Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Aπίστευτο: Δοκιμαστές έβαλαν λάθος ταχύτητα και σκοτώθηκαν

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aπίστευτο: Δοκιμαστές έβαλαν λάθος ταχύτητα και σκοτώθηκαν

ΝΕΑ

Aπίστευτο: Δοκιμαστές έβαλαν λάθος ταχύτητα και σκοτώθηκαν

ΝΕΑ

Η δημιουργία αυτοκινήτων-playstation μπορεί να οδηγήσει ακόμα και το πιο έμπειρο προσωπικό να κάνει το απίστευτο λάθος, που αυτή την φορά είχε τραγικά αποτελέσματα.

Advertisement
Advertisement

Με την καθιέρωση των αυτόματων κιβωτίων, ιδίως εκείνων που δεν έχουν πλέον ούτε καν τον κλασικό επιλογέα, αλλά κουμπιά ή περιστροφικούς διακόπτες για την επιλογή της κίνησης, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα πιο δύσκολα για τους οδηγούς που έχουν την τάση να είναι αφηρημένοι ή να έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους.

Μια λάθος επιλογή στο κουμπί και το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί με ορμή προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που υπολόγιζε ο οδηγός, με δυσάρεστα αποτελέσματα τόσο για το ίδιο το όχημα όσο και για τους επιβάτες.

Αυτό δυστυχώς συνέβη και στην περίπτωσή μας. Το δυστύχημα έγινε στα κεντρικά της κινέζικης εταιρίας Nio όπου δύο δοκιμαστές, ένας από την ίδια την εταιρία και ένας από κάποιον προμηθευτή, έκαναν το τραγικό λάθος.

Advertisement
Advertisement

Το κακό ήταν ότι το αυτοκίνητο βρισκόταν στον τρίτο όροφο ενός πάρκινγκ, πέφτοντας από εκεί ψηλά παρέσυρε στον θάνατο και τους δύο επιβάτες του.

Η εταιρία υποστήριξε ότι το όλο θέμα δεν είχε να κάνει με κάποια δυσλειτουργία του μοντέλου ET5, πρόκειται για λάθος του οδηγού, ο οποίος έκανε εσφαλμένη επιλογή φοράς κίνησης (D αντί για R ή το αντίστροφο) στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Το Nio ET5 είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας της εταιρίας, με στόχο το Tesla Model 3. Εφοδιάζεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες, των 75 kWh, 100 kWh και 150 kWh. Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα η αυτονομία του φθάνει έως και τα 1.000 χιλιόμετρα.

Διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνολική απόδοση 483 ίππους και 700 Νm ροπής, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 4,3 δευτερόλεπτα. Παρ’ όλη όμως την εξελιγμένη τεχνολογία, και τα συστήματα ασφαλείας, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ο “αδύναμος κρίκος” σε ότι αφορά την σωστή χρήση των ίδιων των δημιουργημάτων του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η NIO επιμένει στα ανταλλακτήρια μπαταριών
Το Nio ET5 πετάει το γάντι στο Tesla Model 3
Τι απίθανο θέλουν οι Κινέζοι στα αυτοκίνητά τους;