Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI 2022

Audi Q4 e-tron: Οι λόγοι που αξίζουν να το αγοράσετε

Ελλάδα 20:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4 e-tron: Οι λόγοι που αξίζουν να το αγοράσετε

AUDI 2022

Audi Q4 e-tron: Οι λόγοι που αξίζουν να το αγοράσετε

AUDI 2022

Το νέο Audi Q4 e-tron έρχεται να καλύψει την μεγάλη ζήτηση σε compact premium ηλεκτρικά SUV, φέρνοντας την κορυφαία τεχνολογική αντίληψη της γερμανικής εταιρίας με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε εξοπλισμό και ανέσεις για μία μοναδική ηλεκτρική εμπειρία οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η Audi για την πρώτη εμφάνισή της στα προσιτά ηλεκτρικά SUV επέλεξε να παρουσιάσει δύο διαφορετικές εκδοχές του ίδιου αυτοκινήτου, το “απλό” Q4 e-tron και το πιο σπορτίφ με κουπέ χαρακτηριστικά στο αμάξωμα Q4 Sportback e-tron

Mαζί με την διπλή αυτή παρουσία, η Audi φρόντισε να παρέχει στους πελάτες μία πληθώρα από εκδόσεις και διαφορετικές επιλογές σε μπαταρίες και απόδοση των ηλεκτροκινητήρων, έτσι ώστε να μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η μοναδική κατασκευαστική υπεροχή της εταιρίας, εφοδιάζοντας τα δύο νέα ηλεκτρικά SUV της με στοιχεία για την κατηγορία πολυτέλειας, ιδιαίτερα πλούσιο και σύγχρονο εξοπλισμό και μία σειρά από τεχνολογίες που κάνουν την ζωή του οδηγού και των επιβατών πολύ πιο ασφαλή και ευχάριστη κατά την διάρκεια που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο.

Πραγματικά ξεχωριστό ως παρουσία το Audi Q4 e-tron έχει μερικά βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό και μία πρόταση κορυφής στα σύγχρονα πολυτελή ηλεκτρικά SUV. Ας δούμε μερικούς από τους λόγους που το Q4 e-tron είναι αυτή την στιγμή η πιο ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία του.

Με τα νέα Q4 e-tron τόσο στην απλή έκδοση όσο και στην πιο “σπορ” Sportback η Audi κάνει δυναμική είσοδο στην κατηγορία των μεσαίων SUV για ένα πιο ευρύ κοινό και με μία πληθώρα εκδόσεων ισχύος και αυτονομίας. Μία νέα πρόταση η οποία διατηρεί την κατασκευαστική φιλοσοφία της Audi, φέρνοντας παράλληλα πολλά και ελκυστικά πλεονεκτήματα για όσους θέλουν να κάνουν το μεγάλο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

 

  • Εντυπωσιάζει με την πολύ μοντέρνα σχεδίασή του με αρκετά φουτουριστικά στοιχεία ιδίως στην μάσκα και τα φωτιστικά σώματα full LED. Η προσθήκη στην γκάμα και της έκδοσης Sportback προσδίδει έναν έξτρα σπορ χαρακτήρα στο αυτοκίνητο, κάτι που συνδέεται άμεσα με το μεγάλο αγωνιστικό παρελθόν της εταιρίας, το οποίο περνά με αυτόν τον τρόπο και στην ηλεκτρική εποχή.
  • Διαθέτει αυτονομία που μπορεί να φθάσει έως και τα 534 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP ανάλογα την έκδοση και την ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας.
  • Έχει δυνατότητα φόρτισης έως και 125 kW κάτι που σημαίνει ότι με μόλις 10 λεπτά φόρτισης μπορεί να ανακτήσει αυτονομία της τάξης των 130 χιλιομέτρων.
  • Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο και την έλλειψη κεντρικού τούνελ μετάδοσης, οι χώροι για τους πίσω επιβάτες θυμίζουν SUV μεγαλύτερης κατηγορίας. Παρά την ύπαρξη της μπαταρίας, ο χώρος των αποσκευών είναι και αυτός ιδιαίτερα μεγάλος, φθάνοντας στα 520 λίτρα.
Advertisement

