Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021

Αudi e-tron: Γιατί είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 21:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αudi e-tron: Γιατί είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό SUV

Audi 2021

Αudi e-tron: Γιατί είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό SUV

Audi 2021

H Audi στοχεύει μέχρι το 2025 σε 20 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη γκάμα της, με το e-tron να είναι το πρώτο αυτής της νέας εποχής.

Advertisement
Advertisement

Εκτός των e-tron, e-tron Sportback και των πιο σπορ «S» εκδόσεών τους, θα δούμε επίσης μεταξύ άλλων το νέο Q4 e-tron, το πρώτο compact ηλεκτρικό SUV της μάρκας, αλλά και το e-tron GT, ένα νέο ηλεκτρικό κουπέ επιδόσεων.

Tο e-tron είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Σκανδιναβική αγορά, αφού για παράδειγμα στη Νορβηγία, η οποία είναι μια αγορά πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά, οι πωλήσεις του ηλεκτρικού SUV αντικατοπτρίζουν το 92% συνολικά των πωλήσεων της Audi.

Στην Ισλανδία, τη Σουηδία και το Ισραήλ, το e-tron επίσης έχει καταφέρει να σημειώσει σημαντικές πωλήσεις. Ακόμη και στις Η.Π.Α., το ηλεκτρικό SUV της Audi σημείωσε αύξηση 50% των πωλήσεών του συγκριτικά με το 2019.

Advertisement
Advertisement

To Audi e-tron συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση και ένα υπερσύγχρονο minimal εσωτερικό χώρο, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της φίρμας δημιουργεί μια νέα εμπειρία κινητικότητας. Είτε παρκάρετε, οδηγείτε στην πόλη ή κάνετε μακρινά ταξίδια, το Audi e-tron διευκολύνει τη ζωή σας.

Το μεγάλο SUV συνδυάζει τον sport χαρακτήρα με την καθημερινή πρακτικότητα. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 408PS (με boost), μαζί με την ηλεκτρική τετρακίνηση, προσφέρουν εκπληκτική απόδοση και ευέλικτο χειρισμό. Η μεγάλη μπαταρία υψηλής τάσης είναι η βάση για αυτονομία μεγαλύτερη από 400 χιλιόμετρα. Σε συνδυασμό με μια πλήρη γκάμα επιλογών φόρτισης για το σπίτι και εν κινήσει, μπορείτε να απολαύσετε πλήρως ηλεκτρική οδήγηση χωρίς συμβιβασμούς.

Advertisement

Η αυτονομία μεγάλων αποστάσεων (περισσότερα από 400 χιλιόμετρα) οφείλεται κυρίως στο καινοτόμο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, το οποίο είναι υπεύθυνο για έως και το 30% της αυτονομίας. Σε πάνω από το 90% των επιβραδύνσεων, το ηλεκτρικό SUV ανακτά ενέργεια αποκλειστικά μέσω των ηλεκτροκινητήρων του, ενώ φτάνει το μέγιστο βαθμό ανάκτησης ενέργειας σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα πέδησης. Η Audi είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί ένα τέτοιο σύστημα σε ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής.

Advertisement