Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron: Χρηστικότητα και άνεση στο μάξιμουμ

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4 e-tron: Χρηστικότητα και άνεση στο μάξιμουμ

Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron: Χρηστικότητα και άνεση στο μάξιμουμ

Audi 2021-1

Με την άφιξη του ηλεκτρικού compact SUV Q4 e-tron η Audi κάνει το πρώτο βήμα προς ένα πιο ευρύ κοινό, συνδυάζοντας χρηστικότητα, πολυτέλεια και τεχνολογία στο απολύτως κορυφαίο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Η πρωταγωνιστική θέση της Audi στο σύγχρονο στερέωμα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας φέρνει και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης κινήσεις πρώτης γραμμής είτε με τα μεγάλα SUV της τα οποία εντυπωσιάζουν με την τεχνολογία και τις επιδόσεις τους, είτε με τα νέα Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron τα οποία έρχονται να φέρουν την χαρά και την απόλαυση της ηλεκτρικής οδήγησης σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Οι δύο εκδόσεις του Q4 e-tron χαρακτηρίζονται ως άκρως εντυπωσιακές στην εμφάνιση και την γενικότερη premium αίσθηση, είναι εξαιρετικά ευρύχωρες στο σαλόνι και διαθέτουν πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις σε ότι αφορά την διασύνδεση, τον χειρισμό, την επικοινωνία του οδηγού με το αυτοκίνητο αλλά και στα δεκάδες σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο μοντέλο η Audi προχωρά αρκετά βήματα μπροστά την σχεδιαστική της αντίληψη, περνώντας πια για τα καλά στην ηλεκτρική εποχή. Οι εντυπωσιακές αναλογίες, με τους κοντούς μπροστινούς πρόβολους, τους μεγάλους τροχούς και τις έντονες γραμμές στο πλάι, δημιουργούν ένα δυναμικό σχήμα που ταιριάζει ιδιαίτερα στις κορυφαίες επιδόσεις και την σπορ οδηγική συμπεριφορά του Q4 e-tron.

Στο Audi Q4 Sportback e-tron, η ιδιαίτερα χαμηλή γραμμή οροφής με κουπέ σχήμα καταλήγει σε ένα σπορ πίσω μέρος, με την αεροτομή εδρασμένη βαθιά στο παράθυρο δύο τμημάτων.

Advertisement

Ο προοδευτικός και σύγχρονος σχεδιασμός είναι τυπικός Audi, τόσο λειτουργικός όσο και αεροδυναμικός: το Q4 e-tron επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28 ενώ το Sportback φτάνει σε ακόμη χαμηλότερη τιμή, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26.

Advertisement

Άλλα εντυπωσιακά στοιχεία του σχεδίου είναι τα φωτιστικά σώματα LED Matrix με την μοναδική δυνατότητα να μπορεί ο οδηγός να ρυθμίζει τέσσερα διαφορετικά μοτίβα λειτουργίας τους μέσα από το σύστημα πολυμέσων, ή η εντυπωσιακή πίσω φωτιζόμενη λωρίδα, η οποία προσθέτει έναν φουτουριστικό τόνο σε όλο το αυτοκίνητο.

Τα μοντέλα προσφέρονται σε οκτώ διαφορετικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένης της νέας μεταλλικής απόχρωσης aurora. Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι η basic, η advanced και η S line.

Advertisement

Με μήκος 4,59 μέτρα, οι εσωτερικοί χώροι – με την απουσία κεντρικής σήραγγας – ξεπερνούν τα όρια της κατηγορίας και συγκρίνονται με την κατηγορία των SUV μεγάλου μεγέθους. Όλοι οι επιβάτες επωφελούνται από το πλεονέκτημα της ΜΕΒ, της αρθρωτής πλατφόρμας του Volkswagen Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση.

Ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων, ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 520 έως 1.490 λίτρα στο Q4 e-tron και 535 έως 1.460 λίτρα στο Sportback. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να ρυμουλκήσουν ρυμουλκούμενα με βάρος έως και 1.000 κιλά (με φρένα, με κλίση 12%), με τις εκδόσεις quattro να μπορούν ακόμη να φτάσουν έως και 1.200 κιλά.

Όσον αφορά τους εσωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους, υπάρχουν διαθέσιμα περίπου 25 λίτρα και στις υποδοχές στο πάνω τμήμα των θυρών, αποθηκεύονται άνετα φιάλες ενός λίτρου.

Το σαλόνι είναι η επιτομή της καλαισθησίας και της πολυτέλειας, διαθέτοντας τις πολύ προχωρημένες σχεδιαστικές επιλογές της Audi οι οποίες συνδυάζονται με μοναδικής ποιότητας υλικά και κορυφαία συναρμολόγηση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον απίστευτης πολυτέλειας και άνεσης για τους επιβάτες.

Τα δύο μοντέλα διακρίνονται για τη μεγάλη αυτονομία τους. Το Q4 40 e-tron έχει αυτονομία έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας. Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να φορτίσει αρκετή ενέργεια για να διανύσει περίπου 130 χιλιόμετρα (WLTP) σε μόλις 10’. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει τη φόρτιση ή και τον κλιματισμό εξ αποστάσεως, από το smartphone του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q4 e-tron: Η νέα σχεδιαστική γλώσσα
Πρώτη επαφή με το Audi Q4 e-tron στην Ελλάδα (+video)
Το πρώτο Audi Q4 e-tron που ήρθε στην Ελλάδα