Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Q4 e-tron: Η νέα σχεδιαστική γλώσσα

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi Q4 e-tron: Η νέα σχεδιαστική γλώσσα

ΝΕΑ

Audi Q4 e-tron: Η νέα σχεδιαστική γλώσσα

ΝΕΑ

Το νέο Audi Q4 e-tron αποτελεί δυνατό αντιπρόσωπο στα compact SUV των ηλεκτρικών από τη γερμανική μάρκα, μια κατηγορία που αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η Audi αποκάλυψε το νέο Q4 e-tron, το οποίο τοποθετείται στην compact SUV κατηγορία, δείχνοντας τον δρόμο στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα.

Tο Audi Q4 e-tron ξεχωρίζει με τις καθαρές του επιφάνειες, τις ακμές και τους μεγάλους τροχούς του, οι οποίοι τονίζουν τον χαρακτήρα του μοντέλου, είναι τοποθετημένοι στις άκρες του αυτοκινήτου.

Οι μικροί πρόβολοι και το μεγάλο μεταξόνιο, μαζί με τη θέση των τροχών, εξασφαλίζουν, στις προδιαγραφές, κορυφαίους χώρους για την κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Σημαντική λεπτομέρεια στο σχήμα το σημείο στην τελευταία κολώνα, όπου φαίνεται η οροφή να έχει απόσταση από αυτήν. H κολόνα D ενώνεται χωρίς εμφανές ίχνος ραφής με το πλευρικό άκρο στην κορυφή, ενώ την ίδια στιγμή μία αεροτομή εκτείνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση και προς το τμήμα που βρίσκεται πάνω από τον θόλο του τροχού, για να «σβήσει» τελικά πάνω από το τρίτο φως, όπου τα φωτιστικά σώματα ορίζουν το πλάτος του.

Advertisement

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα LED φώτα όπου για πρώτη φορά ο οδηγός μπορεί να διαλέξει την εμφάνιση των daylights για διαφορετικές οπτικές υπογραφές. Για όσους πιστεύουν πως η μάσκα επηρεάζει την αεροδυναμική οι μηχανικοί της Audi απάντησαν, πως περισσότερο επηρεάζεται με τον αέρα που χτυπά το αυτοκίνητο από τα πλάγια και από κάτω. Με αεροδυναμικό συντελεστή 0,26 (Sportback) το Q4 e-tron είναι από τα πιο αεροδυναμικά SUV.

Advertisement

Για το Q4 e-tron, η κατασκευή τους μοιράστηκε στα δύο εργοστάσια της Audi στη Γερμανία – οι ειδικοί από το Ingolstadt ανέλαβαν τα πλαϊνό πάνελ, τις πόρτες και την οροφή, ενώ οι συνάδελφοί τους στο Neckarsulm το καπό και την πέμπτη πόρτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πρώτο Audi Q4 e-tron που ήρθε στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το Audi Q4 e-tron (+τιμές)
Ποια είναι τα νέα Audi Q4 e-tron & Sportback; (video)