  • Είναι πολύ σύγχρονο σχεδιαστικά στο σαλόνι του, το οποίο είναι πλήρως ψηφιοποιημένο και με πολλές δυνατότητες. Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής παραμένει το σήμα κατατεθέν της εταιρίας, κάτι που την έχει αναδείξει στην κορυφή των premium κατασκευαστών σε όλο τον κόσμο. Το οικολογικό προφίλ της εταιρίας ενισχύεται και από την χρήση ανακυκλωμένων υλικών για την κατασκευή ποιοτικών υλικών στο σαλόνι.
  • Υπάρχει ένα νέο εξελιγμένο τιμόνι με φωτιζόμενους διακόπτες επαφής οι οποίοι παρέχουν την δυνατότητα για μετακίνηση μέσα στα μενού του συστήματος πολυμέσων κινώντας απλά το δάχτυλο, όπως γίνεται και στα smartphones.
  • Το σαλόνι του Q4 e-tron χαρακτηρίζεται από την κυριαρχία των ψηφιακών μέσων, διαθέτοντας έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και σύστημα πολυμέσων με οθόνες στις 10,1 ή 11,6 ίντσες. Παρέχεται επίσης και ένα καινοτόμο head up display με δυνατότητα επαυξημένης πραγματικότητας, για μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο εύκολη χρήση από την πλευρά του οδηγού.

  • Βασίζεται πάνω σε ένα πολύ στιβαρό και άκαμπτο πλαίσιο, ενώ το αμάξωμα είναι ιδιαίτερα αεροδυναμικό (0,28 για το κανονικό και 0,26 για το Sportback), κάτι που το κάνει αρκετά αθόρυβο ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία.
  • Tρεις διαφορετικές επιλογές σε κινητήρες, με 170, 204 και 299 ίππους. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπάρχει μόνο ένας ηλεκτροκινητήρας, στην τελευταία υπάρχουν δύο κινητήρες, ένας στον κάθε άξονα, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρικής τετρακίνησης.
  • Δύο μεγέθη μπαταριών στις 51,5 kWh και στις 76,6 kWh με εννέα ή δώδεκα κελιά. Η μπαταρία είναι νέας και προηγμένης γενιάς με ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα για την θερμική της προστασία, έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια αλλά και να είναι λειτουργική σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

  • Η έξυπνη τοποθέτηση της μπαταρίας έχει χαμηλώσει αρκετά το κέντρο βάρους, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα κορυφαίο πακέτο οδηγικής απόλαυσης με σπορτίφ χαρακτηριστικά. Το πλαίσιο είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά, κάτι που καθιστά ακόμα πιο δυναμική την παρουσία του αυτοκινήτου στον δρόμο και την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει στον σύγχρονο οδηγό.
  • Υπάρχει ένα πληθωρικό πακέτο από συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών μεταξύ των οποίων το adaptive cruise control και οι κάμερες περιμετρικής ορατότητας.
Advertisement

  • Διατίθενται στην χώρα μας σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές με πλούσιο εξοπλισμό και όλες τις δυνατότητες από την βάση κιόλας της γκάμας. Υπάρχουν επίσης πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και διαμόρφωσης ανάλογα με το προσωπικό γούστο του αγοραστή ενώ στον έξτρα εξοπλισμό διατίθενται μία σειρά από πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία όπως για παράδειγμα το ηχοσύστημα Sonos Premium το οποίο αποτελείται από δέκα μεγάφωνα υψηλής απόδοσης για κορυφαία ακουστική εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Audi Q4 e-tron Sportback: Ηλεκτρικό SUV με σπορ σιλουέτα
Σύστημα Quattro στο νέο Audi Q4 e-tron
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron