Live Κίνηση
Περισσότερα
2023-AUDI-Q8-E-TRON

Αudi Q8 e-tron: Εκλεπτυσμένη σχεδίαση και κορυφαίας ποιότητας σαλόνι

Ελλάδα 23:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αudi Q8 e-tron: Εκλεπτυσμένη σχεδίαση και κορυφαίας ποιότητας σαλόνι

2023-AUDI-Q8-E-TRON

Αudi Q8 e-tron: Εκλεπτυσμένη σχεδίαση και κορυφαίας ποιότητας σαλόνι

2023-AUDI-Q8-E-TRON

Η Audi παραμένει και στην ηλεκτρική εποχή της το σημείο αναφοράς της πολυτελούς κατηγορίας. Και το σαλόνι του νέου Q8 e-tron είναι η επιτομή της ποιότητας και της καλαισθησίας.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στην πορεία των τελευταίων δεκαετιών η Audi έχει καταφέρει κάτι μοναδικό ανάμεσα στους premium κατασκευαστές. Τα αυτοκίνητά της δεν ξεχωρίζουν μόνο στην κορυφαία τεχνολογία με την οποία εφοδιάζονται.

Αλλά έχουν και ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό: Η αισθητική τους ήταν ανέκαθεν ένας τομέας που έκανε κάθε Audi ένα ιδιαίτερα ελκυστικό αυτοκίνητο, συνδυάζοντας την σχεδιαστική ευρηματικότητα με πολύ στιλ και μία ασύγκριτη καλαισθησία.

Αυτή τη μεγάλη παράδοση ακολουθεί και στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Από το πρώτο μοντέλο που παρουσίασε το 2018, το πρωτοποριακό για την εποχή του e-tron, η Audi ξεκαθάρισε ότι η φουτουριστική σχεδίαση και οι μοντέρνες γραμμές θα είναι το κυρίαρχο ζητούμενο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό γίνεται άμεσα εμφανές και στη νέα προσπάθεια της εταιρίας, το Q8 e-tron. Μία νέα προσέγγιση στην κατηγορία των πολυτελών SUV, που εντυπωσιάζει με την πολύ σύγχρονη εμφάνισή του αλλά και τα πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Είτε στην απλή έκδοση είτε στην πιο σπορ Q8 Sportback e-tron, το νέο ηλεκτρικό crossover της μάρκας με τα τέσσερα δαχτυλίδια, είναι μία αισθητική όαση ανάμεσα στις πολυπληθείς ηλεκτρικές προτάσεις της αγοράς.

Την ίδια διάθεση σχεδιαστικής υπεροχής που διακρίνει το αμάξωμα ακολουθεί η εταιρία και στο σαλόνι του Q8 e-tron. Εκεί που κυριαρχούν οι πολύ μοντέρνες γραμμές του σχεδίου αλλά και η ακατάβλητη επιμονή της Audi για ό,τι έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται και την δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος πολυτέλειας για τους επιβάτες.

Advertisement

Αρχικά να σημειώσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ευρύχωρο όχημα. Με μήκος στα 4,915 μέτρα, πλάτος στα 1,937 μέτρα και ύψος στα 1,619/ 1,633 μέτρα, το Q8 e-tron προσφέρει ασυναγώνιστους χώρους και πρωτόγνωρα επίπεδα άνεσης.

Advertisement

Χάρη στο τεράστιο μεταξόνιο των 2,928 μέτρων οι χώροι για τους πίσω επιβάτες και τα πόδια τους είναι σε κορυφαία επίπεδα για τα δεδομένα της κατηγορίας. Εξίσου μεγάλος είναι και ο χώρος των αποσκευών που φθάνει έως τα 569 λίτρα (στα 528 λίτρα για την έκδοση Sportback). Ο χώρος αυτός μπορεί να φθάσει έως και τα 1.637 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Μάλιστα κάτω από το εμπρός καπό, λόγω και της απουσίας κλασικού κινητήρα εσωτερικής καύσης, υπάρχει ένας έξτρα αποθηκευτικός χώρος, το λεγόμενο και “frunk”, με χωρητικότητα 62 λίτρα.

