Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Oδηγική απόλαυση και κορυφαίες επιδόσεις από το νέο Αudi Q4 e-tron

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Oδηγική απόλαυση και κορυφαίες επιδόσεις από το νέο Αudi Q4 e-tron

Audi 2021-1

Oδηγική απόλαυση και κορυφαίες επιδόσεις από το νέο Αudi Q4 e-tron

Audi 2021-1

Με το νέο Q4 e-tron η Audi αποδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η οδηγική απόλαυση και οι μοναδικές επιδόσεις θα είναι βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της και στην ηλεκτρική εποχή.

Advertisement
Advertisement

Κάθε μετάβαση σε κάτι τόσο δραστικά καινούργιο όπως είναι η ηλεκτροκίνηση φέρνει και τον δισταγμό μπροστά στο άγνωστο, όμως για την Audi η επόμενη ημέρα της θα έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της εταιρικής της παρουσίας. Χαρακτηριστικά που πάντα την ακολουθούσαν όπως το ξεχωριστό design αλλά και η μεγάλη παράδοση σε σπορ αυτοκίνητα.

Ακολουθώντας τις αγωνιστικές της περγαμηνές, η Αudi έχει ενσωματώσει εδώ και δεκαετίες την έννοια της σπορ οδήγησης σε όλη την γκάμα των μοντέλων της. Και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, δημιουργώντας αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για τον σπορ χαρακτήρα τους αλλά και τις κορυφαίες τους επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το πνεύμα αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και από το καινούργιο Q4 e-tron, το πρώτο compact ηλεκτρικό SUV της Audi. Ένα αυτοκίνητο που διακρίνεται αμέσως για το δυναμικό του σχεδιασμό και τις καινοτόμες τεχνολογικές του εφαρμογές, το οποίο φέρνει στην κατηγορία και την σπορ διάσταση της Audi τόσο σε οδηγικό χαρακτήρα όσο και σε επιδόσεις.

Στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμες προς το παρόν τρεις διαφορετικές αποδόσεις με 170, 204 και 299 ίππους για τις εκδόσεις Q4 e-tron 35, Q4 e-tron 40 και Q4 e-tron 50 quattro αντίστοιχα.

Το Audi Q4 35 e-tron και το Audi Q4 40 e-tron εφοδιάζονται με τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς και η απόδοση ξεκινάει από τους 170 PS και φτάνει τους 204 PS αντίστοιχα.

Advertisement

Η βασική έκδοση προσφέρει 310 Nm ροπής και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Εξοπλίζεται με την μπαταρία των 52 kWh, παρέχοντας αυτονομία έως και 340 χιλιόμετρα.

Advertisement

Το Q4 40 e-tron έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το Q4 35 e-tron, ωστόσο είναι κατά 0,5 sec πιο γρήγορο στη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα, σταματώντας τον χρόνο στα 8,5 sec. Η πιο σβέλτη έκδοση έρχεται με μπαταρία 77 kWh, η οποία χαρίζει έως και 520 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Αυτή είναι και η έκδοση με την υψηλότερη αυτονομία.

Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση quattro. Προσφέρουν μέγιστη ισχύ 299 PS, η οποία εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η συνδυαστική ροπή των ηλεκτροκινητήρων είναι 460 Nm και η μπαταρία με την οποία προσφέρεται το e-tron 50 είναι αυτή των 77 kWh. Το σύνολο χιλιομέτρων που μπορεί να διανύσει με μία μόνο φόρτιση είναι σχεδόν 500 χιλιόμετρα.

Ο σπορ χαρακτήρας των δύο εκδόσεων του Q4 e-tron τονίζεται στο έπακρο από το ηλεκτρικό του υπόβαθρο, καθώς οι ηλεκτροκινητήρες έχουν άμεση απόκριση στο γκάζι και συνδυάζονται με εξελιγμένο κιβώτιο ταχυτήτων που κάνει αβίαστη και διαρκή την επιτάχυνση από κάθε ταχύτητα.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό πλαίσιο που σε συνδυασμό με την ύπαρξη της μπαταρίας έχει απίστευτα υψηλή ακαμψία. Η εξελιγμένη ανάρτηση με την καινοτόμα σχεδίαση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σπορτίφ οδηγικές απολαύσεις, ενώ σε συνδυασμό με το εξαιρετικό σε αίσθηση τιμόνι αλλά και την τετρακίνηση quattro στην μεγάλη έκδοση, κάνουν τον νέο Q4 e-tron το πιο απολαυστικό ηλεκτρικό premium SUV της κατηγορίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σύστημα Quattro στο νέο Audi Q4 e-tron
Οι τιμές του Audi Q4 e-tron Sportback στην Ελλάδα
Πρώτη επαφή με το Audi Q4 e-tron στην Ελλάδα (+video)