Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI 2022

Αudi Q4 e-tron: Προσιτή ηλεκτρική πολυτέλεια

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αudi Q4 e-tron: Προσιτή ηλεκτρική πολυτέλεια

AUDI 2022

Αudi Q4 e-tron: Προσιτή ηλεκτρική πολυτέλεια

AUDI 2022

Mε το νέο Q4 e-tron η Audi φέρνει στην αγορά το πρώτο compact και προσιτό ηλεκτρικό SUV στην γκάμα της, διατηρώντας την κορυφαία ποιότητα και τα μοναδικά premium χαρακτηριστικά της και προσθέτοντας τα εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

H έλευση της ηλεκτροκίνησης βρίσκει την Audi σε μία από τις πιο δημιουργικές στιγμές της ιστορίες της, έχοντας ήδη παρουσιάσει μερικά εξαιρετικά αυτοκίνητα στην μεγάλη και πολυτελή κατηγορία. Αυτό που χρειαζόταν ήταν να κάνει αισθητή την παρουσία της και σε πιο προσιτές για το ευρύ κοινό προτάσεις, και εδώ έρχεται να κάνει την είσοδό του το νέο Q4 e-tron.

Με το νέο Q4 e-tron και την πιο σπορ εκδοχή με χαρακτηριστικά κουπέ, την Q4 Sportback e-tron η γερμανική εταιρία καταφέρνει να συνδυάζει την προχωρημένη και μοντέρνα σχεδίαση με την κορυφαία ποιότητα που πάντα χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητά της και ένα ηλεκτρικό τεχνολογικό υπόβαθρο που ξεχωρίζει για την πληρότητα και την απόδοσή του.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που ξεχωρίζει το νέο ηλεκτρικό compact SUV της Audi είναι αρχικά η σχεδίαση του αμαξώματος. Με έμφαση στον δυναμικό χαρακτήρα και με αρκετά φουτουριστικά στοιχεία, οι δύο εκδόσεις του Q4 e-tron διαθέτουν πολλά σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα η κλειστή μάσκα με το εντυπωσιακό σήμα της εταιρίας, τα πολύ όμορφα φωτιστικά σώματα με τις νέες λειτουργίες τεχνολογίας LED, τις μεγάλες αεροδυναμικές ζάντες, καθώς και πολλά έξτρα στοιχεία στην εμφάνιση που μπορούν να προσαρμόσουν το αυτοκίνητο στις ανάγκες και το ξεχωριστό lifestyle του πελάτη.

Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από καθίσματα των επιβατών αλλά και την κορυφαία χωροταξική μελέτη του σαλονιού, οι χώροι για τους επιβάτες είναι κορυφαίοι. Σε αυτό βοηθά και το τεράστιο μεταξόνιο των 2,79 μέτρων αλλά και η απουσία κεντρικού τούνελ χάρη στην ύπαρξη της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement

Πέρα από εντυπωσιακά σε σχεδίαση τα αμαξώματα των δύο εκδόσεων είναι και ιδιαίτερα αεροδυναμικά, με το Q4 e-tron να επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28 ενώ το Q4 Sportback e-tron επιτυγχάνει ακόμη χαμηλότερη τιμή, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26. Οι επιδόσεις αυτές εξασφαλίζουν ακόμα πιο αθόρυβο και πολιτισμένο ταξίδι ενώ συμβάλλουν και στην με

Advertisement

Το σαλόνι είναι μία ακόμα επίδειξη υψηλής αισθητικής και κατασκευαστικής τελειότητας από την Αudi, δημιουργώντας ένα πολυτελές περιβάλλον με πληθώρα τεχνολογιών για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών. Από τα highlights των νέων μοντέλων είναι το ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων ΜΜΙ νέας γενιάς, το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι με διακόπτες αφής, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η δυνατότητα φωνητικών εντολών αλλά και ένα πολύ μεγάλο σε διαστάσεις head up display Με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Τα Q4 35 e-tron και Q4 40 e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με ισχύ 170 PS (125 kW) και 204 PS (150 kW) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ στους 299 PS, τετρακίνηση quattro και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα, με ηλεκτρονικό περιορισμό.

Advertisement

Ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα, επιτυγχάνουν αυτονομία έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP). Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει χωρητικότητα που διαφοροποιείται από τις 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο) για το Q4 35 e-tron, έως 77 (82) kWh για τα πιο ισχυρά Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro.

Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες φορτίζεται αρκετή ενέργεια σε μόλις 10’, για διάνυση περίπου 130 χιλιομέτρων (WLTP). Η αυτονομία φτάνει έως και 520 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP (για το πισωκίνητο Q4 40 e-tron).

Στην τετρακίνητη έκδοση υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης του εμπρός κινητήρα μόνο όταν απαιτείται υψηλή ισχύς και ροπή, έτσι ώστε να αξιοποιείται στον μέγιστο δυνατό βαθμό η ενέργεια της μπαταρίας. Παράλληλα υπάρχει και ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας, η οποία μάλιστα έχει χαρακτηριστικά έξυπνης λειτουργίας, αξιοποιώντας στοιχεία όπως η πλοήγηση και τα τοπογραφικά δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση, τα νέα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron αντιπροσωπεύουν μία μοναδική επίδειξη των δυνατοτήτων της γερμανικής εταιρίας να παράγει κορυφαία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, απευθυνόμενη πλέον σε ένα πιο ευρύ κοινό, σε μία ιδιαίτερα προσιτή τιμή για την ελληνική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Audi GrandSphere (+video)
To Audi Q4 e-tron με επαυξημένη πραγματικότητα
Audi Q4 e-tron: Με εκδόσεις ισχύος έως 299 PS