To σαλόνι ξεχειλίζει από ποιότητα και στοιχεία πολυτελούς κατηγορίας. Η πανοραμική οροφή καλύπτει όλο σχεδόν το πάνω μέρος του οχήματος δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα φωτεινό και ευχάριστο χώρο για τους επιβάτες.

Advertisement

Ο κλιματισμός είναι ιδιαίτερα εξελιγμένος και υπάρχει και η επιλογή του τετραζωνικού αυτόματου κλιματισμού με ειδικό πακέτο που ελέγχει την ποιότητα του αέρα με ένα ιονιστή και ρυθμιζόμενο άρωμα. Τα καθίσματα επίσης, διαθέτουν ως έξτρα εξοπλισμό, δυνατότητα θέρμανσης και εξαερισμού για ακόμα πιο άνετες μετακινήσεις.

Η εταιρία έχει φροντίσει επίσης να διατηρήσει το σπορ προφίλ της παρέχοντας μπάκετ καθίσματα και μικρές λεπτομέρειες (όπως είναι οι κόκκινες ραφές στα δερμάτινα καθίσματα και το τιμόνι) που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τον ξεχωριστό χαρακτήρα του Q8 e-tron.

To ψηφιακό πακέτο του νέου Q8 e-tron ακολουθεί πιστά την φιλοσοφία της μάρκας στο να προσφέρει ότι πιο εξελιγμένο και καινοτόμο υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά. Χρησιμοποιεί το τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων ΜΜΙ και διαθέτει δύο μεγάλες οθόνες αφής, μία 10,1 ιντσών στο πάνω μέρος της κονσόλας και μία 8,6 ιντσών στην βάση της.

Μέσα από αυτές τις οθόνες περνούν όλες οι λειτουργίες του οχήματος ενώ υπάρχει και η δυνατότητα φωνητικών εντολών. Υπάρχει επίσης και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Αudi Virtual Cockpit με οθόνη υψηλής ανάλυσης και μοντέρνα γραφικά τα οποία απεικονίζουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός. Μεταξύ αυτών βέβαια και όλες σχετίζονται με την φόρτιση, την αυτονομία και την κατάσταση της μπαταρίας.

Το κέντρο πολυμέσων υποστηρίζει το πρότυπο μετάδοσης δεδομένων υψηλής ταχύτητας LTE Advanced και διαθέτει ενσωματωμένο WiFi hotspot για τις φορητές συσκευές των επιβατών. Το έξυπνο σύστημα πλοήγησης προτείνει προορισμούς με βάση προηγούμενες διαδρομές και δεδομένα. Επιπλέον, τα πακέτο Audi connect Navigation και Infotainment περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες car-to-X.

Ένας τομέας που η Audi δίνει τεράστια έμφαση είναι στην χρήση ανακυκλωμένων και οικολογικών υλικών για την κατασκευή του σαλονιού του Q8 e-tron. Τα υλικά αυτά εξασφαλίζουν μία βιώσιμη ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό πυλώνα της γερμανικής εταιρίας για την παραγωγή των αυτοκινήτων της σήμερα και πολύ περισσότερο στο μέλλον.

Για παράδειγμα η διακοσμητική επένδυση πάνω από την οθόνη είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα μπουκάλια ΡΕΤ. Ενώ και τα σπορ καθίσματα είναι επενδυμένα με συνθετικό δέρμα και ένα νέο υλικών μικροϊνών Dinamica.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, το νέο Q8 e-tron εφοδιάζεται με ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο έχει να παρουσιάσει η γερμανική εταιρία, δημιουργώντας ένα όχημα που βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του όχι μόνο στην τεχνολογία αλλά και στην αίσθηση πολυτέλειας και μοναδικής άνεσης που δημιουργεί στους επιβάτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υπάρχει ελπίδα: Περισσότερα άλογα χωρίς ηλεκτροκίνηση
Δοκιμή: Audi RS e-tron GT
Δυναμικό όπως το περιμένουμε το νέο Audi Q6 E-Tron