Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπάρχει ελπίδα: Περισσότερα άλογα χωρίς ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 21:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπάρχει ελπίδα: Περισσότερα άλογα χωρίς ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Υπάρχει ελπίδα: Περισσότερα άλογα χωρίς ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Όταν όλοι στρέφονται προς την ηλεκτροκίνηση για ιπποδυνάμεις που ξεπερνούν την φαντασία, υπάρχουν ακόμα εστίες αντίστασης που γυρίζουν την πλάτη στις μπαταρίες και τα καλώδια.

Advertisement
Advertisement

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης και οι νέοι αυστηροί κανονισμοί Euro7 για τους ρύπους αποτελούν την ταφόπλακα για κάποια από τα πιο εμβληματικά μοτέρ στην ιστορία.

Ένας από αυτούς τους “μεγάλους” κινητήρες της πρόσφατης ιστορίας είναι και ο εκπληκτικός 5κύλινδρος της Audi, ο οποίος έχει περάσει δοξασμένες στιγμές σε διάφορες μορφές αγώνων αλλά και σε εξαιρετικά σπορ μοντέλα της εταιρίας.

Το Audi RS3 είναι ένα από αυτά, το οποίο καθηλώνει με την οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις του. Ο 2,5 λίτρων 5κύλινδρος αποδίδει στην καλύτερη εκδοχή του, την RS3 Performance Edition 407 άλογα και 500 Nm ροπή.

Advertisement
Advertisement

Όμως όπως φαίνεται από δηλώσεις του αφεντικού της Audi Sport, του Sebastian Grams, η Audi σκοπεύει να δώσει μία έξτρα “ώθηση” σε αυτόν τον κινητήρα.

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar, όταν ρωτήθηκε αν ο συγκεκριμένος κινητήρας μπορεί να βγάλει περισσότερα άλογα, και μάλιστα χωρίς εξηλεκτρισμό, η απάντησή του ήταν ένα ξεκάθαρο “Ναι”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι η Audi θα αυξήσει την ισχύ του πεντακύλινδρου την επόμενη χρονιά. “Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα” είπε υπενθυμίζοντας αυτά που έγιναν με το RS3 Performance Edition.

Advertisement

Το πιθανότερο είναι αυτή η δήλωση να “σημαδεύει” τον άμεσο αντίπαλο του RS3, την AMG 45, η οποία βρίσκεται στα 421 άλογα. Η άτυπη κόντρα ανάμεσά τους δεν έχει τελειώσει φαίνεται, και η Audi θέλει να ξαναπάρει πίσω τα σκήπτρα του πιο ισχυρού hatchback της αγοράς.

Μία πιο ισχυρή έκδοση του 5κύλινδρου της Audi ίσως βρει την θέση του και στα αντίστοιχα RS Q3 και RS Q3 Sportback.

Advertisement

O κινητήρας αυτός έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, καθώς εύκολα ανεβαίνει και πάνω από τα 500 άλογα για μοντέλο παραγωγής.

Το σημαντικό είναι πάντως ότι η Audi, παρά την ηλεκτρική της πορεία, δεν γυρίζει την πλάτη στους κινητήρες εσωτερικής καύσης και στις μεγάλες στιγμές που έχει προσφέρει ο 5κύλινδρος στην ιστορία της εταιρίας και της αυτοκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi RS 3 ελίσσεται γύρω από τον τάρανδο (+video)
H ABT δίνει το απόλυτο μαύρο look στο Audi RS3-R
To Audi RS3-R της ABT τα έχει 500

Advertisement