Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron: Ηλεκτρική πολυτέλεια στα SUV

Ελλάδα 19:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4 e-tron: Ηλεκτρική πολυτέλεια στα SUV

Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron: Ηλεκτρική πολυτέλεια στα SUV

Audi 2021-1

Mε το πρώτο της ηλεκτρικό compact SUV η Audi φέρνει την αίγλη της ποιοτικής της υπεροχής σε ένα αυτοκίνητο με κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο, απευθυνόμενη πλέον σε ένα πιο ευρύ κοινό με οικολογική ευαισθησία και διάθεση να γνωρίσει μία νέα διάσταση οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας ήδη δώσει στα διαπιστευτήριά της σε μεγαλύτερες κατηγορίες, η Audi επεκτείνει την ηλεκτρική της γκάμα σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία, αυτή των compact SUV με premium χαρακτηριστικά και υψηλά επίπεδα πολυτέλειας.

Τα νέα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron συνδυάζουν τις παραδοσιακές αρετές της μάρκας όπως η ξεχωριστή σχεδίαση και η μοναδική ποιότητα κατασκευής, με ότι πιο εξελιγμένο έχει να προσφέρει η σημερινή τεχνολογία σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση αλλά και την άνεση των επιβατών.

Το προοδευτικό εσωτερικό του Audi Q4 e-tron χαρακτηρίζεται από τεχνολογική καινοτομία, σπορ χαρακτήρα και λειτουργικότητα. Επίσης, η νέα γενιά τιμονιού αντιπροσωπεύει την πορεία του νέου ηλεκτρικού μοντέλου για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Οι επάνω ακτίνες του σπορ δερμάτινου τιμονιού διαθέτουν επιφάνειες αφής σε όψη black-panel με λειτουργικές περιοχές με οπίσθιο φωτισμό. Οι ελαφρές προεξοχές τις χωρίζουν μεταξύ τους, καθιστώντας τις ευκολότερες στη χρήση και τα κουμπιά παρέχουν απαλή απτική ανάδραση όταν πατηθούν.

Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων κάθονται σχεδόν 7 εκ. ψηλότερα από εκείνους που βρίσκονται μπροστά, ενώ απολαμβάνουν άφθονο χώρο για το κεφάλι και τα πόδια. Το compact ηλεκτρικό SUV της Audi προσφέρει ακόμη περισσότερο χώρο χάρη στην αναδιπλούμενη πίσω πλάτη.

Advertisement

Ως ένα οικογενειακό αυτοκίνητο για κάθε δραστηριότητα, το Audi Q4 e-tron προσφέρει μια πλούσια επιλογή λύσεων αποθήκευσης – παρέχοντας συνολικό όγκο 24,8 λίτρων, συμπεριλαμβανομένου του εμπρός ντουλαπιού.

Advertisement

Το Audi Q4 e-tron είναι το πρώτο μοντέλο που διαθέτει το προαιρετικό ηχοσύστημα Sonos premium. Δέκα μεγάφωνα υψηλής απόδοσης μετατρέπουν τη μουσική σε μια αξέχαστη εμπειρία. Μαζί με τα πλούσια μπάσα, η εξαιρετική αναπαραγωγή ήχου σημαίνει ότι μπορείτε να νιώσετε την εμπειρία των υψηλών και χαμηλών τόνων στην πλήρη ένταση τους.

Στο Audi Q4 e-tron, οι μονάδες χειρισμού και οθόνης αναλαμβάνουν τη λειτουργία των σχεδιαστικών στοιχείων. Το αυτοκίνητο προσφέρει επίσης ένα τρίτο επίπεδο λειτουργίας: τον φωνητικό έλεγχο. Χάρη στις προαιρετικές υπηρεσίες Audi connect , η πλοήγηση MMI αποτελεί ένα οπτικό highlight.

Με την head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας για το Q4 Sportback e-tron, η Audi κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά όσον αφορά την τεχνολογία οθονών. Προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ σε δύο ξεχωριστά επίπεδα – κατάσταση και επαυξημένη πραγματικότητα (AR).

Advertisement

Η σπορ σχεδίαση του Audi Q4 Sportback e-tron δίνει μια εντυπωσιακή χαρακτηριστική μορφή στο μέλλον της ηλεκτροκίνησης. H υψηλή μετωπική επιφάνεια και το εντυπωσιακό πίσω τμήμα αποπνέουν δυναμισμό, αναδεικνύοντας το Audi Q4 Sportback e-tron ως ηλεκτρικό Audi SUV με την πρώτη ματιά.

Το εκφραστικό πίσω μέρος του Audi Q4 Sportback e-tron είναι αρκετό για να αποπνεύσει το δυναμισμό του οχήματος. Το σπόιλερ άκρης οροφής και η εντυπωσιακή μορφή του ένθετου διαχύτη με τα οριζόντια στηρίγματα και το φωτεινό λογότυπο e-tron στο κέντρο ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα.

Μια επιλογή τεσσάρων σχεδιασμών φωτισμού ημέρας σε συνδυασμό με τα δυναμικά φώτα φλας αποδεικνύουν εντυπωσιακά την προοδευτική τεχνολογία φωτισμού. Με τις προαιρετικές ζάντες αλουμινίου Audi Sport 21 ιντσών σε σχεδίαση 5 βραχιόνων rotor aero, σε μαύρο χρώμα, με γυαλιστερό φινίρισμα. Υπάρχουν φυσικά πολυάριθμες επιλογές ζαντών για το Audi Q4 Sportback e-tron.

Ο προοδευτικός και σύγχρονος σχεδιασμός των δύο μοντέλων είναι τυπικός Audi, τόσο λειτουργικός όσο και αεροδυναμικός: το Q4 e-tron επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28 ενώ το Q4 Sportback e-tron επιτυγχάνει ακόμη χαμηλότερη τιμή, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26.

Η μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή μαζών. Η καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας ποικίλλει από 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο) για το Q4 35 e-tron, έως 77 (82) kWh για τη μεγάλη μπαταρία στα Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro.

Τα Q4 35 e-tron και Q4 40 e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με ισχύ 170 PS (125 kW) και 204 PS (150 kW) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, υλοποιώντας ηλεκτρική τετρακίνηση quattro. Η μέγιστη ισχύς 299 PS (220 kW), εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα ενώ η ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα είναι στα 180 χλμ./ώρα.

Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες φορτίζεται αρκετή ενέργεια σε μόλις 10’, για διάνυση περίπου 130 χιλιομέτρων (WLTP). Η αυτονομία φτάνει έως και 520 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP (για το πισωκίνητο Q4 40 e-tron).

Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα, άμεσα το πρώτο. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής ξεκινούν από 44.900 € (39.469 € με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»), συγκεκριμένα για το Audi Q4 e-tron 35, των 170 ίππων (125 kW), με κινητήρα/κίνηση πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q4 e-tron: Η νέα σχεδιαστική γλώσσα
Πρώτη επαφή με το Audi Q4 e-tron στην Ελλάδα (+video)
Το πρώτο Audi Q4 e-tron που ήρθε στην Ελλάδα