Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Οι νέες Mercedes GLA και GLB

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Οι νέες Mercedes GLA και GLB

ΝΕΑ

Επίσημο: Οι νέες Mercedes GLA και GLB

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz προχώρησε σε ανανέωση και αναβάθμιση των εισαγωγικών SUV της γκάμας της, των GLA και GLB.

Advertisement
Advertisement

Για τις πλέον δυναμικές προτάσεις που έχουν τη «σφραγίδα» της AMG, τα μοντέλα έχουν και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες που κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα πιο σπορ.

Τα δύο μοντέλα που βρίσκονται στη βάση της γκάμας των SUV της Mercedes, απόκτησαν λίγο πιο δυναμική όψη, καθώς το διπλό «power dome» στο καπό, χαρακτηριστικό έως τώρα των πιο δυνατών εκδόσεων, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλη τη γκάμα. Επανασχεδιασμένα είναι και τα φώτα, με τα LED που πλέον είναι στο βασικό εξοπλισμό, να έχουν διαφορετικό αποτύπωμα σε σχέση με το παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Στην καμπίνα, οι βασικές εκδόσεις των μοντέλων διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών και κεντρική οθόνη αφής 10,25 ιντσών. Οι δύο οθόνες των 10,25 ιντσών εμφανίζονται στις πιο πλούσιες εκδοχές, ενώ και το πλέον πρόσφατο λογισμικό για το MBUX κάνει και εδώ την εμφάνισή του. Φυσικά η ασύρματη σύνδεση με τα Android Auto και Apple CarPlay, έχουν και εδώ την τιμητική τους, στις πλέον σύγχρονες εκδόσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχής γενομένης από τη Γερμανία, προσφέρεται ένα είδος ξενάγησης με την προσθήκη της λειτουργίας «Tourguide» που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με διάφορα σημεία αυξημένου ενδιαφέροντος στην κάθε διαδρομή. Τα καθίσματα των μοντέλων δεν έχουν αλλάξει σε ότι έχει να κάνει με την άνεση που προσφέρουν στον οδηγό και τους επιβάτες.

Advertisement

Αυτό που έχει αλλάξει είναι η χρήση του συνθετικού δέρματος Artico με την ανάγλυφη επιφάνεια, που προσφέρεται σε πολλές και ενδιαφέρουσες αποχρώσεις και συνδυασμούς αυτών. Σε ότι έχει να κάνει με τα συστήματα ασφαλείας, το Driving Assistance της Mercedes, έχει πλέον και τις βελτιωμένες λειτουργίες με την αυτόματη «μεγάλη σκάλα» στα φώτα και το αυτόματο παρκάρισμα.

Για πρώτη φορά είναι στο βασικό εξοπλισμό το Trailer Maneuvering Assist που διευκολύνει ιδιαίτερα όσους θέλουν να τραβούν τροχόσπιτο, σκάφος ή όποιο άλλο τρέιλερ. Σε ότι έχει να κάνει με τα μηχανικά σύνολα, εντοπίζουμε μια μικρή βελτίωση στην ηλεκτρική αυτονομία της plug in υβριδικής έκδοσης. Συγκεκριμένα, η GLA 250e (μια έκδοση κινητήρα που δεν είναι διαθέσιμη στην GLB) συνεχίζει με 218 ίππους και 450 Nm ροπής.

Advertisement

Με την ίδια μπαταρία (11,5 kWh), το μοντέλο εμφανίζει βελτιωμένη αυτονομία στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, όπου η μέγιστη απόσταση που μπορεί να διανύσει κανείς είναι πλέον τα 70 χιλιόμετρα. Όλες οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του μοντέλου είναι πλέον ήπια υβριδικές, με σύστημα 48 Volt που βοηθά στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και σε εκείνη της εκπομπής ρύπων, ενισχύοντας παράλληλα με 14 ίππους για μικρό χρονικό διάστημα και για όταν χρειάζεται τον κινητήρα (σαν overboost).

Όση σημασία κι αν έχει για κάποιους, η Mercedes στις νέες GLA και GLB ρίχνει τίτλους τέλους στο χειροκίνητο κιβώτιο, προσφέροντας παντού στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ή 8 σχέσεων. Αυτό που παραμένει ως είχε, είναι οι αποδόσεις των κινητήρων και στα δύο μοντέλα.

Advertisement

Η κλιμάκωση της ισχύος παραμένει από 136 στους 163 ίππους με τον κινητήρα των 1,33 λίτρων των εκδόσεων GLA και GLB 180 και 200 αντίστοιχα. Ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας αποδίδει 190, 224 και 306, στις εκδόσεις 220 4MATIC, 250 4MATIC και 35 AMG. Oι diesel επιλογές είναι οι 180 d, 200 d, 200 d 4MATIC, 220d 4MATIC, με απόδοση 116, 150 και 190 ίππων αντίστοιχα, χρησιμοποιώντας τον ίδιο δίλιτρο κινητήρα.

Η Mercedes δεν έχει δώσει πληροφορίες ακόμα σχετικά με τις τιμές του μοντέλου, κάτι που αναμένεται πολύ σύντομα να γίνει αλλά προφανώς και θα έχουμε κάποια αύξηση με δεδομένη τη βελτίωση του εξοπλισμού σε όλες τις εκδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic Type R: Το πιο ισχυρό Civic που φτιάχτηκε ποτέ
Πάτησε Ελλάδα η υπέρ-Mercedes του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
VW: Ακόμα ένα νέο ηλεκτρικό κάτω από 20.000 ευρώ