Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Aim EV Sport 01

Ελλάδα 4:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Aim EV Sport 01

Mobility

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Aim EV Sport 01

Mobility

Ένας πρώην σχεδιαστής της Nissan, συνεργάζεται με την Aim που ασχολείται με τις μεταφορές και από κοινού δημιουργούν ένα μικρό σπορ μοντέλο που έχει πολύ ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Η Aim δημιουργήθηκε το 1998 και έκτοτε, ασχολείται με την εξέλιξη της μετακίνησης δημιουργώντας μια σειρά από προϊόντα και σχετικές υπηρεσίες.

Τώρα, σε συνεργασία με τον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan, Shiro Nakamura, φέρνουν στο προσκήνιο ένα πρωτότυπο που δεν αποκλείεται να προωθηθεί σε παραγωγή- έστω και περιορισμένη. Η αρχή έγινε λίγο παράδοξα, με την Aim να έχει κατασκευάσει σε συνεργασία με ένα Βρετανό συνεργάτη, έναν ηλεκτροκινητήρα για αστικό λεωφορείο του Λονδίνου.

Advertisement
Advertisement

Τον ηλεκτρικό αυτό κινητήρα η Aim τον τοποθέτησε σε ένα πλαίσιο μικρού αυτοκινήτου και στη συνέχεια, ο Shiro Nakamura που τυγχάνει πολύ καλός φίλος του διευθυντή της Aim, Yukinori Suzuki, σχεδίασε ένα αμάξωμα για την περίσταση. Ο Nakamura, έχει ανεξάρτητο στούντιο σχεδιασμού, το SN Design Platform και για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται, είναι ο άνθρωπος πίσω από το Nissan GT-R– μεταξύ άλλων.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας παρουσιάστηκε στην ιαπωνική έκθεση κλασικών αυτοκινήτων Automobile Council, με το όνομα Aim EV Sport 01. Το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, που σχεδιάστηκε σε μόλις εννέα μήνες, πρόκειται να αποκαλυφθεί πλήρως στο GoodWood Festival of Speed τον ερχόμενο Ιούλιο, όπου θα το δούμε σε δράση περνώντας από την ανάβαση στο κτήμα του Λόρδου March.

Advertisement

Το Aim EV Sport 01 έχει μήκος λίγο μικρότερο από τέσσερα μέτρα και ύψος μόλις 1,22. Ο σχεδιαστής διατήρησε τις σχεδιαστικές αρχές των κλασικών σπορ αυτοκινήτων από τη δεκαετία του 1960, με στρογγυλά φώτα εμπρός και πίσω και πολλές καμπύλες στο αμάξωμα από ανθρακόνημα. Κάμερες αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέφτες και δεν προεξέχουν λαβές θυρών- γιατί δεν υπάρχουν.

Advertisement

Στην καμπίνα ο χώρος είναι για δύο που θα βρουν τη θέση τους σε καθίσματα που και αυτά είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα. Το μοντέλο εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες συνολικής απόδοσης 608 ίππων, που καταλήγουν στου πίσω τροχούς. Το βάρος του οχήματος είναι 1.500 κιλά και φυσικά οι επιδόσεις είναι ιδιαίτερα δυναμικές.

Η αυτονομία του μοντέλου σύμφωνα με την Aim είναι 300 χιλιόμετρα αν και η εταιρεία δεν δίνει καμία πληροφορία σχετική με τη χωρητικότητα των μπαταριών. Το Aim EV Sport 01 είναι ένα μοναδικό πρωτότυπο, το οποίο όμως θα αποτελέσει βάση για ένα ακόμα μοντέλο που θα παρουσιάσει η εταιρεία μέσα στο 2023 και το οποίο δεν αποκλείεται να δούμε σε πολύ περιορισμένη παραγωγή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Pathfinder από τη Nissan στη Σαγκάη
H Nissan με ηλεκτρικά και διασυνδεδεμένα μοντέλα στη Σαγκάη
Ευρώπη: Ένα παιδικό χωριό χάνεται κάθε χρόνο λόγω της ρύπανσης