Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

CarbonOff: Ξεκαρβούνιασμα κινητήρα για σωστή απόδοση

Ελλάδα 23:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CarbonOff: Ξεκαρβούνιασμα κινητήρα για σωστή απόδοση

Car Gadget

CarbonOff: Ξεκαρβούνιασμα κινητήρα για σωστή απόδοση

Car Gadget

Τα κατάλοιπα της καύσης που μένουν μέσα στον κινητήρα οδηγούν στην μείωση της απόδοσης και στην αύξηση της κατανάλωσης, ενώ μακροπρόθεσμα μπορεί ακόμη και να τον βλάψουν σοβαρά. Την λύση έρχεται να δώσει η CarbonOff με τη νέα μέθοδο καθαρισμού, διαθέσιμη πλέον και στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

 

Το γνωστό και ως καρβούνιασμα του κινητήρα είναι κάτι που αναπόφευκτα συμβαίνει σε όλους τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η εμφάνισή του μάλιστα επιταχύνεται από μια σειρά παραγόντων που αντιμετωπίζουν όλοι οι οδηγοί σε μεγάλη συχνότητα: καθημερινή οδήγηση σε βαρύ μποτιλιάρισμα, σχετικά μικρές αποστάσεις μετακίνησης, χρησιμοποίηση κακής ποιότητας καυσίμων είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που συντελούν στην ατελή καύση η οποία παράγει ένα στερεό υπόλειμμα πλούσιο σε άνθρακα. Αυτό το υπόλειμμα επικάθεται σε διάφορα ζωτικά σημεία του κινητήρα μας: στην εισαγωγή, στις βαλβίδες, στα μπουζί, στον θάλαμο καύσης, ακόμη και στο turbo.

Advertisement
Advertisement

Με την πάροδο του χρόνου τα συγκεκριμένα υπολείμματα σχηματίζουν βαριά ανθρακοποίηση, επικαθίσεις άνθρακα δηλαδή, οι οποίες παράλληλα δεν είναι ίδιες σε όλα τα σημεία του κινητήρα σε υφή και πάχος. Όλες όμως συμβάλλουν στην μείωση της απόδοσης και την γενικότερη δυσλειτουργία του μοτέρ που είναι ακόμη πιο έντονη στους κινητήρες άμεσου ψεκασμού όπως είναι οι FSI, TFSI και GDI.

Ποια είναι τα συμπτώματα της καρβουνίλας

Advertisement

Τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν οι επικαθίσεις άνθρακα, ανάλογα με την έκτασή τους, μπορούν και γίνονται αντιληπτά ακόμη και από τον μέσο οδηγό, αφού επηρεάζεται η συνολική απόδοση του κινητήρα που παρουσιάζεται μειωμένη. Τα κύρια συμπτώματα που παρατηρεί ο οδηγός είναι μεταξύ άλλων, το ακανόνιστο ρελαντί, η μειωμένη απόκριση στο πάτημα του γκαζιού που μπορεί να συνδυάζεται και με στιγμιαίο δισταγμό, το ρετάρισμα, το σβήσιμο του κινητήρα χωρίς προφανή αιτία, η αυξημένη κατανάλωση αλλά και αυξημένες εκπομπές ρύπων.

Τα παραπάνω συμπτώματα δημιουργούνται κυρίως λόγω της διατάραξης της ροής του αέρα και του καύσιμου μίγματος προς το θάλαμο αλλά και εντός του θαλάμου. Για να το πούμε ακόμη πιο απλά, ο αέρας και το καύσιμο μίγμα βρίσκουν “εμπόδια” στο δρόμο τους που δεν έχουν προβλεφτεί από τον κατασκευαστή τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην καύση του μίγματος αφού το τελευταίο δεν κατανέμεται μέσα στον θάλαμο όπως θα έπρεπε. Το σημαντικότερο που πρέπει να γνωρίζει κανείς είναι ότι δεν χρειάζεται αυτές οι επικαθίσεις να είναι μεγάλες σε ποσότητα: ακόμη και μικρές ποσότητες είναι αρκετές για να αρχίσουν τα συμπτώματα να γίνονται αντιληπτά και να επηρεάζουν την λειτουργία του κινητήρα.

