Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2022-1

Πλούσιος ο εσωτερικός κόσμος του Audi A3 Sportback 40 TFSI e

Ελλάδα 19:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλούσιος ο εσωτερικός κόσμος του Audi A3 Sportback 40 TFSI e

Audi 2022-1

Πλούσιος ο εσωτερικός κόσμος του Audi A3 Sportback 40 TFSI e

Audi 2022-1

Το ρηξικέλευθο εσωτερικό του Audi Α3 Sportback 40 TFSI e είναι εμφανώς αντάξιο τόσο σε ποιότητα όσο και σε φινίρισμα με τα μεγαλύτερα και ακριβότερα αδέλφια του. Τεχνολογικά επίσης…

Advertisement
Advertisement

Ανοίγοντας την πόρτα, βομβαρδίζεσαι από τα θετικά μηνύματα της φίρμας. Στην ποιότητα, τσιγκουνιές δεν κάνει ο όμιλος και φροντίζει να δείχνει πάντα τον καλύτερο εαυτό του.

Την στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές προσπαθούν να διαφοροποιηθούν στο εσωτερικό (έστω και χωρίς επιτυχία) με νεωτεριστικές φόρμες, η Audi επιμένει στο σοβαρό διαχρονικό αυστηρό στιλ. Όλα τα όργανα βρίσκονται τοποθετημένα στη σωστή θέση, τους διακόπτες τους χρησιμοποιείς με κλειστά μάτια.

Οι διαστάσεις του Audi A3 plug-in hybrid είναι ίδιες με του συμβατικού μοντέλου, δηλαδή το μήκος παραμένει στα 4,34 μέτρα και το μεταξόνιο είναι 2.630 mm, προσφέροντας μια αρκετά ευρύχωρη καμπίνα. Εκεί, τα βλέμματα τραβούν φυσικά οι οθόνες, πιο συγκεκριμένα τόσο το Virtual Cockpit όσο και του συστήματος πολυμέσων.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από το σπορ flat-bottomed τιμόνι (επίπεδο στο κάτω μέρος της στεφάνης), υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος εμπλουτίστηκε με ειδικά μενού που σερβίρουν -με όμορφα γραφικά- τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός από ένα plug-in υβριδικό μοντέλο. Εκτός από τους μετρητές ισχύος, το Virtual Cockpit απεικονίζει την κατάσταση της μπαταρίας, καθώς και τη συνολική αυτονομία του Α3. Η Audi φυσικά τοποθέτησε μαλακά ποιοτικά υλικά και στην plug-in hybrid έκδοση, χαρίζοντας την premium αύρα που αρμόζει στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη ΜMI 10,1 ιντσών, απ’ όπου υπάρχουν αμέτρητες επιλογές τόσο για τη ρύθμιση των συστημάτων ασφαλείας και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, όσο και πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο οδήγησης, της ροής ενέργειας και των δυνατοτήτων προγραμματισμού φόρτισης.

Advertisement

Επίσης, αυτό που σου “λύνει τα χέρια” είναι η σύνδεση του smartphone με Apple CarPlay και Android Auto ασύρματα, ενώ σε συνδυασμό με τη μεγάλη θέση (τοποθετείται άνετα iPhone 12 Pro Max με θήκη) για ασύρματη φόρτιση λέτε μια και καλή αντίο στα καλώδια. Βέβαια, υπάρχουν και θύρες USB-C για φόρτιση συσκευών, που δεν υποστηρίζουν την ασύρματη φόρτιση.

Advertisement

Αξίζει να αναφερθεί ο μίνιμαλ επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου και τα προαιρετικά καθίσματα της σειράς S-Line, τα οποία φέρουν alcantara επένδυση με σπορ μπάκετ χαρακτηριστικά. Η Audi προσφέρει εντελώς δωρεάν την εφαρμογή MyAudi, από την οποία μπορει ο ιδιοκτήτης να ελέγχει εξ’αποστάσεως το όχημα του, όπως για παράδειγμα την ελέγχου κατάστασης (κλειδωμένο/ξεκλείδωτο), τον κλιματισμό, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, την αυτονομία και άλλα. Χωροταξικά, οι 4 ενήλικοι επιβάτες μπορούν να βρουν τη θέση τους, χωρίς παραχωρήσεις.

H τιμή χωρητικότητας του χώρου αποσκευών ξεκινάει από τα 280 λίτρα και φτάνει τα 1.100 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων προκειμένου να εξυπηρετήσει τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων.

Advertisement

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής, μέσω του λειτουργικού συστήματος MMI, των καταστάσεων «Battery hold» και «Battery charge». Στην πρώτη, η διαθέσιμη φόρτιση μπαταρίας διατηρείται στο τρέχον επίπεδο. Στη δεύτερη, παρέχεται όσο το δυνατόν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια στην μπαταρία.

Προκειμένου να επιτευχθεί μεγιστοποίηση του βαθμού απόδοσης, επιλέγεται ο ελεύθερος τροχασμός του αυτοκινήτου με απενεργοποιημένο τον κινητήρα TFSI στις περισσότερες περιπτώσεις κατά την επιβράδυνση, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να ρολάρει ελεύθερα. Η τεχνολογία λοιπόν στις υπηρεσίες της Audi και συγκεκριμένα στο προηγμένο A3 Sportback 40 TFSI e.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως το Audi A3 40 TFSI e ανέβασε τον πήχη ψηλά
Επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση για το Audi A3 Sportback 40 TFSI e
Audi A3 Sportback 40 TFSI e: Σας βάζει στην… πρίζα!