Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

BMW R18 Roctane: Το πέμπτο στοιχείο (+video)

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW R18 Roctane: Το πέμπτο στοιχείο (+video)

NEWSMOTO

BMW R18 Roctane: Το πέμπτο στοιχείο (+video)

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad παρουσίασε την πέμπτη διαφορετική έκδοση της R18 βασισμένη στην R5.

Advertisement
Advertisement

H R18 της BMW κέρδισε γρήγορα την εύνοια του κοινού και στο λίγο χρόνο που βρίσκεται στην αγορά έγινε ένα από τα μοντέλα-σταθμός της γερμανικής μάρκας. Στην γκάμα των R18 συναντάμε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις, την R18 την R18 Classic, την R18 B, την R18 Transcontinental η κάθε μία με τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Για το 2023 η BMW Motorrad προχώρησε στη δημιουργία ακόμα μιας έκδοσης που ονομάζεται R18 Roctane. Η μοτοσικλέτα είναι εμπνευσμένη από την R5 του παρελθόντος, δίνοντας έμφαση στην λιτή εμφάνιση, την αυθεντικότητα και φυσικά την οδηγική απόλαυση.

Ουσιαστικά, η BMW στην R18 Roctane συνδυάζει την κλασική συναισθηματική σχεδίαση με την μοντέρνα τεχνολογία και την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, ισορροπώντας ανάμεσα στις Bagger και Cruiser μοτοσικλέτες της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Βασικό στοιχείο της R18 Roctane είναι φυσικά ο τεράστιος boxer κινητήρας των 1.802 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 91 ίππους και 158 Nm ροπής. Οι αισθητικές παρεμβάσεις στον κινητήρα είναι εμφανής, ενώ εκείνο που του δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι ο ανοιχτού τύπου άξονας μετάδοσης βασισμένος στο κλασικό μοντέλο.

Advertisement

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό και οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 49 χιλ. εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ cantilever με απόσβεση ανάλογη της διαδρομής. Οι τροχοί είναι χυτοί, 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω και τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους εμπρός και ABS.

Advertisement

Ο εξοπλισμός της νέας R18 Roctane είναι υπερπλήρης με σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, LED φώτα, συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και στρογγυλό όργανο πληροφοριών.

Βίντεο παρουσίασης της BMW R18 Roctane.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τον Ιούλιο το BMW Motorrad Festival 2023 (+video)
Face control στα μοντέλα της BMW Motorrad
Τρεις άνθρωποι που σημάδεψαν την πορεία της BMW Motorrad (+video)