Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Tag Heuer και Porsche μοιράζονται ξανά το όνομα Carrera

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tag Heuer και Porsche μοιράζονται ξανά το όνομα Carrera

Car Gadget

Tag Heuer και Porsche μοιράζονται ξανά το όνομα Carrera

Car Gadget

Τι κοινό έχουν ένα sport ρολόι, ένας αγώνας αυτοκινήτων και ένα μοντέλο της Porsche; Το όνομα Carrera, που μοιράζονται τόσο η διοργάνωση La Carrera Panamericana, το ρολόι της Tag Heuer και τα σπορ μοντέλα από την οικογένεια της Porsche 911.

Advertisement
Advertisement

Carrera σημαίνει αγώνας. Η Porsche, το διάλεξε λόγω της παραγωγής σπορ αυτοκινήτων, ενώ η Tag Heuer λόγω της χρονομέτρησης των αγώνων.

Ένας από τους πιο επικίνδυνους αγώνες στον κόσμο ήταν ο La Carrera Panamericana στο Μεξικό. Αυτή η διοργάνωση ενέπνευσε τόσο τον Ferry Porsche όσο και τον Jack Heuer, να δημιουργήσουν μια ειδική σειρά προϊόντων με το όνομα Carrera.

Δεδομένου ότι ο ένας κατασκεύαζε αυτοκίνητα και ο άλλος ρολόγια, δεν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ τους. Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να κάνουν επιχειρήσεις μαζί, έτσι χρησιμοποίησαν χωρίς προβλήματα το όνομα Carrera.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία των αγώνων La Carrera Panamericana ξεκίνησε το 1950. Ωστόσο, ήταν μόλις το 1953 όταν η Porsche πέτυχε την πρώτη της νίκη στη νεοϊδρυθείσα κατηγορία Small Sports Car με τον Jose Harrarte από τη Γουατεμάλα. H Tag Heuer ήταν ήδη γνωστή για τα χρονόμετρά της και δέκα χρόνια αργότερα, το 1963, η εταιρία ωρολογοποιίας παρουσίασε ένα χρονογράφο με το όνομα Carrera.

Advertisement

Fast Forward στο 2022 και η Ελβετική ωρολογοποιία παρουσιάζει το ρολόι «TAG Heuer Carrera x Porsche Yellow Limited Edition», που είναι κατασκευασμένο σε μόλις 1.500 μονάδες. Όλες έχουν ζωηρές κίτρινες πινελιές από το χρωματολόγιο Porsche Pantone.

Η κάσα του ρολογιού είναι διαμέτρου 44 χιλ και είναι κατασκευασμένη από μαύρο χάλυβα DLC με κεραμική πλάκα που διαθέτει αρίθμηση στροφόμετρου. Εν τω μεταξύ, η σύνδεση με τον Γερμανό κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων τονίζεται από το όνομα Porsche που είναι τυπωμένο μεταξύ των ωρών μία και δύο.Εκτός από μερικές διακριτικές κίτρινες γραμμές στο εσωτερικό του καντράν, ένα επιπλέον δαχτυλίδι στο ίδιο χρώμα υπάρχει στην κορώνα. Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα.

Advertisement

Μέσα στο κατράν, η Tag Heuer εγκατέστησε τους χρονογράφους, που τοποθετήθηκαν στις θέσεις «3-6-9». Η κίνηση εξασφαλίζεται από έναν μηχανισμό Heuer 02, που εξασφαλίζει αποθεματικό 80 ωρών με 28.800 δονήσεις την ώρα. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο ρότορας έχει μαύρη επίστρωση και μοιάζει με τη σχεδίαση ενός τριάκτινου τιμονιού Porsche. Όσοι θέλετε να αγοράσετε αυτό το ιδιαίτερο ρολόι ετοιμαστείτε να δώσετε 6.700 ευρώ (η τιμή από το site της Tag Heuer). Oι παραδόσεις στους αντιπρωσώπους ξεκίνησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tag Heuer & Porsche επισφραγίζουν τη συνεργασία τους
Η TAG Heuer δημιούργησε για τον Max Verstappen τον δικό του χρονογράφο
Video: Και ο Patrick Dempsey στη Γενεύη

Advertisement