Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Απορείτε ακόμα για την φυσική κατάσταση των αναβατών MotoGP;

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απορείτε ακόμα για την φυσική κατάσταση των αναβατών MotoGP;

NEWSMOTO

Απορείτε ακόμα για την φυσική κατάσταση των αναβατών MotoGP;

NEWSMOTO

Το πρόγραμμα προπόνησης των αναβατών MotoGP έχει φτάσει σε επίπεδα Ironman.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότεροι θα θυμάστε τη δεκαετία του 1970 και του 1980 στα γκαράζ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Grand Prix μοτοσικλέτας αναβάτες να καπνίζουν και να πίνουν μπύρες στη διάρκεια ενός αγωνιστικού τριημέρου. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς πλέον οι αναβάτες είναι επαγγελματίες αθλητές, οι οποίοι μάλιστα ακολουθούν σκληρά προγράμματα προπόνησης και διατροφής.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα για το επίπεδο της φυσικής κατάστασης των κορυφαίων αναβατών είναι ο Maverick Vinales, ο οποίος πήρε μέρος σε αγώνα Ironman. Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, οι αγώνες Ironman είναι από τους πλέον εξαντλητικούς, καθώς περιλαμβάνουν κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο σε δύσκολες διαδρομές. Κάτι σαν τρίαθλο δηλαδή στην πιο ακραία του μορφή.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός αναβάτης της Aprilia λοιπόν, μετά το τέλος του αγώνα στην Αυστρία, δήλωσε συμμετοχή στο Ironman 70.3 στο Zell am See της Αυστρίας. Ο αγώνας περιελάμβανε 1,9 χιλιόμετρα κολύμβησης, 90 χιλιόμετρα ποδηλασία και 21 χιλιόμετρα τρέξιμο σε μια συνολική απόσταση 70,3 μιλίων που είναι το όνομα του αγώνα. Ο Vinales όχι μόνο πήρε μέρος, αλλά πέτυχε και εξαιρετική επίδοση, καθώς τερμάτισε τον αγώνα σε 5 ώρες, 4 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα τερματίζοντας 49ος στην κατηγορία του και 384ος συνολικά.

Ο Ισπανός πλέον είναι πανέτοιμος να επιστρέψει στη σέλα της μοτοσικλέτας του το προσεχές τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου, στο Misano της Ιταλίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Φέτος ο Ισπανός έχει πολύ καλά αποτελέσματα έχοντας καταφέρει μάλιστα να ανέβει στο βάθρο στο GP της Μ. Βρετανίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η GasGas εισβάλει στο MotoGP το 2023
Η πίστα Kyalami αναστατώνεται με την KTM RC16 του MotoGP (+video)
Επίσημη αποχώρηση της Suzuki από το MotoGP στο τέλος του 2022