Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati: Ο Rossi μας έκανε ζημιά

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ducati: Ο Rossi μας έκανε ζημιά

NEWSMOTO

Ducati: Ο Rossi μας έκανε ζημιά

NEWSMOTO

Οι άνθρωποι της Ducati ακόμα το… φυσάνε και δεν κρυώνει με την αποτυχία του Valentino Rossi στο MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Όταν στο τέλος του 2009 ο Valentino Rossi ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την Yamaha για να μετακομίσει στην Ducati το όνειρο κάθε Ιταλού φίλου των αγώνων μοτοσικλέτας γινόταν πραγματικότητα. Ο κορυφαίος Ιταλός αναβάτης όλων των εποχών με την εικονική μάρκα από την Μπολόνια γέμισε με όνειρα και προσδοκίες τους φιλάθλους όλου του κόσμου για την απόλυτη επικράτηση.

Το όνειρο ωστόσο μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε εφιάλτη καθώς τίποτα από αυτά που φαντάζοντας οι φίλοι του Rossi και της Ducati δεν συνέβη. Ο Rossi δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε έναν αγώνα στα δύο χρόνια παραμονής του στους «κόκκινους» και με έντονη γκρίνια και μιζέρια αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ducati κακήν κακώς για να επιστρέψει στην Yamaha.

Advertisement
Advertisement

Η Ducati εκείνη την περίοδο δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα καθώς όλο το βάρος της ευθύνης έπεσε στο αγωνιστικό τμήμα. Η εικόνα της εταιρείας συνολικά καταβαραθρώθηκε στα μάτια των Ιταλών κυρίως και σε όλα τα μοτοσικλετιστικά πηγαδάκια επικρατούσε μια εχθρική στάση απέναντι στους ανθρώπους του Borgo Panigale.

Οι άνθρωποι της Ducati δεν κρύβουν ότι εκείνη την περίοδο βρέθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αφού ο Rossi τους είχε δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην εικόνα της εταιρείας. Ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati, κοιτάζοντας στο παρελθόν, δεν κρύβει ότι εκείνη η εποχή ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη.

Advertisement

Ο ισχυρός άνδρας της Ducati σχολίασε: «Δεν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Δεχτήκαμε το χτύπημα. Όταν παίρνεις τον πιο δημοφιλή αναβάτη στην Ιταλία με 9 παγκόσμιους τίτλους και δεν μπορείς να κερδίσεις κάνει πολύ κακό στην εικόνα σου. Ανάλαβα ως Πρόεδρος το 2013, όταν έφυγε ο Rossi και μάζεψα τα κομμάτια. Σε εκείνο το σημείο το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις από την αρχή».

Πλέον η Ducati όχι μόνο έχει ορθοποδήσει, αλλά βρίσκεται ίσως στο καλύτερο σημείο της ιστορίας της. Εξαιρετικά νούμερα πωλήσεων, πολλά νέα μοντέλα, καινοτομίες και έντονη παρουσία στα premium «σαλόνια» έχουν φέρει τους Ιταλούς ξανά στην κορυφή, ενώ ανάκτησαν και την αγωνιστική τους ταυτότητα με την επικράτηση το 2022 σε MotoGP και WSBK.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιστρέφει μετά από 10 χρόνια το Ducati Wrooom (+video)
MotoGP: Το πρώτο βήμα προς τη βιωσιμότητα
MotoGP Test 2023: Εκπλήξεις και απογοητεύσεις