Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Caterham Seven έχει νέα έκδοση 420 Cup

Ελλάδα 19:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Caterham Seven έχει νέα έκδοση 420 Cup

ΝΕΑ

Το Caterham Seven έχει νέα έκδοση 420 Cup

ΝΕΑ

Το Caterham Seven 420 Cup είναι ένα νόμιμο για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, «όπλο» για απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Advertisement
Advertisement

Η Caterham αποκάλυψε μια νέα έκδοση του εμβληματικού Seven, η οποία είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει ανόθευτη χαρά στον οδηγό.

Το Seven 420 Cup διαθέτει τροποποιήσεις εμπνευσμένες από την αγωνιστική έκδοση και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το σετ αμορτισέρ της Bilstein που ρυθμίζονται χειροκίνητα. Η εταιρεία περιγράφει το νέο μοντέλο ως «το καλύτερο track-day Seven που κατασκευάσαμε ποτέ», προσθέτοντας ότι γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του 420R και του σκληροπυρηνικού αγωνιστικού αυτοκινήτου Seven Championship.

Advertisement
Advertisement

Παρ’ όλες τις επεμβάσεις με competition ύφος, το αυτοκίνητο παραμένει νόμιμο για κυκλοφορία στο δρόμο και δεν είναι για αποκλειστική χρήση πίστας. Οπτικά, το 420 Cup διακρίνεται από την επανασχεδιασμένη μπροστινή πλευρά του με τις διπλές εισαγωγές αέρα, το προαιρετικό roll cage (για αγωνιστική χρήση) με τους ελαφρούς καθρέφτες, το μέρος από ανθρακόνημα που αντικαθιστά το παρμπρίζ, το κεντρικά τοποθετημένο ρεζερβουάρ και ένα νέο ζευγάρι πίσω φώτα LED.

Διαθέτει επίσης ένα χρώμα εμπνευσμένο από τους αγώνες, αυτό το χαρακτηριστικό κόκκινο, ημιδιαφανείς σατινέ αυτοκόλλητα. Στο εσωτερικό, το 420 Cup έχει Alcantara στα καθίσματα με το λογότυπο ραμμένο πάνω τους. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας Duratec 2,0 λίτρων της Ford, απόδοσης 210 ίππων και 203 Nm ροπής.

Η ισχύς αυτή καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω ενός νέου εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων της Sadev. Το 420 Cup μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 219 χλμ./ώρα. Καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι κανονισμοί που αφορούν στις εκπομπές ρύπων είναι πολύ αυστηροί, το Caterham Seven 420 Cup θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

Advertisement

Το κόστος του αυτοκινήτου στη Βρετανία θα είναι 64.300 ευρώ και σε αντίθεση με τις περισσότερες εκδόσεις του Seven, δεν θα διατίθεται ως κιτ για να το συναρμολογήσει κανείς αλλά μόνο ως έτοιμο αυτοκίνητο. Το Seven 420 Cup θα κάνει ντεμπούτο στο Goodwood FOS τον Ιούνιο και η παραγωγή του αναμένεται να αρχίσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς πάει ένα Toyota MR2 με λάστιχα από F1; (video)
Η Rivian αύξησε τις τιμές 20% και ο Musk την χλευάζει!
Η Tesla ψάχνει δικηγόρους για τις ΗΠΑ!

 

Advertisement