Advertisement

Ο καθαρισμός της καρβουνίλας ή αλλιώς ξεκαρβούνιασμα είναι η λύση στο παραπάνω πρόβλημα και η CarbonOff το καταφέρνει αυτό με την μέθοδο καθαρισμού κινητήρων HHO Engine Carbon Cleaning System, μια μέθοδο που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό.

Φιλική μέθοδος προς το περιβάλλον, χωρίς λύσιμο του κινητήρα

Advertisement

Με την μέθοδο της CarbonOff ο καθαρισμός του άνθρακα από το κινητήρα επιτυγχάνεται με την χρήση υψηλής τεχνολογίας γεννητριών Υδρογόνου, οι οποίες παράγουν Υδρογόνο και Οξυγόνο (HHO) από καθαρό νερό με ηλεκτρόλυση. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού τα παράγωγα αέρια διοχετεύονται στην εισαγωγή του μοτέρ και όλη η διαδικασία ελέγχεται ηλεκτρονικά από υπολογιστή που λαμβάνει ενδείξεις μέσω ειδικών αισθητήρων που συνδέονται στον κινητήρα.

Για την παραγωγή του υδρογόνου χρησιμοποιείται μόνο καθαρό ΝΕΡΟ και τίποτα άλλο: ούτε επιπρόσθετα υγρά, ούτε άλλες χημικές ουσίες. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με τον κινητήρα σε λειτουργία και οι επικαθίσεις άνθρακα που αφαιρούνται με την βοήθεια του υδρογόνου και του οξυγόνου καίγονται. Ως αποτέλεσμα τα μόνα αέρια που φτάνουν στην ατμόσφαιρα είναι υδρατμοί και διοξείδιο του άνθρακα και αυτό δείχνει το πόσο φιλική είναι η μέθοδος της CarbonOff προς το περιβάλλον αλλά και την υγεία μας γενικότερα. Παράλληλα δεν χρειάζεται να λυθεί ο κινητήρας, κάτι που θα οδηγούσε σε επιπλέον κόστος.

Γρήγορα αποτελέσματα και χειροπιαστά

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 20 με 40 λεπτά της ώρας και τα αποτελέσματα του καθαρισμού είναι άμεσα αντιληπτά από το πρώτο κιόλας λεπτό χρήσης του αυτοκινήτου σας με το μοτέρ να βρίσκει ξανά τον καλό εαυτό του αφού πλέον λειτουργεί όπως προβλέπει ο κατασκευαστής. Χειροπιαστά αποτελέσματα καθαρισμού της CarbonOff που οδηγούν στην μείωση της κατανάλωσης και τον ρύπων αλλά και στην αύξηση της ισχύος του κινητήρα στα προηγούμενα επίπεδα μπορείτε να δείτε εδώ.

Χαμηλό κόστος, προσιτό σε όλους

Το κόστος καθαρισμού ενός κινητήρα είναι ιδιαίτερα χαμηλό και ποικίλει ανάλογα με την χωρητικότητα του. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για μία μοτοσυκλέτα έως και 400 κ.εκ. το κόστος ανέρχεται σε μόλις 30 ευρώ με Φ.Π.Α., ενώ ο καθαρισμός συνιστάται να γίνεται μία φορά το χρόνο, σε όλους τους κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και πετρελαίου). Αναλυτικά το κόστος μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Περισσότερα για το σύστημα της CarbonOff και το πώς μπορείτε να αυξήσετε την μακροζωία και την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα σας, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση και τους εκπεμπόμενους ρύπους, μπορείτε να μάθετε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας.