Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεσαίωνας: Οι οδηγοί της Amazon υποχρεώνονται να ουρούν σε μπουκάλια!

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεσαίωνας: Οι οδηγοί της Amazon υποχρεώνονται να ουρούν σε μπουκάλια!

ΝΕΑ

Μεσαίωνας: Οι οδηγοί της Amazon υποχρεώνονται να ουρούν σε μπουκάλια!

ΝΕΑ

Οι συνθήκες εργασίας της Amazon έρχονται για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο. Και οι νέες καταγγελίες είναι σοκαριστικές.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν ακουστεί και δεκάδες καταγγελίες έχουν γίνει εναντίον της Amazon από εργαζόμενούς της για τις συνθήκες στις οποίες κάνουν την δουλειά τους.

Το νέο επεισόδιο είναι άκρως αποκαλυπτικό της πίεσης που δέχονται όσοι εργάζονται σε αυτή την εταιρία. Μία νέα αγωγή κατατέθηκε στο Ντένβερτ μέσα από την οποία κατηγορείται η εταιρία ότι δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες στους οδηγούς της.

Η πίεση για να τηρηθεί το πρόγραμμα των παραδόσεων είναι τέτοια που τους υποχρέωνε να κάνουν την προσωπική τους ανάγκη μέσα σε μπουκάλια και σακούλες και όχι να χάσουν χρόνο πηγαίνοντας στην τουαλέτα.

Advertisement
Advertisement

Την καταγγελία υπογράφουν τρεις οδηγοί εκπροσωπώντας πολλούς περισσότερους συναδέλφους τους. Ισχυρίζονται ότι οι “ποσοστώσεις παράδοσης” όπως ονομάζονται (η τήρηση δηλαδή του προγράμματος χωρίς παρεκτροπές και καθυστερήσεις) αλλά και η σκληρή παρακολούθηση των οδηγών, καθιστούν σχεδόν αδύνατη την στάση και την εύρεση της κατάλληλης τουαλέτας.

Μάλιστα, οι καταγγέλοντες υποστηρίζουν ότι αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της κατάστασης είναι ότι οι κάδοι σκουπιδιών στα σημεία φόρτωσης της Amazon είναι γεμάτοι με μπουκαλάκια με ούρα των οδηγών που έχουν κάνει την ανάγκη τους καθ’ οδόν.

Οι δικηγόροι των οδηγών υποστηρίζουν ότι τέτοιες συνθήκες εργασίες είναι απάνθρωπες και παραβιάζουν και πολλές εργασιακές νομοθεσίες. Ενώ παράλληλα φέρνουν και διακρίσεις εναντίον των γυναικών, οι οποίες για προφανείς λόγους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με την μέθοδο του… μπουκαλιού.

Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που αυτή η ιστορία έρχεται στην επιφάνεια. Και παλαιότερα είχε ακουστεί το θέμα με τα μπουκάλια γεμάτα ούρα στα φορτηγά της Amazon όμως πλέον η αγωγή φέρνει όλη αυτή την απάνθρωπη διαδικασία στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΕ: Πρωταθλητής το diesel στα φορτηγά
Πρόστιμα έως και 20.000 ευρώ σε ΙΧ και φορτηγά
Άνοδος-ρεκόρ 113% στις πωλήσεις καινούριων φορτηγών!

Advertisement