με γνώμονα τα μεγάλα σχέδια της Citroen για την μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, το νέο C4 C-Cross διατίθεται εξ αρχής και με την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση, το Ë-C4 C-Cross – 100% Electric. Η απόδοσή του είναι στους 136 ίππους και 260 Nm ροπής με την αυτονομία του από την μπαταρία των 50 kW να φθάνει στα 360 χιλιόμετρα και τις επιδόσεις του να είναι κορυφαίες για την κατηγορία, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε μόλις 9,7 δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εξασφαλίζει κίνηση χωρίς τέλη κυκλοφορίας και ενώ έχει και μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης.

Περισσότερες για πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C5 Aircross: Η κορύφωση της άνεσης στα σύγχρονα SUV
Citroen C5 Aircross PHEV: Τα βασικά χαρακτηριστικά του
Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid: Άνεση και δυναμικές επιδόσεις με μόλις 1,4 λτ/100 χλμ