Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

Car Gadget

Νέο ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect

  • newsautoteam

Σχεδιασμένο 80% για χρήση στην πίστα και 20% σε δρόμο, το νέο ελαστικό προσφέρει υψηλές επιδόσεις και ταυτόχρονα παραμένει ευέλικτο για καθημερινή χρήση.

Η Michelin παρουσιάζει το νέο ελαστικό Pilot Sport Cup 2 Connect το οποίο υπόσχεται βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών των σπορ οχημάτων. Το ελαστικό έχει σχεδιαστεί με ενσωματωμένη υποδοχή αισθητήρα, γεγονός που το καθιστά, το πρώτο ελαστικό 100% συμβατό με το σύστημα Michelin Track Connect στην αγορά.

Εν συνεχεία, οι χρήστες πρέπει απλώς να τοποθετήσουν τους αισθητήρες Michelin Track Connect, για να επωφεληθούν από τις πολλαπλές λειτουργίες του συστήματος και για να βελτιστοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις των οχημάτων τους κατά τη διάρκεια των trackdays. Σχεδιασμένο 80% για χρήση σε πίστα και 20% σε δρόμο, το ελαστικό παραμένει ευέλικτο για καθημερινή χρήση και ταυτόχρονα προσφέρει υψηλές επιδόσεις στην πίστα.

Νέα αρχιτεκτονική δομή για περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια

Συνδυάζεται στη δομή του, δύο λινά από πολυεστέρα, δύο χαλύβδινα μεταλλικά λινά και ένα λινό από πολυαμίδιο, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία οδήγησης και κορυφαίες επιδόσεις. Επίσης, ενσωματώνει πολλές προηγμένες τεχνολογίες:

– Νέα κυματοειδής αρχιτεκτονική δομή: Κυματοειδής διάταξη των λινών πέλματος με αντίστοιχη τοποθέτηση γόμας κάτω από τη μεταλλική δομή, που μειώνει το χρόνο απόκρισης και αυξάνει την αίσθηση σπορ οδήγησης, πίσω από το τιμόνι.

– Τεχνολογία Dynamic Response: Mια υβριδική ζώνη αραμιδίου και νάιλον που εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο και την καλή συμπεριφορά των ελαστικών σε μεγάλες καταπονήσεις. Αυτή η ζώνη, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πέλμα, είναι πολύ ανθεκτική και παράλληλα ελαφριά. Έτσι, σε αντιστοιχία βάρους, ο συνδυασμός αραμιδίου και νάιλον είναι πέντε φορές πιο ανθεκτικός από το χάλυβα.

Αυτές οι τεχνικές βελτιώσεις επιτρέπουν υψηλότερη ταχύτητα στις στροφές και σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Επίσης, προσφέρουν καλύτερους χρόνους γύρων και περισσότερη ασφάλεια στην πίστα και στο δρόμο.

Νέο πέλμα για καλύτερο έλεγχο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

– Τεχνολογία BiCompound: Tο ασύμμετρο και μη κατευθυντικό σχέδιο πέλματος του ελαστικού Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect χρησιμοποιεί την τεχνολογία «Bi-Compound». Στην εξωτερική πλευρά διαθέτει ένα ειδικό ελαστομερές, του οποίου η ακαμψία προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση στο στεγνό οδόστρωμα, ιδιαίτερα σε κλειστές στροφές, ενώ στην εσωτερική πλευρά διαθέτει ένα πιο πυκνό ελαστομερές που βελτιώνει τον έλεγχο κατεύθυνσης και προσφέρει ακρίβεια.

– Υψηλή Μοριακή Αλυσίδα: Το ελαστικό επωφελείται από νέο μείγμα γόμας με «λειτουργικά ελαστομερή», που επιτρέπουν τη δημιουργία ενός πιο ομοιογενούς υλικού και καλύτερη αντίσταση στην κύλιση (ενεργειακή αποτελεσματικότητα) αλλά και μεγαλύτερη πρόσφυση στο βρεγμένο οδόστρωμα, χάρη στο υψηλό ποσοστό πυριτίου.

– Τεχνολογία Track longevity 2.0: Ο ενισχυμένος εξωτερικός ώμος κάνει το ελαστικό πιο ανθεκτικό στη φθορά και αυξάνει τις επιδόσεις και τη διάρκεια ζωής του στην πίστα.

Πολλαπλά  οφέλη στην πίστα με το Michelin Track Connect

Χάρη σε αυτές τις τεχνολογίες, το ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect αυξάνει την οδηγική απόλαυση έλεγχο και χειρισμό κατευθυντικότητας, χάρη στο βελτιστοποιημένο ίχνος του πέλματος. Επίσης, είναι 7.29 δευτερόλεπτα ταχύτερο,  μετά από μια σειρά 10 γύρων, από την προηγούμενη γενιά ελαστικών. Η χρήση του Michelin Track Connect επιτρέπει – χάρη στις συστάσεις βέλτιστης πίεσης που παρέχονται μέσω της εφαρμογής – ακόμα γρηγορότερη οδήγηση. Ο άνθρωπος που κάθεται πίσω από το τιμόνι θα κερδίσει 7.40 δευτερόλεπτα μετά από μια σειρά 15 διαδοχικών γύρων.

Διαθέσιμο  για την  αγορά αντικατάστασης σε 51 διαστάσεις και για ζάντες από 17 έως 21 ίντσες, το ελαστικό Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect είναι συμβατό με την πλειονότητα των σπορ αυτοκινήτων στην αγορά, από 200 έως πάνω από 750 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έσπασαν όλα τα ρεκόρ τα ελαστικά της Michelin στο Mugello
Τα Michelin Power Slick & Rain κατακτούν το Le Mans
Η Michelin στρέφεται στο υδρογόνο και στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto