Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Michelin στρέφεται στο υδρογόνο και στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις

Ελλάδα 0:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Michelin στρέφεται στο υδρογόνο και στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις

ΝΕΑ

Η Michelin στρέφεται στο υδρογόνο και στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις

ΝΕΑ

Η Michelin είναι ευρέως γνωστή για δύο πράγματα: Αφενός, τα ελαστικά της και αφετέρου για τον αξιόπιστο οδηγό της για τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, όμως, η εταιρεία ψάχνει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε πράγματα όπως κυψέλες υδρογόνου και τρισδιάστατη εκτύπωση ιατρικών προμηθειών.

Αυτές οι κινήσεις ερμηνεύονται ως τρόπος ενίσχυσης των κεφαλαίων της στον κόσμο μετά την πανδημία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Reuters.

Ο στόχος είναι, προφανώς, να κερδίσει εκ νέου πολλά χρήματα μετά την απώλεια εσόδων που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19, οπότε στοιχηματίζει στην αειφόρο τεχνολογία και τον ιατρικό τομέα.

Advertisement
Advertisement

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το σχέδιο, η εταιρεία ελαστικών πιστεύει ότι μπορεί να προσθέσει περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ στα έσοδά της έως το 2030.

Και μάλιστα λαμβάνοντας υπόψη ότι η Michelin πιστεύει ότι θα επανέλθει σχεδόν στα φυσιολογικά οικονομικά επίπεδα έως το 2022.

Βασικά, η Michelin συνειδητοποίησε ότι ως εταιρία ελαστικών εξαρτάται από τους ανθρώπους που αγοράζουν αυτοκίνητα και όταν οι άνθρωποι δεν αγοράζουν αυτοκίνητα, δεν χρειάζονται ελαστικά. Φαίνεται αρκετά απλό, αλλά κανείς δεν περίμενε πραγματικά μια πανδημία να εξαλείψει την πώληση νέων οχημάτων.

Advertisement

Ωστόσο η Michelin απλώνει όπως όλα δείχνουν τα χέρια της και στο νευραλγικό τομέα του υδρογόνου. Αναμένει ότι η ταχύτερη ανάπτυξη θα προέλθει από τις επιχειρήσεις παραγωγής υδρογόνου για οχήματα.

Θεωρεί πως η πρόβλεψη αύξησης 200 εκατομμυρίων ευρώ το 2025 θα φτάσει στο 1,5 δισεκατομμύριο μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Advertisement

Είπε επίσης ότι ελπίζει σε ταχεία ανάπτυξη στους νέους τομείς τρισδιάστατων εκτυπώσεων και ιατρικών συσκευών.
Τα οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου είναι σίγουρα πιο εμφανή στην Ευρώπη από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ακόμα ότι είναι η νούμερο ένα επιλογή για εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ούτε φαίνεται απαραίτητα να είναι το μέλλον.

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες απομακρύνονται από την ιδέα του υδρογόνου και καταλήγουν στην ηλεκτροκίνηση. Αλλά η Michelin φαίνεται προφανώς ότι μπορεί να ακολουθήσει τον μη συμβατικό δρόμο.

Πρέπει επίσης να πούμε ότι η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει εγγυημένα μετρητά μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης αλλά και την κατασκευή ιατρικών προμηθειών.

Advertisement

Όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Γάλλος κατασκευαστής ελαστικών επλήγη από την πανδημία το 2020 και παρόλο που αναμένει να ανακάμψει πλήρως έως το 2022, θέτει τις βάσεις προκειμένου να δημιουργήσει νέες ροές εσόδων.

MICHELIN-CrossClimate-b1000x600

«Ενώ παραμένουμε πιστοί στο DNA μας, το προφίλ της εταιρείας θα εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό έως το 2030, με μεγαλύτερο ρόλο να έχουν οι νέες δραστηριότητες υψηλής αξίας γύρω και πέρα από την παραγωγή ελαστικών», δήλωσε ο Florent Menegaux, Διευθύνων Σύμβουλος της Michelin.

Η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τα έσοδά της στα 34 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030, από 20,5 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2020, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε επίσης:
Νέο Michelin e.Primacy: Ανθεκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον
Αναδιάρθρωση στη Michelin – Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και επενδύσεις
Michelin Pilot Sport EV: Από τη Formula E στο δρόμο